[]

Bir mühendis olarak hangi yabanci dili ogreneyim?

iyi gunler degerli suser abilerim, ablalarim..

su anda makine muhendisligi okuyorum.

ileride;

- otomotiv, havacilik veya aerospace gibi sektörlerde calismak istiyorum.

bu sektorlerde genelde hangi yabanci diller kabul görülüyor? hangi dilleri bilirsem avantajli olurum?

hali hazirda Almanca biliyorum zaten C1 seviyesinde (c1 diplomam var)..
(ingilizceyi saymiyorum bile, derslerim hocalarim kitaplarim sinavlarim okulum hepsi ingilizce zaten)

ayrica orta seviyede (gunluk islerimi halledecek ve yazismalar yapabilecek kadar) hollandaca ve isvecce de biliyorum..

not : kesinlikle satis, savunma sanayi, santiye isleri ve enerji sektoru dusunmuyorum.. sadece ya otomotiv ya da havacilik ve uzay sanayii..


tesekkurler..

 
aslında kuzey ülkelerinden birininin dilini öğren derdim ama kendini çok çok sınırlandırırsın. fransızca öğren derim ben. fransanın dışında isviçre ve belçika'da fırsat sağlar sana.


  • tellioglu  (13.07.15 21:26:21) 
rusça.


  • zgrydn  (13.07.15 21:33:25) 
almancanı ilerlet. dediğin seviyede bi arkadaşım 8 aylığına almanyaya gitti dediği ilk şey: 'ben hiç almanca bilmiyormuşum' oldu. yani mümkünse gidip kal orda bi hafta filan. konuş yani bol bol


  • shotgunwoman  (13.07.15 21:35:07) 
rusya'da otomotiv sektörü pek yok. bizim anadol gibi "lada" marka otomobilleri var, bildiğin hurda. ama havacılık ve uzay sektörü var.

korece derdim ama orada sadece otomotiv sektöründen eminim. havacılık olaylarını bilmiyorum (bir araştır, uzay-havacılık faaliyetleri varsa korece öğren derim).

sanskritçe diyeceğim çünkü hindistan'ın uzay faaliyetleri var bildiğim kadarıyla. ama yine otomotiv sektöründen emin değilim.
  • lesmiserables  (13.07.15 21:37:22 ~ 21:38:18) 
İngilizce dışında başka dile ihtiyacın olmayacak eğer sibiryada kamyonculuk yapmayacaksan. Kariyer basamaklarında yukarıyı hedefliyorsan iletişim halinde olacağın yabancılar ingilizce biliyor olacak bilmiyorlarsa zaten problem var demektir. Kısaca ingilizce dışında bir dile ihtiyacın yok.


  • kelepir  (13.07.15 21:39:07) 
@ tellioglu
hocam belirtmeyi unutmusum. orta seviyede isvecce ve hollandaca da biliyorum..

  • wagner love  (13.07.15 21:43:51) 
@ shotgunwoman

hocam, 1,5 yil almanya da universite okudum. yani almanya da akademik tecrubelerim var ve pratik noksanligim pek yok aslinda :)
  • wagner love  (13.07.15 21:47:03) 
yazdigin alanlarda ingilizce, almanca ve fransizca disinda herhangi bir dili ogrenmen bir ise yaramaz. almanca almanya'da aerospace ve otomotiv alanlarinda ise yarar. fakat almanya'da kalifiye muhendisi disardan kolay kolay almaz. saglam bir akademik altyapi gerekli. fransiza ile fransa'da otomotiv ve aerospace, kanada'da aerospace icin ise yarar.

rusca isine hic girme. santiye, fabrika, hangar isleri disinda istedigin sektorlere giremezsin.
  • morinyo  (13.07.15 21:47:14) 
Fransizca +1 japoncada olabilir cogu sektorde isine yarayabilir ileride karar falan degisirsen


  • theworldismine  (13.07.15 22:06:35) 
dostum bu saatten sonra bi dile kasmana gerek yok. ingilizce, almanca zaten iyi derece demişsin. hollandaca ve isvecce de varmış. sonuçta sen çevirmenlik yapmayacaksın. dil işin tamam yani. bu saatten sonra kendini çalışacağın sektöre yönelik geliştirmeye bak.


  • canercuxy  (13.07.15 22:21:11) 
@canercuxy +1.

daha başka ne dil öğrencen müdür. hobi olarak öğrenceksen ibranice falan öğren.

bir de acaba japonca nasıl durur diye düşündüm ama o tarafa yönelik bir şey düşünmüyorsan hiç kasmaya değmez. teknik bir şeyler öğrebilebilir. programlama dilleri, C++ gibi gibi
  • tellioglu  (13.07.15 23:36:38) 
Çok zorlamaya gerek yok bence alanında uzmanlaşmış olmak en iyisi senin açından ama yinede bir dil daha öğreneceğim diyorsan dünyada patent sahibi ülkelerin listesine göre seçim yap
en.m.wikipedia.org

  • murtiii  (14.07.15 00:39:41) 
arapca ogren.


  • captainmrg  (15.07.15 17:44:48) 
İngilizce(anadil gibi) + almanca veya fransızcadan biri(anadilin bir alt seviyesinde) biliyorsan dil kasmana gerek yok daha fazla. Kendini mesleki konularda geliştirmeye çalış.

Senin aracılığınla dil konusunda kendini geliştirmeyi düşünen arkadaşlara da bir tavsiye vereyim. bir dili yalayıp yutmadan aç kurt gibi başka dil öğrenmeye çalışmayın

iyi bir ingilizce, orta ingilizce + orta almanca + orta fransızca'dan daha iyi görülür genelde iş dünyasında.
  • victum  (15.07.15 17:51:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.