[]

bu herkeste var mi yoksa bir sorun mu

Merhaba, kendi yaptiginiz bir cizime, esyaya ya da temizlediginiz bir bahceye falan uzun uzun bakmak, yazdiginiz bir yaziyi defalarca okumak normal bir sey mi sizce?




 
bence normal, ben de çok sık yaparım buna benzer faaliyetleri.
mesela deminden beri kendi sorduğum soruları okuyordum duyuruda :)

  • m e b  (10.07.15 21:17:04) 
normal değil ama doğal bence.
biraz takdir edilme isteğinden olabilir, olmayabilir de.

  • thenis  (10.07.15 21:20:42) 
Bence normal. Özellikle yazdığım seyleri okumak çok hoşuma gidiyor. Hata olmadığını bildiğim ödevlerimi bile defalarca okuyorum.


  • pike  (10.07.15 21:27:43) 
[jaden smith mode on]

herkeste olması sorun olmadığı anlamına mı gelir? how can mirrors be real if our eyes aren't real?

[jaden smith mode off]

bence normal bir şey bu. bende yazı konusunda var. sözlükte yazdığım tüm entry'leri en az iki kez okumuşumdur. yazdığım diğer yazıları da aynı şekilde. yaklaşık 4 yıldır gazetede yazıyorum, orada da okumadığım azdır. temizlediğim bahçeye dönüp bakmazdım sanırım ama yazmak çok değer verdiğim ve sevdiğim bir şey olduğundan, bu konuda hassasım.

thenis "takdir edilme isteğinden olabilir" demiş ki haklı, buna karşı çıkmam; ama benim için durum aynı sonuca varsa da biraz daha farklı. kafandakileri kağıda döktüğün, onlara bir kimlik verdiğin zaman yeni bir şey ortaya çıkarmış oluyorsun. okumaya başlamadan önce kağıtta ne olduğunu biliyorsun çünkü onların hepsi senin zihninin süzgecinden geçti. ama yine de heyecanla, istekle okuyorsun çünkü senin zihninden geçenler sadece "kelime"ydi, ismi cismi olan ve "oluşmuş" bir şey değil.

bu kısmen "takdir edilme/takdir etme" isteği, doğru. kendi eserine, kendi yaptığın işe bakıyorsun. bir anlamda, "kafamda böyleydi, bakayım kağıtta nasıl olmuş" diyerek değerlendiriyorsun. belki "nasıl daha iyisini yapabilirim?" diye düşünüyorsun, vesaire...

bence o yüzden tamamen normal. bu tip eğilimler her konuda yok neticede. misal ben tuvaletimi yaptıktan sonra "ulan kol gibi beee" deyip 10 dakika izlemiyorum. sadece yazı konusunda yapıyorum bunu. yaptığı her işte bu kadar dikkatli olan kimse yoktur. herkesin sevdiği, ne yapabildiğini görmek istediği alanlar vardır. bunlarda kendini test etmek, neler yapabildiğini görmek için bakmak vs. son derece normal ve hatta güzel şeyler.
  • der meister  (10.07.15 21:27:57) 
ben de yapıyorum güzel eşyler yaptıgımı görmek hoşuma gidiyor ehe.


  • jesuistrestriste  (10.07.15 21:29:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.