[]

Küçük sözlerini tutmayan insanlar

Bu tayfaya gıcık oluyorum. siz istemeden şunu yapıcam diyor sonra yapmıyor(lar). Bu insanlara zerre güvenme diyorum ben de kendime. siz ne düşünüyorsunuz?




 
güvenme tabii. söz namustur, küçük söZlerde yaşan söyleyenler büyüklerde tamamen yüzüstü bırakır


  • efrasiyab87  (09.07.15 22:38:57) 
Ben de "Yarın sabah erken kalkacağım, kesin" deyip kalkamayan bir insanım. Gerçi diğer sözlerimi tuttum genelde ama sabah kalkamıyorum işte. Daha kendime verdiğim sözü tutamazken, başkasından böyle beklentilerim yok. Anlık gazla verilen "İçimden geldi, sana şunu yapacağım"lar beni çok mutlu ediyor açıkçası, çünkü hissedilerek söyleniyor onlar. Demek ki birilerinin içinde coşkulu, tutkulu birtakım duygular uyandırmışım ki, dayanamayıp böyle şeyler söylemiş. O an yapabilse yapacak ama zaman aşımına uğruyor o tutkular, bu da normal bence. Benim isteyip "Ne olur bak, çok önemli. Buna bel bağladım" dediğim, özellikle istediğim ve tekrar tekrar hatırlattığım bir şey değilse, hiç gücenmiyorum. İlk taşı günahsız olan atsın. O da ben değilim.


  • aychovsky  (09.07.15 22:43:50 ~ 22:45:40) 
yalan değil de önemsememek gibi.


  • fiber  (09.07.15 22:45:32) 
sözlerini tutmayan insanlardan uzaklaşmaya çalışıyorum

hatta soğuduğum bile oluyor
  • cekirdekabugu  (09.07.15 23:14:17) 
Yapamıyorsa insanlık hali, o anki durumu elvermiştir ve içinden gelmiş söylemiştir ama maddi manevi bir dönemlik engel çıkmış olabilir, sözünü gerçekleştirmek için söz konusu olay geçmediyse ya da ömür bitmediyse sözünü tutmadı diyemeyiz bence.

Ama yapabildiği halde yapmıyorsa o güven zedeleyicidir tabiki de. ''şu gün senin yanında olacağım'' deyip de ''qanka hiç çıkasım yok :('' moduna girmesi gibi.

İçimden çok gelerek ve isteyerek yapmak istediğim ama yapamadığım şeyler oldu ve hala da yapmak istiyorum, bence insanlara karşı bu ön yargıyı bir kenara bırakmak lazım.

Tabi benim bahsettiklerim ''sana şunu alasım geldi'' deyip alamamak gibi ya da yapamamak gibi sözler.

Birisinden bu tarz sebeplerden ötürü asla soğumam. Hatta alamasa/ yapamasa da o an içinden gelmesi ve bunu hissetmesi bile benim için yeterli olur.
  • neferkitty  (09.07.15 23:20:12 ~ 23:24:14) 
Demesin o halde ne diye diyor. Beklenti oluşturup yapmamak hoş değil


  • fiber  (09.07.15 23:26:17) 
O an nereden bilebilir bir mani çıkabileceğini? İçinden gelip insan söyleyebilir. Siz hiç mi ''bir gün şuraya gidelim ya'' deyip heyecanla birilerine söylemiyor, anlık duygularınızı paylaşmıyorsunuz? Bunun ondan farkı yok aslında. Geleceği küreden göremeyeceğine göre bu tarz şeylerde beklentiye girmemek en mantıklısı, insanın başına her an her şey gelebilir. Hatta kendiniz de blirtmişsiniz yap(A)mıyor diye, yapabilse zaten yapacak demek ki bi mani çıkmış. Evli insanlar bile sonsuza dek birlikte olucaz deyip ayrılabiliyor, abartmayın yahu. Ki siz küçük sözler demişsiniz üstelik, küçük bir şeyi bir insan neden yapmasın ki? Demek ki dediğiniz gibi bir şey çıkmış ve yap(A)mıyor. Bu hiçbir zaman yapmayacağı sözünü tutmayacağı anlamına da gelmez ayrıca, uygun şartlar oluştuğunda tekrar sözünü tutuyorsa problem yok bence.

Edit: hele bu bi de hediye gibi bir şeyse ve benim yüzüme vurursa (aklımda olduğu halde) çok çok istesem de bütün hevesim kaçar asla almam söz konusu hediyeyi. Karşıdaki insanın da biraz tevazu sahibi olması lazım. ''E bana şunu alacaktın hadi noldu'' demek de biraz gevşeklik. Belki o ay beklenmedik bir şekilde elim sıkıştı, onun parasını bir şekilde aklımda hesapladım ve bir dahaki aya alacağım.. gibi. Ama karşıdaki insan bunu görevmiş gibi önüme sunarsa da hiç umrumda olmaz onun bana güvenmesine gerek kalmaz çünkü ortada bir samimiyet kalmaz, hiç dert etmem.
  • neferkitty  (09.07.15 23:28:20 ~ 23:43:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.