[]

İş konusunda akıl verin gençler lütfen

Selamlar, önümde iki ihtimal var. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?

1- Pek istemediğim bir şehirde ve pek istemediğim bir pozisyon ve organizasyonda, maaş ve sosyal yardımlar açısından tatmin edici bir iş imkanı. Bu pozisyona kesin olarak kabul edildim ve yarın öğleden önce olumlu ya da olumsuz dönüş yapmamı istiyorlar.

2- Daha fazla istediğim bir şehirde, kesinlikle çok istediğim bir pozisyonda ve mevkide ve çok istediğim organizasyonda bir iş imkanı. Maaş ve sosyal imkanlar konuşulmadı ama diğer iş imkanıyla aynı seviyede olacaklarını düşünüyorum. Bu pozisyona yönelik olarak iş görüşmesi yaptım ve bence görüşme gayet olumlu geçti. Görüşmede "süreç sizin adınıza olumlu ilerlerse bundan sonraki adımda sizden 3 adet referans ismi isteyeceğiz" dediler. Ve bu sabah bu referansları istediler. Hayli tatmin edici, hem sektörden hem de akademiden saygın ve kıdemli kişileri referans olarak gösterdim. Referanslarım açısından sıkıntı çıkmayacaktır.

Sorular: Sizce garanti olan ama çok da istemediğim işi yarın öğlene kadar kabul edip durumu riske atmayayım mı? Yoksa istediğim iş için beklemeye devam mı edeyim? Referansları istemeleri büyük olasılıkla kabul edildiğim anlamına mı gelmekte? İstediğim işe kabul edilme olasılığımı nasıl görüyorsunuz?

Şimdiden herkese çok teşekkürler.

 
Bence de 2


  • cukkalambo  (08.07.15 16:01:03) 
2 diyorum. ama riskli de biraz.


  • hb  (08.07.15 16:05:22) 
+1 douchebag
2. şirketin seni ne zaman iş başı yaptıracağını veya referans isteseler ve referanslar çok iyi bile olsa kesin işe gireceğini bilemezsin.1'e evet de işe başlama zamanını erteleyebildiğin kadar sündür.2 gel derse satarsın.

  • ecos  (08.07.15 16:10:11) 
bi bahaneyle 1 e vereceğin cevabı geciktir, yalan sana kalmış. yedirebilirsen hem vakit kazanırsın hem de ılkı kabul ettin sonra 2 olumlu dondu, cıktın ona gıttın gibi can sıkıcı durumlarla uğraşmazsın.


  • vodafona kayıtlı böyle bir kullanıcı yoktur  (08.07.15 16:15:48) 
douchebag + 1


  • kafkef  (08.07.15 16:25:53) 
eğer imkanın varsa bence sevmediğin şehir ve pozisyondaki işi kabul etme çünkü mutsuz olacaksın zamanla. Sevdiğin işin peşinden git ve işi almaya bak. Dediğim gibi çok ihtiyacın yoksa bunu yap eğer imkanın yoksa ve bir işe acilen girmen gerekiyorsa 1.işten bir kaç gün daha iste diğeri netleşince cevap verirsin.


  • james blackfield  (08.07.15 23:26:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.