[]

Balık Burcu Erkeği

Burç geyiğinden hiç haz etmem, yalan dolan gelir. Ofiste bir iddialaşma oldu. "Balık burcu erkeklerinden herkes nefret eder" dediler. Ben de hiç anlamadığım ve sevmediğim için "saçmalamayın hanımlar manyak mısınız" minvalinde iddilaştım.

Ardından, sözlüğe balık burcu erkeği yazdım ve dehşete düştüm. Neler neler yazmışlar. En son biri çıkıp "alayı orospu çocuğudur!" diyecek sandım da neyse ki o noktaya gelmemiş henüz.

Gerçekten genelleme yapacak kadar tutuyor mu bu burç işi ya? Bence saçmalık, ama çoğu insan hemfikir olmuş balık burcu konusunda. Tamam dünyanın en süper insanı değilim ama sözlükte öyle şeyler yazmışlar ki bulsalar dövecekler:D

ekleme: rte de balık burcuymuş lan:(

 
duygusal ve romantik tavırları oluyor, şok geçirirsin o derece. Sonra bişeye kızmış oluyor o gün ve ağzına ediyor. Sonra senin öfkenin şiddetini anlamaya çalışıyor. Sırf platonik olduğu için öfkeli aslında sana


  • rock n roll  (08.07.15 10:23:04) 
@rocknroll, yok ben balık burcu nasıldır diye sormuyorum. sizce gerçekten genelleme yapacak kadar geçerli olabilecek bir şey mi bu burç işleri onu soruyorum. sözlükte ağzımıza sıçmışlar çünkü, gıcık oldum:D ama bazı entryleri okurken oha yuh çüş dedim. kendimi bildim bileli saçmalık olarak gördüm burç işlerini ama şu an bi acaba diyorum resmen.


  • ack3000  (08.07.15 10:27:37 ~ 10:27:56) 
Milletin ikili ilişkilerdeki başarısızlıklarını koyacak kılıfa ihtiyacı var.


  • arnold schwarzeneger  (08.07.15 10:32:01) 
genelleme yapmayalım, arada aklı başında olanları da vardır.


  • rock n roll  (08.07.15 10:33:57) 
nefret değil yok ya. kimse nefret etmez ama sevmez de galiba. şimdi etrafımda en yakınlarım balık. düşünüyorum, canlarım benim onlar. yerlerini kimse dolduramaz. ama hiç sevmediğim özellikleri de var işte. allah başka dert vermesin diye bir entry vardı, işte aynen öyle.


  • uzunuzunilgi  (08.07.15 10:38:36) 
  • losev bagiscisi  (08.07.15 10:40:39) 
aslında yazılanlar en masum görünen batıl inancın bile ne kadar zararlı olabildiğini gösteriyor. gülüyoruz da baya vahim durum yahu.


  • soso  (08.07.15 10:52:41) 
@soso, kesinlikle katılıyorum. bunlara da dedim zaten güya okumuş etmiş bi yere gelmiş insanlarsınız, mağara adamı gibi konuşuyorsunuz dedim. sonra sözlükte yazılanları okuyunca "ulan?" dedim:D tesadüf mü bu kadar doğru olması sence? hani 10 kişi farklı şey yazsa 1i tutar değil durum. 100 entry okuduysam 90ı "aaa evet lan" dedirtti. bi şüpheye düştüm bak...


  • ack3000  (08.07.15 10:54:39) 
burç vb. hiç itibar eden biri değilim fakat denk gelirsem bakarım nadiren ne deniyor diye. enteresan şekilde ciddi oranda tuttuğu oluyor. nasıl oluyor, ben de bilmiyorum.


  • harvey  (08.07.15 11:06:40 ~ 11:07:20) 
@ack3000, bunun pek eğitimle falan alakası yok. yıllardır devam eden bir gelenekten bahsediyoruz sonuçta. gerçi eğitim de desen ekşi sözlük'ün durumu da ortada. en son geçenlerde türkçü listesi, kürtçü listesi falan yapılıyordu :)

bu arada: tr.wikipedia.org ingilizce sayfasında daha iyi açıklanmış: en.wikipedia.org

zamanında annem burçlarla ilgili bir şeyler diyordu. açtım ona farklı bir burç okudum kendi burcuymuş gibi. "aa hakikaten son günlerde şöyleyim, böyleyim" onaylıyor tabii. "pardon yahu yanlış okumuşum" deyip orjinalini okumuştum, ona da aynı şekilde tepki verdi :) ilginç, ne diyeyim.
  • soso  (08.07.15 11:14:40) 
  • washe  (08.07.15 11:21:09) 
ben hiç kendini doğru düzgün ifade edebilenine denk gelmedim. hep bi kaçmalar lafı dolandırmalar. romantik filan da değiller. ajitasyonda da 1 numaralar. bkz: rte


  • shotgunwoman  (08.07.15 12:13:10) 
burçlar üzerinden ön yargı oluşturulmasını sevmiyorum. herhangi bir sebeple ön yargı oluşturulmasını sevmiyorum aslında.

hayatımda en çok bulunan yengeç burcu erkekler. baktığında ortak bir noktada toplayabilirsin belki ama çok belirsiz bir nokta olur bu. daha çok tavır ve bazı alışkanlıklarda benzerlik gördüm ben. yoksa hepsi birbirinden tamamen farklıydı - babam, eniştem, kardeşim, 2 eski sevgilim, 2 çok yakın arkadaşım ve sevgilim yengeç tesadüfen. yani bir etkisi varsa da ya çok hafif bir etki, ya da biz bir "burca" sahip olduklarını düşündüğümüzden aralarında ortak nokta uyduruyoruz bi' tarafımızdan.

yay ile yengeç anlaşamaz derler, beni sevgilimle görenler tencere kapak gibisiniz nasıl böyle anlaşabiliyorsunuz diyorlar. fantastik bir uyum içindeyiz kısacası. burç soruları başlıyor sonra ilgilenenler tarafından. burçlara gönülden inananlar "ama onun yükseleni aslan seninki akrep, dört burç uyumlu oluyor" falan gibi enteresan uydurmalarla kılıf arıyorlar yorumları doğru çıkarmak adına.
  • pokerface  (08.07.15 12:26:08) 
@shotgunwoman, minik donut canavarı

hastasınız siz:/

@pokerface

ya bize de yapıyorlar aynısını. "oha nasıl anlaşıyorsunuz aslan ve balık anlaşamaz, kesin yükseleniniz sayesinde anlaşıyorsunuz yükselenin ne:S". ağızlarına vurasım geliyor, bi yerden tutturana kadar devam...
  • ack3000  (08.07.15 16:11:24) 
Burç muhabbeti yapmaktan daha fazla hazzetmediğim bir şey varsa o da balık burcu erkeğidir. Şu ana kadar bana denk gelenler hep olgunlaşamamış, aşırı derecede çocuksu, duygusal, sulugöz, kendini acındırmayı seven, gereksiz yere trip atan, sağı solu belli olmayan, ha bire naz yapan, özetle sanki her daim pms döneminde gibi davranan tiplerdi. Bir yay olarak tabii ki de hiçbiri ile anlaşamadım. Ne kadar balık burcu erkeği ve hatta kadını varsa çıkardım hayatımdan şu an benden mutlusu yok.


  • köstebek kurabiye  (08.07.15 16:55:45) 
balık burcu erkeği hakkında hiç bir önyargım yoktu(bu duyuruyu görene kadar) ama rte'nin burcu olduğunu öğrenince bir soğuma gelmedi değil.


  • kuzey li  (12.07.15 14:29:49) 
yahu ne balıkmış he. bundan böyle herkes mart'ta doğum yapmayacak şekilde sevişsin o zaman.


  • soso  (14.07.15 19:43:50) 
@ack3000 yükselen de tutmazsa ay burcuna kadar yolu var bunun :D merak edip okudum da burçlarla ilgili çok şey. evet belki çok genel olarak tutabiliyor ama işte yazılanlar çok genel olduğu için aslan burcuna yazılan şeyin başlığını değiştir yengeç yap yengeç burcu olan biri "aaa bu aynı ben" diyebilir de. öyle genel :D


  • pokerface  (15.07.15 09:49:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.