[]

MBA kariyer tavsiyesi?

Selam sevgili duyurucular. Okulunun bitmesine son 1 sene kalan bir ogrenci olarak yavas yavas gelecegi de dusunmeye basladim bu gunlerde. Yaptigim stajlar, konustugum kisiler, gordugum kosullar beni MBA yapmaya ikna etmis durumda su an. Okul bitince 2 sene calisip daha sonra yurtdisinda MBA yapmak istiyorum. Iyi bir universiteden mezun olacak bir insaat muhendisi adayi olarak ki ortalama da 2.8 civari olabilir biraz kasarsam, iyi universitelere kabul alma sansim nedir? Amerika ya da Ingiltereden birini mi secmem gerekir? Hayat masraflari dahil ne kadara patlar? gibi ongoremedigim ve internette de cok fazla bilgi bulamadigim konular var. Ne tavsiye edersiniz? Her turlu cevap cok makbule gecer. Iyi geceler, cok tesekkur ederim simdiden.




 
Ben 2.76 ile başvurdum İngiltere'de. lisanstan zor mezun olmuşsun dediler skypeta. MBA için durum ne bilmiyorum.

edit: ne kadara patlar dersen pound 4 lira ve ingiltere'de hayat cidden pahalı. en azından londra'da benim başvurduğum 20bin pound istiyodu bölüm taşşaklı olunca fiyat yüksek ama mba'ler 15bin falandır. 80bine falan kapanır sana yemek+yatacak yer.
  • Mcfly  (07.07.15 02:56:00 ~ 03:02:20) 
Okulu bitirip, iş hayatını gördükten sonra MBA ile ilgili fikirlerin şekillenir ve hayat akışına göre planlarsın. MBA'e göre planlarını yapma, kendi planlarıni, sevdiğin şeyleri yap mantıklı olursa akış içerisinde o da olur zaten. Duyurularına baktım kısaca, imkanlarını zorlayan ve birşeyler için çabalayan bir arkadaşa benziyorsun, bu kafa yapısıyla yaptığın işlerde olumlu sonuçlar da alabiliyorsan, almaya da devam edersen 2.8 ortalamaya rağmen iyi bir hikayeyle gidebileceğin iyi yerler olduğunu düşünüyorum.

evet, 2.8 iyi okullar için bir challenge olarak çıkacak karşına. en basitinden dünya çapında deloitte/pwc'den başlayarak mck, bcg ye kadar butikler de dahil olmak üzere onlara şirket, binlerce çalışan var. yatırım bankacılığı, pazarlama vb. üst düzey şirketlerde de bi binlercesi daha var. Buralarda çalışanlarının tamamına yakınının çok iyi ortalaması var ve gmat de çok iyi puanlar alabiliyorlar. Hevesini kırmak değil amacım ama istediğinin ciddi bir şey olduğunun farkında olmanı ve ona göre kendini ayarlamanı isterim nacizane. Ki mba'in de son 3-4 yıldır amerika ve avrupa'da gerekliliği çok tartışılıyor. Neden vakit ve para kaybı olduğunu anlatan onlarca yazı bulabilirsin, tam tersini de. Tartıp, kendi tecrübelerinle yoğurup değerlendirmeni yapabilirsin. Ama ben kendim için şunu farkettim ki mba gerekli diyenlerin çoğu business school'lar ya da gmat kursları o yüzden objektif değerlendirmek önemli.
  • acan99670  (07.07.15 03:27:17 ~ 03:27:59) 
favladım, silme bu duyuruyu lütfen. Bernim de benzer dertlerim var :)


  • yakuza123  (07.07.15 03:55:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.