[]

Eve gelecek yardımcı hususunda...

Daha önce evimize temizliğe hep şirketten, farklı farklı kişiler geldi, hiç düzenli bir çalışanımız olmadı. Ama artık birine alışalım, hem de daha sık gelsin, dip bucak temizlik değil, evin günlük işini ve yemeğimizi de yapsın diye, haftada 3 kez, yarım gün gelecek biri ile anlaştık. Ona da evimizi kendi evi gibi görüp, benden talimat beklemeden, ne yapılması gerektiğini düşünüyorsa onu yapmasını söyledim. Haftaya başlayacak işe.

Ama aklıma takılan birkaç şey var. Birincisi çamaşır meselesi. Hem çamaşırlar biriktiğinde makineye atsın, yıkasın, asıp kurutsun istiyorum, hem de iç çamaşırlarımıza dokunmasın. Yani ona rahatsızlık vereceğini düşündüğüm için. Ne yapalım, çamaşırları ayrı mı biriktirmek lazım, ya da direkt çamaşır işine hiç girme mi demeli? Siz ne yapıyorsunuz?

Diğer mesele de evi emanet etmek... Yardımcıyı internet aracılığıyla bulduk. İyi birine benziyor, şimdilik evde yalnız kalmayacak, ama eşimin iş durumu yakında değişecek, evden çalışmak yerine işe gitmek zorunda kalacak. Ben de çalıştığım için evde kimse kalmayacak. Evde takı, para vs yok ama bilgisayarlar ve diğer elektronik eşyalara bir şey olursa perişan oluruz. Tanımak güvenmek de bir yere kadar. Tedbir amaçlı ne yapılabilir karşımızdaki insanı kırmadan, ona potansiyel hırsız muamelesi yapmadan?

Son olarak dikkat etmemizi söyleyebileceğiniz başka şeyler var mı eve düzenli gelecek yardımcı konusunda?
Teşekkürler.

 
Bize de haftada beş gün geliyor haliyle evden biri oluyor. Elektronik şeylere ne olacak kaygısı da olmuyor bu yüzden. İç çamaşırı konusunu da kafana takma bence. Başlarda istersen bunu da sen yapma dediğim şeyler için hep "Bu benim işim, tabi ki yapıcam" cevabı aldım. İyi ki de yapıyor. Yemek konusu önemli. Hep tek tip ya da sağlıksız yapacak olursa, neleri tercih ettiğinizi söylemeniz lazım. Ben kocaman bir yemek kitabı aldım mutfağa. Artık bugün ne pişireyim diye sormuyor. Haftalığı dışında bir de yine mutfaktaki günlük harcamalar kutusundan alışveriş yapıyor. Alışveriş fişlerini bıraması tercih edilebilir. Ve son olarak aklıma gelen, zamanla kankaya bağlamayın, işveren olduğunuzu unutturmayın ama o da o evden biri olacağı için, kendine bir kahve yapıp en sevdiğiniz tatlınızdan yediğinde de somurtmayın.


  • Domuz  (05.07.15 17:27:10) 
Önceki çalıştığı yerlerin referanslarını isteyin arayın sorun öncelikle. Nasıl çalışıyor ters bir tarafı mı var mı? karakteri nasıl diye.
Yine de tatmin olmazsanız eğer evin içinde 1 2 odaya gizli kamera yerleştirip telefondan merak ettikçe online olarak izleyin ;) en tatminkar tarafı bu olur. Bir de ev adresini, tanıdık birisinin telefon numarasını kimlik fotokopisini alın dicem de böyle yapınca baya potansiyel zanlı muamelesi yapılmış olur gibi.

  • seindfeld  (05.07.15 17:27:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.