[]

Boğaziçi tarih vs. edebiyat

İkisini de seviyorum ve istiyorum.tarihi bi tık daha fazla seviyorum ama eğer edebiyatı seçersem tdkdan burs alabilirim ve bu durumda aileminde biraz desteğiyle zorunlu yqptığım işi bırakıp daha çok sevdiğim şeyleri yapabilirim.
Tarih bir de daha yüksek puanla alıyor hep.
sizce hangisini öne yazmalıyım?


 
tarih yazarsan da temel bilimler bursu alırsın diye biliyorum. iyi bi araştır tarih okumak istiyorsan tarih oku. emin ol onunla da burs bulursun. tarih ouyup çok farklı alanlarla bağlantı kurabilirsin hem ileride.


  • gis  (04.07.15 01:02:31) 
tarih akademik olarak daha sağlam diye biliyorum ben boğaziçinde. hocalarının önemli bir kısmı harvard dan. edebiyatta ingilizcen de çok iyi olmaz diye tahmin ediyorum.


  • acan99670  (04.07.15 01:09:37) 
Edebiyatı seç. Birincisi, çok kral hocalar var orda. Perspektifleri de harikadır. 4 senenin sonunda (hazırlıkla 5) harika şeyler kapabilirsin ordan. Edebiyat içinde tarihe, edebiyat tarihine, edebiyat içinde tarih yazıcılığına vs atlayabilirsin akademik düşünüyorsan da. Ayrıca edebiyatın sahası tarihe göre çok daha geniş.

edit: Edebiyatta İngilizcen gayet de iyi olur. Benim hocalarımın doktora tezlerinin kaynakçalarının yarısı yabancı. Diğerleri de aynı şekilde, makaleler neyin hep İngilizce. Yani Türk Dili ve Edebiyatı diye İngilizceyi zayıf veriyorlar gibi bir şey yok.
  • mutlusismankedi2015  (04.07.15 02:34:39 ~ 02:36:18) 
tdk bursu icin ygsde 10000 e girmek gerekmiyor mu


  • objektifkompulsif  (04.07.15 11:54:36) 
Tdk için benim bildiğim ts de ilk 3 bin.


  • phoenixboy  (04.07.15 12:34:32) 
edebiyatı seç. tarihten çok istersen double major yaparsın. istemezsen minor yaparsın. tarih puanı tutatn herkesi çap'a kabul ediyor.
boğaziçi tarih kendi yetiştirdiği, okuttuğu lisans öğrencisine kıymet vermiyor. ileride yüksek falan yaparsan da başka alandan mezun olmuş olman artı puan olacaktır.
boğaziçi tarih mezunu bildirdi.
  • mesgul ve huzursuz  (04.07.15 21:50:19 ~ 21:52:14) 
türk dili edebiyatı mı batı dilleri mi yazmamışsın ama bence her halükarda çap düşünebilirsin, güzel olur. eğer edebiyat seçeceksen felsefeyle de çap olur.


  • lily briscoe  (04.07.15 21:56:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.