[]

Boğaziçi köprüsünden otomobille düşme

kişi köprüden (64 m) düştüğünde su beton etkisi yapıyo ve ölüyo, ölmeyen de vardır belki çivileme vs bilemem
sorum şu: otomobil in köprüden düştüğünü farzedelim, sürücü bu durumda kurtulur mu? aracın, yani düşen cismin maddesi mi, kütlesi mi önemli.. arac patlar mı, (yakıttan dolayı patlar derseniz, aküsü, motoru bozuk benzini olmayan bir aractan düştüğünüzü farzedin bir de)

ben belki iyi niyetli olacak ama şöyle düşündüm, arac 10-20 metre derine iner vs, sürücü de kapıyı açar ve su yüzüne çıkar?!

yorumlarınız nedir?

 
Arbanın dayanıklılığı önemli sanırım, yani emniyet kemeri takılıysa çarpmadan öleceğini zannetmiyorum ama sonra kurtulup arabadan çıkmak lazım.


  • atom karincanin torunu  (04.07.15 00:59:28) 
Araba içeriden tamamen suyla dolmadıkça kapı açılamaz. Ha okyanusu kaldırmaya çalışıyorsun komple ha kapıyı açmaya çalışıyorsun. Aynı şey.

Araba suya çarpınca ciddi bir çarpma efekti olur ve bence içerideki kişi o çarpma hissiyle ölür. Ama bu tamamen subjektif yorumumum.
  • sen git ben geliyorum  (04.07.15 01:00:37) 
en son lise 1'de fizik gördüm, onu da ortalamayla geçtim ama bildiğim kadarıyla suyun içindeyken kapıyı açamıyorsun basınçtan dolayı. öyle kapıyı açıp yüzeye çıkayım olayı yok. bi de ben etrafın başka bi cisimle çevrili olduğu için arabayla düşersen ölmeyeceğin varsa da ölürsün diye tahmin ediyorum. beton etkisi nedeniyle arabanın içinde ezilirsin, pestilin çıkar.

tabii bu benim hiçbi şeye dayanmayan düşüncem, because fuck science.
  • der meister  (04.07.15 01:01:43) 
araç sualtına girdiğinde camları kapalıysa ve araç içerisine su girmemişse kapıyı açma ihtimali yoktur. kurtulamaz. tek kurtulma şansı; aracın içerisine su dolmasını sağlayıp basınçları dengeler ve çok ama çok şanslıysa kapıyı açar ve kurtulur.


  • kung fu ayicik  (04.07.15 01:02:12) 
Arabanın kütlesinden bağımsız olarak yer çekimi ivmesini 9.8 alırsak arabanın 64 metreden düşmesi 3.61 saniye alır, bu sürede arabanın hızı 35.42 m/s yeye ulaşır. Bu da saatte 128 km hıza denktir. Her ne kadar tam olarak doğru olmasa da 128 km ile giden bir araba ile duvara bodoslama çarpmak olarak düşünebilirsin bunu. Böyle bir çarpmadan sağ kurtulma ihtimali sıfıra yakın ama emniyet kemeri, hava yastığı falan derken yine de münkün. Lakin sağ kalsan da kesinlikle baygın olacağın ve büyük ihtimalle bazı kemiklerin kırılacağı için arabadan çıkman imkansız. Çarpmadan sağ kurtulsan bile boğularak ölürsün.

Ki bu senaryo en iyi ihtimal olan arabanın burun üstü düşmesi için geçerli, araba ters dönüp tavan üstü düşerse falan direk ölürsün.

Buradan, sapasağlam arabanın ne hale geldiğini videonun sonunda görebilirsin:
www.youtube.com
  • yakuza123  (04.07.15 01:49:22 ~ 01:51:28) 
Beton etkisini arttırır araba içinde olmak. İnsan, suya değil arabanın sert zeminine çarpmış oluyor öyle bir durumda.

not: mühendisim dağılın.
  • harzem  (04.07.15 01:52:07 ~ 01:52:43) 
boğaziçi köprüsünden düşerse ölebilir ama fatih sultan mehmet'ten düşerse bilemem.


  • feodal moruk  (04.07.15 02:39:08) 
Arabanin kapisini acamazsin su icindeyken. O durumda yapabilecegin tek sey arka veya yan camlari kirmak. Onlar daha kolay kirilir.


  • xenophobe  (04.07.15 06:24:37) 
araba kağıda döner. içinde parçalanırsın. 64 m boru mu :(


  • scent of a pastrami  (04.07.15 06:29:51) 
Ya o degil de beton etkisi yapacagindan neden bu kadar eminiz ki? Normal dusse dahi tekerlekler var ve ilk once onlar girecek ve hizi yavaslatacaklar. Tekerleklerin de yuzey alani cok fazla degil ki. Yapar mi gene bu durum halinde?


  • sorubankasi  (04.07.15 08:16:57) 
Adam öler.


  • Tears of Devil  (04.07.15 10:11:15) 
yaz günü malum camların açık olduğunu düşünürsek, kemer takılıysa ve arkadaş yüzme biliyorsa kurtulur.

ancak diğer ihtimallerde kurtulma şansı yok denecek kadar az.
içeride sağ kalsa bile kapıyı açması imkansız.
  • canseven  (04.07.15 11:20:45) 
Önce tekerler suya değer ve yavaşlatır diyen kişi trollüyor. Trollemiyorsa da ilkokulu henüz bitirmemiştir... :/


  • scent of a pastrami  (07.07.15 03:10:09) 
@scent of a pastrami: hayır trollemiyorum. beton etkisini hafifleteceğini düşünüyorum. yüzey alanı daha az olduğu için. suya atlarken elleri önde götürmekle aynı mantık.


  • sorubankasi  (14.07.15 00:49:28) 
kapıyı açmak? Hahahahhaha
Camı açsan daha iyiydi tabi elektronik olarak çalışırsa o esnada :)
Rüzgarlı havada bile kapıyı açmak zorken sen suyun içinde kapı açıcaksın?
Kurtulması çok zor düşen kişinin %1 diyebilirim.
Araba ile 1 metre yüksekten suya düşüyorlar içinden çıkamıyorlar.Seninki çok fantezi olmuş.
Inception izledin galiba
  • betfair  (14.07.15 00:53:59) 
bak bu düşmüş bi araba; fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net

bak bu da düştüğü yükseklik; fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net
  • scent of a pastrami  (16.07.15 19:54:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.