[]

Vurdurmak Sıkıntılı mı?

Merhaba arkadaşlar, arabayı vurdurmak sıkıntılı bir şey mi?

Neden çoğu kişi arabayı vurdurmaktan kaçınır?

Ne gibi sıkıntı verir bu arabaya? Eski model araçlarda sıkıntı olmuyor, yenilerinde neden oluyor?

 
yeni nesiller enjeksiyonlu oldugu icin bisiler oluyor diye biliyorum.


  • anonymice  (03.07.15 12:15:11) 
arabanın çalışabilmesi için krank milinin biraz hareket edip en azından pistonlardan birindeki yanmayı yaptırması lazım ki o pistonun vereceği hareketle döngü başlasın.

krank milini pistonun teki patlayacak kadar hareket ettirmenin yolu, krank mili üstündeki volan dişlisini çevirmek. bunu normal yollardan marş motoru yapıyor. marşa basınca marş motoru volan dişlisine kilitlenip onu çeviriyor.

vurdurmak da bu işin tersi. volan dişlisini marş motorunun hareketiyle değil, tekerleklerin hareketiyle çevirmek. tekerlek dönerken vitesteki arabayı devbriyajla volan dişlisine kavratınca çalışıyor.

eski model arabalar manuel sistemlerle çalışıyor. arabanın "lan marşa basılmadı, motor çalışmıyor ama krank mili dönüyor, noluyo lan" diyecek bi beyni yok. büyük ihtimalle elektronik beyinli arabalarda marşa basılmadığı halde krank milinin niye döndüğünü düşünen bir sistem olduğu için o sistemi şaşırtınca sorun oluyor.

takviye de öyle. beyin diyor ki "ula benim aküde enerji yok, akım gelmiyor ama bi akım geliyor ve motoru çalıştırıyor. noluyo lan" diyor.

teknik açıklamasını yapan da çıkar elbet.
  • kibritsuyu  (03.07.15 12:20:03 ~ 12:24:04) 
kullanım kılavuzunda vurdurmayın diye yazdığını hatırlıyorum.


  • 2006  (03.07.15 12:45:41) 
başlığı okuyunca başka şeyler geldi aklıma sadfasdf.


  • Mcfly  (03.07.15 12:49:27) 
aktarma sistemine zarari olur uzun vadede.

bi kere vurdurmaktan bisi olmaz ama asadfafagah
  • jugador  (03.07.15 12:52:03) 
Motorun yağlanmasıyla alakası var diye biliyorum. Motorun yağlanmasını başlatmadan çevirmeye başlıyorsun. O yüzden tavsiye edilmiyor.


  • burfak  (03.07.15 13:00:31) 
yağlanma, aktarma vs. gibi mekanik sistemlerle alakalı olacağını hiç sanmıyorum. hatta enjeksiyon bile değil.

abi sistem çok basit aslında. araba dediğin ne kadar gelişmiş olursa olsun, içinde yatan sistem hepsinde aynı. asıl işi yapan kısım ve onun çalışma mantığı aynı. gerisi sadece işin tiyatro kısmı. 1977 model renault 12'de de krank mili vari 2015 model bentley'de de krank mili var, piston var. ikisi de aynı prensiple çalışıyor.

yani düşünüyorum, krank milinin marş motoru yerine debriyaj balatası tarafından çevirilince yağlama ile ilgili ne gibi bir fark olabilir bulamıyorum.

aktarma organında yaratacağı tahribat da hani vitesteki arabayı debriyaja basmadan çalıştırmak isteyince bi hoplar ya, ondan çok değildir.

büyük ihtimalle elektriksel bi mevzudur. "beyin yanar" dedikleri de budur. bildiğim kadarıyla araba, yakıt/hava karışımının yanması için, bujinin çakması için gerekli elektriği kendi üretir. bir çeşit sonsuz döngü. araba elektrik üreterek motoru çevirir, motor dönerek elektrik oluşturur. ilk hareket içinse dışarıdan bir elektrik kaynağı lazım: akü.

şimdi arabayı vurdurma ihtiyacımız olduğuna göre akü yok (bkz: baba akü yok). marş mototu dönmüyor tamam da, bujiye ilk kıvılcımı verecek elektrik de yok.

ne oluyorsa burada oluyor işte. çıkarsa sıkıntı buradan çıkar.
  • kibritsuyu  (03.07.15 13:45:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.