[]

Motosikleti düşük vites - yüksek devir kullanmak

Zararları nedir ve olası faydaları nedir?

yüksek devirden kasıt redline değil
örneğin şöyle bir kadranda hep redline'da olmasa bile 13-15bin arasında gitmek


www.latestbikesinfo.com

 
Motosiklet en iyi torkunu toplam çevirdiği devirin yarısının bin fazlasında verir. 12bin se örneğin max deviri 7 binde sürüldüğünde gaz açma ve kapamaya en iyi tepkisini verir. Özellikle 3 viteste gidip redline a dayıyosan ibreyi sıkıntı yaratabilir. Zaten gerek de yok buna.


  • fuzuli  (01.07.15 09:30:47) 
yakit tuketimini arttirir. motorun daha cabuk yipranmasini saglar. yuksek devirli spor motorlarin dusuk devirli cruiserlara gore daha erken yipranmasi bu sebepten.

faydasi var mi bilmiyorum ama daha zevkli yuksek devirde kullanmak.
  • nawres  (01.07.15 09:32:12) 
Özellikle 3. viteste derken yanlışlık olmuş. Örnekti o. Herhangi bir viteste de aynı şey geçerli. Mobil olduğu için düzeltemedim yenisini yazdım.


  • fuzuli  (01.07.15 09:32:16) 
@nawres


hocam çabuk yıpranmasını sağlar demişsin ama sonuçta
motor o devir'e çıkabiliyorsa bırak çıksın.
neden yıpratıyor ki motoru?
  • losev bagiscisi  (01.07.15 10:01:08) 
her parca asinir, yipranir. Rolantide bile. Sen rolantinin yaklasik 10 kati devir ceviriyosun. cok devir demek cok yanma demek, bu da cok isinma demek. fazla isininca da parcar genlesecegi icin asinma artar. Yag vizkozitesini tam anlamiyla koruyamaz. Asinmayi yipranmayi sen hayal et iste. Cok kisa km lerde kol cikarmak, yatak sarmak yani motoru eline almak mumkun.


  • icim urperiyor  (01.07.15 10:10:56) 
motor en dusuk devirde de kullanilsa bile asinir zamanla, yipranir.

yipranma yipranmama gibi bir ayrim yok, yipranma suresi degisir kullanim sekliyle.
  • nawres  (01.07.15 11:34:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.