[]

birden başlayan aşiri sac dokulmesi :'(

arkadaşlar benim saçlarım popomda, boyum 1.77, bayaaa bayaaa uzun yani.. (erkeğim)
ve saçlarım aşırı gürdür benim, hep öyle bilinirdim, hatta gider ara makası ile saçlarımı azalttırırdım...

ancak son 6-7 aydır aşırı ama aşırı bi saç dökülmesi var..
banyoda kremi sürüp tararken 2 avuç saç dökülüyor..
ben başlarda "yaa aslında saç telinin sayısı normal dökülme oranında, saç çok uzun olduğu için 2 avuç oluyor" demiştim, takmamıştım fazla..
ancak 6-7 ay önceki fotolarıma bakınca farkettim saçlarım bayaaa bayaaaa seyrekleşmiş..
o aramakası yaptırıp saç azalttıran ben gitmiş, adeta saç eklettirme yapması gereken birisi çıkmış ortaya..
ve çok sinirimi bozdu bu durum..

eskiden bırakırdım kendi kendine kururdu saçlar.. son 8-9 aydır saçlarımı, saç kurutma makinesi ile kurutuyor sonra da şu düzleştiriciler ile düzleştiriyordum, bunun bir sonucu olabilir mi ???

vitamin eksikliği olabilir belki..

şampuanım ve saç kremim saçıma uygun gelmemiş, ters gelmiş olabilir..

benim aklıma gelen ihtimaller bunlar..
benimle aynı durumda olan birisi var mı acaba ve nasıl kurtuldu bu durumdan, bana yardım edebilir mi?
gerçekten çok sinirimi bozdu ve çok moralimi bozdu bu durum :'((

teşekkürler şimdiden..

 
valla sana kalmış ama bence saçını gene kısa kestir. sen çogu teoriyi yazmışsın o yüzden ben de başka bir tane yazmak zorundayım. yerçekimi saçların çok uzun ve agır oldugu için saç diplerin dökülüyor.kadınların saç dipleri daha güçlü

kaynak: hugh jackman
  • alokozay  (14.09.09 23:55:18) 
6-7 aydır saç dökülmesi var, 8-9 aydırda saçımı kurutma makinesiyle kurutuyorum diyorsun.saç kurutma makinesi saçları kuruturken saç köklerinde yanma ve hasar da meydana getirebiliyor.saçlarındaki dökülmenin sebebi bu olabilir.Benim fikrim saç kurutma makinesini çok fazla kullanma.


  • cnk  (14.09.09 23:57:36) 
saç kremi kullanmayı kes. o da çok saç döker.

kaynak: çevremdeki bayanlar.
  • acikcasi dehsete kapildim  (14.09.09 23:59:56) 
popoya kadar mı:/ saç uzadıkça kalitesi azalır zaten, kısaltmak ihtimaller arasında yok mu? olmadı saç dökülmesi için bioxcin kullananlar hep memnun duyduğum kadarıyla. bi de krem de dökebiliyor. çok toplamak da dökülmeye sebep oluyor. yaşa bağlı dökülme de olabilir ailedeki kellik oranı araştırılabilir.


  • lizard queen  (15.09.09 00:00:10) 
saç dökülmesinin saç boyuyla alakası yok denecek kadar az,
uzadıkça daha fazla protein,vitamin ister doğru, ama bunu da vücuttan alır.

şampuan konusunda en azından kozmetikçilerin sölediği genel tavsiye, sürekli aynı marka şampuan kullanmak yerine, farklı markaları denemek.

hem saç kurutma makinesi hem de düzleştiriciler saçların kırılıp dökülmesine neden olur.
kış, soğuk, hasta olmadıkça saçını havluyla kurulamaya devam et.
ille düzleştirici kullanacaksan 1 hafta-10 günden daha sık kullanma.

ve dediğin gibi vitamin eksikliği, anemi veya başka sistemik hastalıklar da saç dökülmesini artırır. dökülme devam ediyorsa bir tahlil yaptırman iyi olur.
  • scrubz  (15.09.09 00:06:39) 
saçları kestirme ihtimalim yok malesef, o saçların kesilmesi demek ruhumun cekilip benden alinmasi demek sanirim..

sac kurutma makinesini kullanmayacagim artik.. kendi kendine kurusunlar..
aktarlarda satilan şu dogal şeyleri alacam, bepantene reklami çikiyor tv'de, "saçlarınızı dökülmeye başlamadan önce koruma altına alın, bepantene kullanın" falan diyor, onu alirim..

bu önerdiğiniz şampuanın içine kırılan serumu da araştırırır, teşekkürler cevaplarınız için arkadaşlar..
  • fuck milk get beer2  (15.09.09 00:13:25) 
saçların kesilme zamanı gelmiş. benimde gür ve uzun saçlarım vardı. iyice dökülmeye başladıklarında vurdum üçe. valla en iyisi böyleymiş. ne dökülme derdi var ne bakım. yüz yıkar gibi saçımı yıkıyorum.


  • bira sisesi kapagi  (15.09.09 00:44:29) 
bende aynı durumdan muzdaribim benim de saçlarım yeni yeni dökülmeye başladı. bazıları saçların kalitesizleşip, yıpranıp döküldüğünü yazmışlar zaten. sana tavsiyem saçını kimyasal şeylerle temas ettirme(bakım için bile olsa). bitkisel ürünler kullan en azından saçına zarar vermezler. ben bioblas aldım, yeni kullanmaya başladığım için yorum yapamıyorum şuan ama bioblas'ın önce yıpranmış saçları döküp birkaç ay sonra yeni saç oluşumu yaptığı söylendiği için aldım, benim de saçlarım zayıflamıştı çünkü.


  • escritor  (15.09.09 01:11:49) 
saclarin disaridaki kismi oludur, herhangi bir sey almaz vucuttan. o yuzden saclarini makineyle kurutabilirsin istedigin gibi. sadece kafa derine yakin olan kismi makineyle kurutmayabilirsin, eger bir fark yaratacaksa. Yani olay kafa derisinde, disaridaki sacin kok ile vucuda bagli olmasi disinda seninle bir alakasi yok, ister makineyle kurut ister cakmakla yak, kokunde bir degisiklik olmaz (kotu kokar yakarsan eheh).

Bir de erkeksin, yas kac bilmiyorum ama bazi gerceklerle yuzlesmek de lazim. Sonucta belli bir yastan sonra gur saci olan birilerini gordugumuzde parmakla gosteriyoruz. Dokuluyor bu meret erkeklerde. ailede de varsa tibbin buna bir cozumu yok malesef.
  • kurukafa  (15.09.09 01:27:57 ~ 01:33:02) 
mevsiminden olabilir.
saçı kestirince dökülmesi azalıyor.

  • aithra  (15.09.09 12:30:55) 
baba veya yakın akrabalarda kellik varsa üzgünüm :)


  • elbar  (15.09.09 12:47:27) 
sıkıntı, üzüntü, stres de saç dökülmesine yol açabiliyor. öyle kötü dönemler geçirirken saçların fazla döküldüğü olabilir. bu ihtimale karşı da; canınızı sıkıp, moralinizi bozarak dökülmeyi hızlandırmayın.


  • kirliyesilkazak  (15.09.09 12:59:58 ~ 13:01:56) 
yaşını yazmamışsın. @elbar söylemiş bir tek. acaba saçların dökülmeye başlamış olabilir mi? bence öncelikle bir doktora git. ve kaliteli marka şampuan, saç kremi, ve saçını makine ile kurutmadan önce kullanacağın 7/24 bakım kremi al. şu düzleştiriciler dediğin şey ne marka ki??? bence öyle garip şeyleri bırak. kaliteli bir markadan alışveriş yap.

bir de uzun saç bakımı çok zordur. benim de saçlarım belime kadardı uzun bir süre. taraması, yıkaması, kremlemesi vs 1 saatten önce banyodan çıkamazdım. o zamanlar hiç makine ile kurutmazdım.

erkekler saçlarına hiç iyi bakmıyor. halbuki sizlerin saçları genetik olarak dökülüyor. kadınlardan daha çok bakmanız lazım.
  • mea maxima culpa  (15.09.09 23:04:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.