[]

Otomobilden anlayanlar --- Param var arabam yok!

Tamam kabul param da yok. Araba lazım, şartlarımı sayıyorum:

1. TEK AMACIM araba kullanmayı öğrenmek. Taşınırken kedilerimi otobüsle taşımak istemiyorum vs gibi asıl amaçlarım var, ama hepsinden önce şu aleti kullanmayı öğrenmem lazım. 8 yıl önce ehliyet aldığım kurstan beri kullanmadım.

2. En fazla 25.000 vermek istiyorum. Biraz daha param var üstüne, ama ilk arabamı ben sağa sola sürterim, içim cız etmesin diye ucuz olsun. Bir yıla kalmaz satıp daha rahat ettiğim bi araba alırım. Param var sonuçta (nasıl kafa karıştırdım di mi ahaha)

3. Tipi önemli değil, model tercihim yok, ikinci el istiyorum. Bir yıl idare etsin, satarken de pek zarar ettirmesin.

Sorularım şunlar:

1) benzinli, dizel, lpg? Nedense lpg iyi olmayacakmış gibi geliyo, birazcık atak bir araba olsun istiyorum, lgp kötü mü etki eder? yoksa bi farkı yok mudur, sadece az yakar iyi olur mu? lpg, bagajı çok mu küçültür bi de?

2) Kaç yılıncan eski, kaç kilometreden çok yol almış araba almamak lazım? 180,000 kilometre araçlar var, alırsam başıma bela mı olur?

3) azıcık erkeklik gururum var, bakınca "ahaha ne dandik araba" demesinler yeter. yoksa 1995 model fiat tipo var on bin liraya, o kadar da düşmesem diyorum. ama "onunla da aynı öğrenilir, uzun yola da çıkılır" mı?

4) 2005 model Hyundai getz, efendime söyliyim, opel corsa vs gibi bişeyler idare eder. Ne önerirsiniz?

 
Arkadaş 20,500'e 2006 model 1.4 benzinli fiesta aldı geçen ay. Baya taş gibi araba.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (30.06.15 10:26:42) 
arabalardan hiç anlamam. bayaa hiç anlamam hem de. araba deyince kafamda bi tek şu görüntü oluşuyor:
cdn.collider.com

fakat son dönemde ben de senle çok benzer bi sebeple araba mı alsam diye düşünüyordum, bu işlerle uğraşan vakit ayıran bikaç arkadaşıma danıştım. öğrenme arabasına öyle 20 küsür bin gibi paralar verme diyor. 10-12'nin üstüne çıkma diyor. haberin olsun.
  • cevap botu  (30.06.15 10:29:24) 
@futbolcu, kaç km'deymiş bilgin var mı?


  • harzem  (30.06.15 10:33:38) 
@cevap botu, ben de 15.000'i geçmeyeyim diyordum ama sanki işe yarar bişey yok gibi, o paraya alacağım araba elimde dağılacak gibi duruyor :(


  • harzem  (30.06.15 10:35:57) 
@harzem, 130bindeydi. Ekspertize götürdü, baya sağlamdı araç. Temiz araç bulursan yüksek km sorun olmaz. Ki zaten bu fiyat aralığında km mecbur yüksek olacak.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (30.06.15 10:41:11) 
206 güzel araba yahu? o paraya alınabilecek temizleri var, bi sürü link attıydı bana.


  • cevap botu  (30.06.15 10:41:19) 
pratikte pek anlamam otomobilden, hatta ehliyetim bile yoktur ama nedense bu kadar ilgisiz gibi durmama rağmen aslında o kadar da ilgisiz değilim. dolayısıyla tavsiyelerim şunlar;

1) lpg'yi hiç düşünme bile bence. benim öncelikli önerim dizel olmasından yana, uygun fiyata uygun model bulamazsan benzinli bakarsın.

2) yıl, yaş tercihi senin tercihine ve yine marka, modele göre netleşir. bazı model vardır 8 yaşında olmasına rağmen çok zor ve ucuza satarsın, bazı model vardır 15 yaşında bile peynir ekmek gibi satılabilir. 180 bin km de pek az değil, yani senin de km yapacağını göz önüne alırsak 300-400 bin km'de bi otomobili satmak olarak düşün bence..

3) 95 çok yaşlı bi model, düşünme bile. hele tipo falan hiç düşünme. 25 bine hyundai getz, nissan almera, honda jazz, ford fiesta, wv polo, citroen c3, peugeot 307 gibi gayet eli yüzü düzgün, fazla yakmayan ve satarken hiç problem yaşamayacağın modeller bulabilirsin. eyyorlamam bu kadar.
  • reso aga  (30.06.15 10:41:47) 
peugeot 206 +1


  • sannora  (30.06.15 10:53:21) 
@reso aga, neden lpg olmasın? hep lpg'li çıkıyor karşıma sitelerde :(

@dude, neden lpg'li olsun? :D

Ben zaten ilk başta 2001 opel astra falan düşünüyordum, sen de teşvik ettin azıcık iyi oldu. 2004'e kadar çıkabiliyormuşum bütçem dahilinde.
  • harzem  (30.06.15 11:23:38) 
ben yeni kia cerato sattim 24e. kilometresi artmasa daha da uzun sure kullanirdim, tas gibi araba. bak istersen. 2006 dizel


  • hmpf  (30.06.15 11:32:22 ~ 11:32:40) 
Lpg saglam takilmissa mutlaka lpg.

Aksi takdirde benzin.parasi yuzunden gaz pedalinin altinda ezilecek bir sey var gibi korkuyla dokunuyorsun
  • kosun lan mevzu var  (30.06.15 11:33:37) 
www.ntv.com.tr

dediğim gibi ne ehliyetim var, ne de arabam, çok da fazla hakim değilim konuya ama benim yaptığım kaba hesaba göre yılda bin ila bir buçuk bin liralık bi tasarruf sağlıyo lpg, benzine kıyasla (tabi ne kadar çok direksiyon salladığına ve marka/modele göre değişir) dolayısıyla bu riske girmeye değmeyecek bi rakam gibi geliyo. hah biri çıkar da matematiğini zikiyim, ne bir buçuğu, 5 bin lira tasarruf ediliyo derse bişey diyemem, dediğim gibi bi insan şehir içinde günde ne kadar km yapar, yılda kaç km şehir dışına çıkar, bir depo kaç lt benzin alır, o depo kaça dolar falan çok da fikrim yok açıkçası. epey kaba bi hesap yaptım sanırım ben akjsdf)
  • reso aga  (30.06.15 11:36:29 ~ 11:42:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.