[]

Uçak kalkarken ve inerken

Telefonunuzu kapatıyor musunuz? Uçak moduna alıyor musunuz demiyorum bakın. Anonslardan anladığım kadarıyla uçak havadayken uçak modunun sakıncası yok ama kalkarken ve inerken telefonların kapatılması isteniyor. 2 3 yıl önce tamamen kapatılıyordu, kapatıyordum. Şimdi sadece kalkarken inerken kapatıyorum, havada müzik dinlemek istersem uçak modunda açıyorum. Ama kimi görsem telefonları hep açık, yani uçak modunda mı bilmem de kalkarken inerken baya açık yani. Saklamıyorlar da. Ben mi yanlış duyuyorum acaba o anonsları?

Evet teşekkürler.


 
Kapatıyorum , açık olanları da çaprazımdaysa filan ispitliyorum, yanımdaysa uyarıyorum.(yanımdakini ispitlemiyorum tüm uçuş onun tribini suratını çekemem afsdagad)

30 yaşında eşşek kadar adam o hale düşürmesin kendisini bi zahmet, kapatın diyorlarsa kapatılsın, türk mantığındaki gevşek insanlara uyuz oluyorum bu yüzden.


Bir de hostesten uyari yiyince " benimki ucus modunda?!!!" Diye atar yapan mallar var onlar yilin dahisi odulu filan vermek lazim. Kulakligi cikarsa anonsu duyar en azindan.
  • neferkitty  (30.06.15 02:40:42 ~ 04:37:58) 
kapatırım da aslında kapatılmasına pek gerek yok sanırım. kabin ekibinin hep telefonları açık.
geçen yanımdaki çocuk uçak kalkıp inene kadar mesajlaştı foto çekip yolladı falan, ispiyonlamadım. öyle gittik.

  • cekilmis gayfe  (30.06.15 02:49:15) 
ben uçağa binmeden uçuş moduna alıp kapatıyorum, kalktıktan sonra açıp müzik dinliyorum. İnişe hazırlanıyoruz dediklerinde kapatıyorum, sonrası malum.

Normalde uçuş modunda olduğu sürece sıkıntı değil diye biliyorum ama yine de kapatıyorum ben. baya açık dediğiniz mesajlaşıyorsa falan sıkıntı uyarmak lazım, gerçi o bile etkilemeyebiliyor galiba ama ne gerek var 3-5 saat bakmayıversin insanlar yahu. Bir pilot forumunda bi tartışma vardı birkaç alet arızalanmış doğru göstermiyormuş, pilot hostesi çağırıp telefon kontrolü yapmasını istemiş 4-5 kişininki açık çıkmış falan öyle bişey okumuştum bi ara. Dikkat etmeyen de vardır yani ama edilmeli.
  • rodriguez2  (30.06.15 03:07:20 ~ 03:07:52) 
Müzik dinlemeden yolculuk mu geçer?


  • cetoxim  (30.06.15 03:08:26) 
uçak kalkıp/inerken kapayan, uçak modundan da çıkarmayan birisi olarak ben uçakların açık olan bir iki ya da beş telefonla düşürülebileceğine inanmıyorum. teröristler niye o zaman uçak kaçıracağı zaman o kadar kassın ki?


  • reavelyn  (30.06.15 03:11:20) 
bir sey yapmiyorum.


  • baldur2  (30.06.15 03:22:52) 
@reavelyn super mantık böyle devam
birincisi zarar vereceği kesin değil, sadece zarar verme ihtimali var. yoksa illa bir kaç salak açık bırakıyor her seferinde uçak düşerdi.
ikincisi bu aletler uçağı düşürmüyor zaten. Kimi elektronik sistemlerin yanlış göstermesine sebep olabiliyor yaydıkları dalgalar yüzünden, bu da normalde çok sıkıntı olmasa da iniş ve kalkış gibi uçuşun en kritik anlarında kazaya yol açabilir bu yüzden tehlikeli.
  • yakuza123  (30.06.15 03:48:56) 
eskiden tüm otobüslerde de telefon yasaktı. şoförler epey yaygara çıkarıyordu. üstelik otobüsler mercedes 303 falan yani. sanıyorum önümüzdeki 3-5 senelik süreçte bu sıkıntı olmaktan çıkacak. ancak ben de her seferinde kapatıyorum.


  • kallesnikof  (30.06.15 04:13:07) 
uçakta 100 kişiye aynı anda arama geldiğini düşününün. o radyo dalgaları elektromanyetik alana sebebiyet verip uçağın sistemlerinde arızaya neden olabilir.

ha o kadar da değil, birden öyle arama mı gelir diyeceksiniz, ama nerden bilebiliriz, düğünde adamın kafasına havaya atılan kurşun sekip geliyor ve öldürüyor misal.

kapatmak lazım.
  • nucleon  (30.06.15 04:29:33) 
çok tehlike arz etse kesin uçağa bindiğimizde toplarlardı. O nedenle bence çok da etkileyen bir mevzu değil sadece önlem amaçlı yapılıyor ama ben yine de kapatıyorum, sonuç olarak amaçladıkları şey mantıklı, riski düşürmek.


  • sos fistik olsun mu  (30.06.15 09:35:39) 
olm milet sesli konusup baskasini rahatsiz etmesin diye konmus bir uygulama. sonucta 10-11 saat suren yolculuklar var millet uyuyor. otobusle ayni mantik. bakin simdi hicbir yerde otobuste telefon kullanmayin tabelasi yok. onceden millet birbiriyle kavga ederdi lan. vay aq ne gunlerdi.


  • baldur2  (30.06.15 12:21:08) 
@yakuza baba haklısın o minvalde bi şey yazmamışım, illa ki zararı vardır da kapatın diyordur adamlar kıllığına yapmazlar herhalde farkındayım ben de :D demeye çalıştığım bu uçakta açık telefon görünce deliren insanların daha sakin olması gerektiğiydi :D


  • reavelyn  (30.06.15 12:28:20) 
Ucak moduna aliyorum ve hic kapatmiyorum. Gerek yok. Milyon dolarlik alet benim sikindirik telefondan etkilenip dusecekse dussun amk. Hangi cagda yasiyoruz. :)


  • isott  (30.06.15 13:15:16) 
Komple kapatıyorum, uçuş boyunca açmıyorum. Zaten en fazla bir saat sürüyor o arada da kitap okuyorum.


  • inheritance  (30.06.15 21:14:33) 
telefon acik olsa dahi seyir yuksekliginde sinyal alamayacagi icin acik tutulmasi telefon sahibinin bir isine yaramayacaktir. hatta cep telefonlari baz istasyonu bulamadiklarinda daha yuksek enerji kullanip daha genis kapsamdan sinyal almaya kastiklari icin sarji da hizlica dusurecektir. dolayisiyla sadece inis ve kalkis esnasinda sinyal alabilen cihazin seyir irtifasinda acik olmasini zaten sacma degil mi? Elektronik haberlesmeci vardir illa, daha iyi aciklar elbette ama telefonlarin tum seyir ya da inis-kalkis esnasinda acik olmasi halinde de ucaktaki telefonlarin tumu ornegin iniste baz istasyonuyla iletisime gececekler, siz konusmasaniz dahi bu iletisim ve sinyallesme olacak. dolayisiyla ucak elektronik sistemle inis yaparken yuzlerce cihazin sinyal kirliligi yaratmasi riski goze alinabilir mi?


  • kartonpiyer  (30.06.15 22:20:51) 
kapatiyorum, bilimum elektronik aletle ilisgimi kesmek hosuma gidiyor, okumayi seviyorum, uyumayi seviyorum, ama bir sure sonra bi film acip izliyorum, yoksa zaman gecmiyor:)


  • tresrichesheures  (30.06.15 22:24:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.