[]

hangi laptop tercih edilmeli?

4000-4500 tl bütçe ayırarak bir gaming laptop almayı düşünüyorum. üç gündür baya tarıyorum sağı solu. bir model listesi oluşturdum aklımda ama hangisini almam gerektiği konusunda kararsızım. bir yorumlarsanız sevinirim benim için.

1. lenovo y5070 (birebir link'teki değil, gtx 960m gpu'lu modeli) - 3700 tl
www.novabilgisayar.com

seçenekler içinde en ekonomik tercih bu laptop. ben hiç lenovo kullanmadım ama kullanan arkadaşlarımın memnuniyetine şahidim. f/p konusunda monster hariç, diğer iki modelin önünde gözüküyor.

2. msi ge62 - 4500 tl
www.novabilgisayar.com

gtx 965m ekran kartına sahip. diğer ge serisi msi'lara göre daha hoş bir kasası var. msi'ın kalitesinden şüphe etmiyorum da fiyatı düşündürüyor. bu kadar para vermişken illa gtx 970m'li bir model al diyor herkes. link'teki fiyat ssd'siz modele ait.

3. asus rog g501 - ? tl
www.novabilgisayar.com

türkiye fiyatı bulamadım tam olarak. ancak seçenekler içinde en pahalı model muhtemelen bu. bundan önceki pc'im de asus olduğu için kalitesine güveniyorum. ama gel gör ki gpu 960m.

4. monster tulpar t5 v4.1 - 4100+ tl
www.hepsiburada.com

listede gtx 970m'e sahip tek makine. bundan önce açtığım duyuruda tavsiye edilmişti. kasa kalitesinin düşük olduğunu söyledi kullanan bazı arkadaşlarım. ben de dizaynını sevmedim açıkçası. biraz ince bir makineye daha sıcak bakıyorum ama dizayn uğruna da 970m'den vazgeçilmez diyen çok kişi var.

seçenekler ve kısaca yorumlarım bu şekilde. rasgele yaptım listeyi, birini ötekinden iyi gördüğümden değil. siz de kısaca yorumlar ve bir sıralama yaparsanız aralarında çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.

edit: başka model önerecek varsa değerlendirebilirim.

 
Lenovo'dan uzak durmanı tavsiye ederim. Ayrıca üzerindeki 8 GB SSD hiçbir işe yaramaz. 8 GB'a sadece işletim sistemi kurabilirsin, belki yeni işletim sistemlerini bile kuramazsın. Ucuz etin yahnisi yenmez diyorum.

MSI'ın SSD varmış, bu iyi. Fakat ekran kartı GTX 965M ve 128 bit, bakın bit çok önemli. Hatta ekran kartının GB'nın yüksek olmasından bile önemli diyebilirim.

Asus'un ekranı 4K ve IPS ekran. IPS ekranlarda renkler çok kaliteli gözükür. Mesela ben grafik tasarımcıyım, IPS panel kullanıyorum, renkler çok canlı. Ki benim 1920*1080 px, 4K epey iyi olur bu açıdan. Ve bu panel geleceğe yönelik büyük bir avantaj. Ekran kartı GTX 960M 4 GB ama kaç bit olduğu belirtilmemiş. SSD yok..

www.monsternotebook.com.tr

Şu Monster'ı inceleyebilirsin. 16 GB ram, GTX970M 192-Bit. Ekran Full HD, fakat 4k değil. SSD yok ama SSD portu var, kendin alıp takabilirsin.

Özet geçmek gerekirse, SSD performans açısından çok önemli, bu özellikteki bilgisayarlara şart diyebilirim. Monster'ı alıp kendin SSD taktırabilirsin, tabii ki bu limiti 5000 TL'ye kadar yükseltir. Monster'ın direkt SSD olanları da vardır, o kadar detaylı bakamadım. Ayrıca 8 GB ramli bilgisayarlar birkaç sene sonra yetmeyebilir ya da ram kullanımı sınıra dayanabilir. Ben senin yerinde olsam Monster'ı tercih ederdim.
  • gece pariltisi  (28.06.15 01:06:02) 
İstanbulda isen kadıköye git. Monster bayisinde yardımcı olurlar. Kullan, bak. Hoşuna giderse al. O da olmaz ise msi derim. Oyuncu ihtiyaçlarını karşılıyor çünkü.


  • cetoxim  (28.06.15 01:08:37) 
msi tabiki


  • jamswety  (28.06.15 02:21:06) 
lenovo hakkındaki yoruma katılıyorum. eğer 1500 liralık bir bilgisayar bakıyor olsaydın lenovo önerirdim. ama gaming pc için bu işin ağa babası msi.


  • himmet dayi  (28.06.15 03:17:42) 
belki sorunuza tam cevap değil ama ben o paraya bu bilgisayarlardan çok çok daha üstün masaüstü topladım. illa ki laptop olsun demezseniz aynı paraya toplama masaüstü her türlü tokatlar.

ha yok illa ki bunlardan biri derseniz ekran kartından dolayı monster derdim.
  • kuul  (28.06.15 11:31:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.