[]

Japonya turu

Erkek arkadaşımla japonya'ya gitmeye karar verdik fakat turlar çok pahalı, japonya'nın pahalı olduğunu biliyorum, uçak biletlerinden dolayı da böyle olabilir fakat biz gelecek yıl gitmek istiyoruz, her şeyi erkenden yapabiliriz yani. Öncelikle bu şekilde kendimiz bilet vs alsak farkeder mi bu yolu deneyen var mı, ikincisi ise randımanlı gezebilir miyiz, sonuçta dil sorun, tabela okumakta falan sıkıntı çekebiliriz :/ ben ingilizce biliyorum o bilmiyor en azından bir japonla iletişim kuracak seviyede değil onun ki, bu olay beni çok yorar mı? Japonya'ya gitmiş olanlar varsa konuşmayı çok isterim mesaj da atabilirsiniz. Teşekkürler.




 
Çok turistik yerlerde neredeyse Japon kadar yabancı görülebiliyor. Büyük bir çoğunluğunun da hiç Japonca bilmediğini düşünürsek İngilizceyle idare edebileceğinizi düşünüyorum. Sizi bence sevgilinizin İngilizce bilmemesi değil de İngilizce yardım edebilecek bir Japon bulabilmeniz yorabilir. Bilmeyen ya da bilse de hiç konuşmadığından utanıp kaçan Japonla dolu her yer.


  • sesee  (27.06.15 19:58:55) 
eğer japonya'yı boydan boya gezeceğim diyorsan, ben bu şekilde bir plan yapmıştım zamanında, turlardan ucuza getirilebilir gibi duruyordu. ingilizce falan konusunda da çok canını sıkmana gerek yok. japonya'ya gitmedim ama hiç ingilizce bilinmeyen başka memleketlerde bulundum, bir şekilde bulabiliyorsun yolunu. en kötü gideceğin yerin adını bir kağıda yazıp insanlara gösterirsin, bir şekilde bulursun gideceğin yeri. önceden araştırmanı iyi yaparsan çok güzel gezersin. yani bu olay seni yorsa bile yorsun nolcak, 5 sene sonra japonya gezini hatırladığında aklında gezdiğin yerler kalacak, çok takılma o kısmına o yüzden. ha ama hiç uğraşmayayım rahat rahat takılayım diyorsan biraz daha pahalıya gelecek bile olsa bir tur şirketinden paket olarak al keyfine bak.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (27.06.15 20:11:03 ~ 20:12:26) 
tamam yorulalım da perişan olup sersefil olmayalım ama :) bi de gidenler varsa otel vs tavsiyesi de alabilirim onu yazmayı unutmuşum.


  • ekaterina  (27.06.15 20:16:48) 
tokyo ve yokohama'da 9 gün kaldık biz tamamen kendi kafamıza göre gezdik. tourist information centerlardan broşür toplayarak bunları bunları görelim diyerek plan yaptık. pek sorun olmadı. daha verimli gezilebilir mi tabi ki gezilir. tokyo'da çoğu tabela çift dilli yani japonca ve ingilizce. ama daha ufak yerlere veya turistik olmayan yerlere gittikçe ingilizce tabela sayısı ve bilen sayısı azalıyor. ama bir şekilde haritayı göstererek falan yön sorup buluyorsunuz yolunuzu işinizi de görüyorsunuz. çok sıkıntı olmuyor. inanın bana en az türkler kadar sıcakkanlılar yabancılara karşı.


  • argent dawn  (27.06.15 21:13:02) 
ihtiyacınız olan şey:

www.amazon.com
  • gezgin rocker  (27.06.15 23:15:43) 
turistlere saygılılar. hele ikinizden biri sarışın falansa sorduğun yere kendi götürür. :)
gençler ingilizce anlıyor ama cevabını sen anlamayabilirsin. o yüzden yazarak anlaşmak mantıklı. bir de offline harita application ı yükle. metrolar için de durak durak önceden çıkarıp plan yapıp gitmekte fayda var.

  • sttc  (28.06.15 00:11:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.