[]

Olympos gercekten cok mu bozdu?

Eylul ayinda bir haftalik tatilde Kas'a gitmeyi dusunuyorduk.

Gecen sene tatilini de Kas'ta gecirdigimizden bu sene 7 gun Kas'ta kalmayalim, 5 Kas + 2 gun de iste Olympos, Cirali ya da o civarda baska bir yerde gecirelim istiyoruz.

Ama gerek var mi boyle bir sey yapmaya?
Son zamanlar surekli bir 'Nerde o eski Olympos...' muhabbeti donuyor, gitmeyelim mi hic, Kas'ta mis gibi devam mi edelim tum tatilimize, ne diyorsunuz?

Bir de Cirali - Olympos'tan hangisini tavsiye edersiniz? Ya da o civarda baska bir yer de olur.

 
Attan inip eşeğe binmenizi tavsiye etmem. biz o hatayı daha önce yapmıştık. Kemer'de kalıp Olympos'a gittik, gitmez olaydık. Zaten bir esprisi yok bana göre. ATV ile tura katıldık, tarihi yerleri gördük, mal gibi Olympos'tan Yanartaş'a yürüdük. Bitti gitti.
1 gün bile yeter.

  • teknikekip  (19.06.15 09:31:34) 
cirali fena değil ama fena değil de kasit sadece iste yanartasin olmasi.

ama denizi aksam 6-7 den sonra oldukça pis bir hale geliyor. bunu da akintiya bağlıyorlar.

o yüzden ben beğenmemiştim.

kas tarafına gidip de Patara'ya gitmediyseniz, orasini öneririm ben.
  • for the record  (19.06.15 09:39:08) 
Aslinda Kas cok guzel, onumuzdeki 5 yilin tatillerini orda gecirebiliriz ama iste bir rahat batmasi midir nedir, 5 gun Kas'ta gecirip 2 gun de farkli bir yere gidelim istiyoruz.

Olympos'a yillar yillar once gitmistik, fena degildi diye hatirliyorum, Cirali olabilir belki. Baska nereler var o taraflarda gitmelik?
  • nawres  (19.06.15 09:45:23) 
Gel kardeşim anlatıyım biraz;

1; Kaç kişisiniz?

2; Yaş aralığı ne?

3; Tatilden ne bekliyorsun?

Antalya'nın doğu bölgesinin en güzel yeri uzak ara Kaş, zaten daha önce gittiğine göre büyük ihtimalle görmüşsündür ama patara, kaputaş, Xhantos, kekova mutlaka gidilmesi gereken yerler, eğer araçla gidiceksen patara'da sahil yoluna girmeden sola değil de sağa doğru sapıp biraz yukarıya çıkarsan, hafif bir orman yolunun ardından sadece çöl ve denizi görürsün, patara çölü diye aratırsan google'da birkaç göreseli var. Kaş içinde de hidayet'in koyuna gitmediysen mutlaka git. Yarım ada yolu üzerinde, Kaş içinde denize girebileceğin en güzel yer, artı gözleme - bira vs. var.

Neyse Kaş'tan çıkalım, asıl soruna dönelim Olimpos gerçekten bozdu mu? Bozdu. Tek dar bir yol, sağlı sollu yüzlerce araba, aynı tipte onlarca tesis. park sorun, yürümek sorun, ses sorun. Doğru düzgün yemek yenecek bir yer yok hele Kaş'tan sonra. Kalabalık plaj vs. Ha 2 gün için gidilir mi gidilir? Ben bazen kafa dağıtmak için atlayıp 1-2 geceliğine gidiyorum. İyi de geliyor çoğu zaman. Gece canlı müzik dinleyip, bişeyler içebileciğin birkaç yer var. Biri cactus diğerinin de adını hatırlamıyorum, yol üzerinde yine.

Neyse Çıralı'ya geçelim. Çıralı Olimpos'a göre oldukça sakin bir yer, kalıcak yerler nispeten daha temiz, daha sessiz hatta çok sessiz. Plajı biraz daha iyi. Özellikle akşam için Yanartaş dışında yapacak pek fazla birşey yok. Geçen sene Çıralı'dayken gündüz Çıralı'da kalıp akşam Olimpos'a geçiyorduk.

Burda 2 sorun var.

1-) Çıralı ile Olimpos arası plajdan yürüyerek 10 dakika (dizine kadar suya girmen gereken ufak bir akıntıyı geçtikten sonra) arabayla ise yaklaşık yarım saat belki de daha fazla. Kısaca araçla gitmek çok tercih edilebilir değil.

2-) Olimpos'tan Çıralı'ya geçiş saat 22:00'den sonra kapanıyor. Antik kent yolu üzerinden geçmek zorunda olduğun için Jandarma o saatten sonra giriş çıkışı yasaklıyor. Ya aslında bir şekilde geçersin ama sorun yaşama potansiyelin yüksek. Ben o riski almadım. İki üç bişey içip tam keyifim yerine gelmişken kalkmak zorunda kaldık.

Kısaca akşam müzik, bira vs. olaylarına giriceksen Olimpos daha tercih edilebilir ha yok ben alırım şarabımı sahilde takılırım diyorsan Çıralı daha iyi.

Aslına bakarsan 2 gün öyle ya da böyle keyif alınır o taraflardan. Eğer Kaş'ta çıkmayacaksan Çıralı tarafında bir tekne turuna katılırsın, çok iyi koylar var. Eylül'de de nispeten daha boş ve uygun olur. 50 kağıda bütün gününü gayet keyifli geçirirsin. 1 günde plaj, antik kent, müzik vs. her türlü güzel geçer.

O civarda başka yer var mı? En yakın yine Adrasan. Geçen seneki yangından sonra biraz karamsar bir havası var ama yine de kalınabilir. Sahili rüzgarlı ama güzeldir. Yürürüz diyorsan Gelidonya Fener'şne çıkılabilir. Olimpos-Çıralı durumunda dediğim gibi 2 gün her türlü doldurulur.

Son olarak hala arabayla gittiğini varsayıyorum.

Kaş-Antalya yolu üzerinde Göynük Kanyon'u benim Antalya bölgesinde en sevdiğim, şehir dışından gelen arkadaşlarımı vs. ilk götürdüğüm yer. Body rafting çok keyifli. Zipline falan da var ama benim çok ilgimi çekmedi. Yine yol üzerinde teleferik var işte biliyosundur. Antalya'ya doğru giderken Çıralı'yı biraz geçince Ulupınar'da balık yenilebilir. Kaş yolu üzerinde mavi yengeç vs. deniz ürünleri yenilebilir. Kısaca ben dönüş yolunu genelde tatile +1 gün olarak ekliyorum. Uzak bir mesafeden geliceksen zor tabi.

Neyse kısaca :) böyle soracağın farklı birşey varsa veya detay istersen yolla bir mesaj konuşalım.
  • hatcherman  (19.06.15 10:59:37) 
herşeye rağmen Olimpos hala güzeldir.


  • detone simitci  (19.06.15 11:45:20) 
@hatcherman

Cok tesekkurler, baya faydali oldu cevabin.

2 kisiyiz 30 yasinda, esim ve ben. Gecen sene Kas'a gittigimizde tatilden tam olarak bekleidigimiz yerin Kas oldugunu fark etmistik :)

Kendi aracimizla gitmiyoruz.

7 gunu de Kas'ta gecirelim en iyisi, motor kiralayip etrafi gezeriz gene.

Gecen sene Limanagzi'ni, Akcagerme'yi falan son gunlerde kesfetmistik, hatta Hidayetin Koyu'na gidemedik bile, hatta Meis'e de yanimizda pasaportumuz yok diye gidememistik, onu da yapariz artik.

Goynuk Kanyonu'na da cok uzak degilse gideriz, baska gene vardir bilmedigimiz yerler, onlari bi arastirayim.

Tekrardan cok tesekkurler ayrintili cevap icin.
  • nawres  (19.06.15 12:04:16) 
Rica ederim. Sevdiğim, paylaşmaktan da keyif aldığım yerler.

Bu arada Göynük Kanyon'u bahsettiğim yerler içinde Kaş'a en uzak Antalya merkeze en yakın olan yer.

Kaş'a kadar gitmişken myra antik kenti ve noel baba kilisesini de görmeni tavsiye ederim. Kaş'tan yaklaşık 30-40 km uzaklıkta.
  • hatcherman  (19.06.15 13:38:54) 
Noel baba kilisesi Demre'deydi galiba, gideriz ona.

Myra'ya da bakalim.

Baska tavsiyeler olursa da her zaman bekleriz :)
  • nawres  (19.06.15 13:40:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.