[]

neden insanların fikirlerini eleştirmek isteriz?

genel olarak dinlere inanmıyorum.. insanlarla bu konuyu tartışmaktan da keyif alıyorum.. en doğruyu bildiğimi düşünmüyorum, ama insanlarla tartışmak istiyorum.. çevremin çoğunu islam'a inanan ancak sadece, basit bir şekilde inanan ve sorgulamayan, islamın şartlarını pek de takmayan bir kesim oluşturuyor.. ve ben artık abarttığımı düşünmeye başladım.. sanki hazine bulmuşum gibi düşündüklerimi insanların gözüne sokmaya başladım.. neden?

tamam, genel olarak insanlar doğru bildiğini aktarma eylemindedir.. ancak benim bu yaptığım nedir? hani kimse bana sataşmıyor, bende spesifik olarak kimseye sataşmıyorum ama atıyorum facebook'da richard dawkins'in bir videosunu görüyorum, bayılıyorum, paylaşıyorum.. pastafaryanlık hakkında bulduklarımı paylaşıyorum.. dinler hakkında bulduğum güzel alıntıları paylaşıyorum.. amacım nedir? beni buna iten dürtü nedir? ego tatmini? ama benimle tartışan kimseyi madara etmek istemiyorum, aşşağılamıyorum, kendimi haklı çıkarmak için kasmıyorum.. sadece insanlar sorgulasın istiyorum.. tamam, insanlar mutlu değiller mutlu olduklarını sanıyorlar, sürekli sorunlarla yaşıyorlar, sürekli olan olaylar neticesinde birilerini suçluyorlar, pek çok şeye anlam veremiyorlar, kafalarında hep soru işaretleri geziyor, ama en azından huzurlu sayılırlar.. yani sanki.. ne biliyim ya of.. öyle..

"ah yavrum seni çok üzmüşler" modundayım evet.. birileri bir ses versin nolur..

 
kendi dogrularimizin mutlak dogru oldugunu, baskalarinin da dogruyu gormesi gerektigini dusundugumuzden elestiririz bence.

bunun disinda 'ben de burdayim, bana da bakin' gibi dusunceler de elestiri yaptirir.
  • nawres  (12.09.09 21:47:16) 
insanlarin kafalarini kullanmalarinin yayginlasmasi sonucunda butun dunyanin ve dolayisi ile kendinin, cocuklarinin, torunlarinin daha guzel bir dunyada yasayacagini samimiyetle biliyorsun, ve farkinda olmadan bunu elde etmek icin uzerine duseni yapiyorsun. yani bir fayda istegi sebebiyle. yani belki oyledir, bir fikir verir.


  • kurukafa  (12.09.09 21:51:34 ~ 21:52:07) 
elestiririz cunku dusunceler elestireldir. kendi fikirlerimizin dengini bulmak icin ya da baskalarinin fikirlerini kendi dusuncelerimize denklestirebilme olasiligi hos geliyor insana. olumlu elestiri iyidir ama ornek olmak daha iyidir.


  • ermanen  (12.09.09 21:53:51) 
sen tam kararını verememiş olabilir misin? konuyu sürekli canlı tutarak kendin de konu hakkında düşünmeyi sürdüyorsun belki de.


  • lizard queen  (12.09.09 22:07:11) 
bazıları sayesinde dinin eskisi kadar masum olmamasından kaynaklanıyordur bu.(eskiden de çok masum olduğunu düşünmüyorum ama daha az göze batıyordu tabi).
din kılıfı altında insanlar saçma sapan şeyler yapar oldu,sadece kendi inancı deyip geçemez olduk çünkü sadece kendine olmaktan çıktı din.her geçen gün din konusunda başka olaylar duyuyoruz ve her geçen gün bu olaylara daha çok uyuz oluyoruz.gözümüze batıyor ve bir şeyleri düzeltmek istiyoruz ve asıl suçlu insanları suçlamak yetmiyor bize,kullanılan araç olan dine de bulaşıyoruz

  • natnan  (12.09.09 22:22:41) 
kendin vermişsin zaten cevabı=) insanlar sorgulamadığı ve bu sorgulamamaları ülkeyi bu hale getirdiği ve sorgulamamanın yanlış olduğundan haberleri olmadığı için gözlerine sokmaya çalışıyorsun. sen sadece istiyorsun ve bu isteğin gerektirdiklerini yapıyorsun..

eleştirme konusuna gelirsek de yukarıdakilerden pek farklı olmayacak ama bizim gibi ne kadar çok insan düşünürse kendimizi o kadar güvende ve zeki hissederiz. ego tatmini de olabilir bir yerde..
  • dambil  (12.09.09 23:37:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.