[]

thy ile uçarken bagaj ağırlığı

www.thy.com

linkinde "32 kg’ı aşan bagajlar hiç bir şekilde check-in işlemi esnasında kabul edilmemektedir" yazıyor.

daha sonra "Taşıma hakkınızı aştığınız takdirde fazla bagaj ücreti ödemeniz gerektiğini unutmayınız." denmiş.

bu şu demek mi bir bavul en fazla 32 kilo olmalı. 2-3 bavul toplamı 32 kiloyu geçerse ücret alınır.

çok uzun bir süre için yurtdışına gidecek bir yakınım. devasa bavulunu dandik kantarda ölçtük 30 35 kilo arası değişiyor. dengede durmadığı için tutuyoruz bavulu o yüzden tam kesin bilemedik. artı bir de küçük bavul alıcak yanında.

nolur bu bavullar. sorun çııkar mı?

şirket THY.

 
sadece biletiznizde yazan kilo sınırını gecersiniz ve gectigini kilo bası para odersiniz. sorunusuz yolculuk yapabilirsiniz yani.
not:thy ile tek basima 60 kilo bavul ile uctum sorunusuz olarak.

  • cairo  (12.09.09 19:33:19 ~ 19:33:29) 
"32 kg’ı aşan bagajlar hiç bir şekilde check-in işlemi esnasında kabul edilmemektedir" ne demek yani.

peki kilo başına ne kadar alıyorlar?
  • gholeman  (12.09.09 19:46:36) 
tek bir bavulun agirligi 32kg yi gecmesin demek oluyor o. Yani o bavullari tasiyan personelin mina koyulmasin diye o sinir. Bir kac bavulun toplami hayli hayli gecebilir 32kg'i.


  • feedback  (12.09.09 20:12:31) 
32 kg olayının fazla bagaj ücretiyle alakası yok. tek parça 32 kiloyu geçerse alınmıyor hiç bi şekilde. onun dışında ücretsiz bagaj hakkı da, yolculuğun iç hat - dış hat olmasına, dış hatsa gidilecek ülkeye ve biletin sınıfına göre değişebiliyor.


  • mngdsr  (12.09.09 21:10:09 ~ 21:10:27) 
cairo 60 kilo ile gittiğini söyledi nedir. toplam mı acaba onun. 34 kilo çıksa almıcaklar mı yani. kötü oldu bu.


  • gholeman  (12.09.09 21:42:17) 
32 birim toplamda 64 kiloysa limit uzaklara ucacaksiniz sanirim.

- 1 kiloya izin vermeyen gorevli de olabilir, 3 kilo fazlasina ses cikarmayan da. bu biraz sans isi, ve isinizi sansa birakmayin. valizin ust kisimlarina fazla olmasi durumda birakabileceklerinizi koyun.

bir de 2 bavul sinirlamasi da olabilir, ona da dikkat edin. ozetle
1 tane 7 kilo sinirli el bagaji
her biri en fazla 32 kg olabilen valiz goturebilirsiniz ( toplam bagaj hakkinizi destination'a gore degisiyor) .

bir de el bagajinda sivi tasima limiti var ( yanucu, delici seyler malum zaten).
amerika'ya ucacaksaniz yaniniza cakmak almayiniz vs.
  • pyro clustic flow  (12.09.09 23:09:46 ~ 23:12:41) 
Elektronik biletin üzerinde; uçuş tarihi-saati ve numarası yazan yerde yük taşıma hakkınız da yazıyor. 20K, 30K veya 2PC 3 PC gibi. K kiloya PC de parçaya karşılık geliyor.

Eğer bir parça bagajınız 32 den büyükse ne olursa olsun içini boşaltmak zorunda kalırsınız. Çoğu görevli 35 e kadar izin verebiliyor.

El bagajı hakkınız da 7 değil 8 kg.

Bu arada fazla bagaj ücretlerine yeni zam gelmişken, fazla bagajla havaalanına gitmemenizi tavsiye ederim. Geçen haftaya kadar ücretler 3-7 euro arsı değişiyordu, artık 7-10 euro arası...

yakınınıza iyi uçuşlar.
  • mumutum  (12.09.09 23:23:00) 
benim bagaj hakkım biletimdekine göre toplam 20 kiloydu ( istersen 15 tane bavulun olsun 20 kiloyu geçmeyecek demişti görevli kadın). ben 14kg ve 13 kg olmak üzere 2 bavulla amerikadan gelmiştim ve yurt dışına eğitim nedeniyle gittiğimi öğrenci olduğumu birazcık yardımcı olmalarını söyledim hadi neyse bu seferlik kabul edelim dediler ;) durumunuzu anlatırsanız o günkü görevlide anlayışlı ise sorun çıkmaz. kağıtta yazanlar her zaman geçerli olmuyor nerdenmi biliyorum? thy uçağını kaçırdığımda biletimin yandığını söyleyip bir sonraki sefer için benden yeniden ücret alırlarken yine uçağı kaçıran başka birinden ücret almadılar.


  • schizophrenia  (13.09.09 00:03:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.