[]

Sünni yobazlar alevilerden neden nefret ediyor?

bu küçük müslümcükler aslında az biraz liberal olan her şeyden nefret ediyor ama örneğin alevilerle özel olarak dertleri ne? bir insanın alevi olması falan yobazlara neden ve ne sekilde batiyor? yani "banane amk kim neye inanirsa inansin" diyemeyip de neden özel olarak bileniyorlar?

(cevap zaten içinde var; çünkü yobazlar ama yine de bir soralım)

*ben alevi degilim*

 
sünni yobazlar diye bir tanım olduğu zaman bunun karşı tanımı alevi teröristler olur.bu da iki tarafın birbirinden nefret etmesi için zilyon sebepten biri olabilir.


  • jamswety  (17.06.15 19:39:13 ~ 19:40:07) 
diyemezler ki. hangi müslümanı gördün bir başkasının inancı için "inancına saygı duyuyorum/bana ne istediğine inansın" vs gibi şeyler dediğini. vardı ama çok nadir.

çoğu sünniye göre aleviler dinsiz. saçma sapan adetleri inançları var. kimileri hz muhammedi tanımadıklarını sadece aliye taptıklarını sanır. kimisi namaz kılmazlar sanır. camiye gitmezler sanar. daha neler neler var... iğrenç iftiralarını burda tekrar anmak istemiyorum ama onlara bile inananlar var.

edit. müslüman değilim. herhangi bir dine mensup da değilim.
  • mahone  (17.06.15 19:39:58 ~ 19:40:17) 
Niye müslümansa ondan. Anadan babadan çevreden öyle görmüş.


  • mistreated  (17.06.15 19:44:22) 
alevilerden neden nefret ediyor deyip sunnilere yobaz diyen kafaya bak. sen önce bi kendine bak sonra niye nefret ediyorların cevabını bulursun zaten.


  • bakisimsizdeve  (17.06.15 19:44:53) 
sünni müslümanlık Osmanlı'dan beri devlet dini olagelip aleviler öteki olduğu için olabilir
günümüzde en "öteki" olan hala aleviler, Yozgat'ta Maraş'ta vs. Ermeni filan kalmış olsaydı, onlardan da eşdeğer şekilde nefret ederlerdi.

  • niye ama  (17.06.15 19:47:05) 
Ben önce konuşturup sonra aleviyim diyorum, sonra bokmuş hissiyatını iliklerine kadar hissettiren bakışlarımla kafalarını bulandırıp... Aman karışık mevzular ya, boşver, yoruldum bak yazarken

Tebliğ diye bişe var o da sevap hatta yapmayan iyi olmuyo yani amaaan bana ne lan demek de günah çünküsü
  • cecilia  (17.06.15 19:47:24) 
Sunni inanci yapisal olarak her seye ve herkese karsidir. Sadece alevilere degil.


  • kosun lan mevzu var  (17.06.15 19:48:10) 
tamamen siyasiler yüzünde kamplaştırma politikaları


köylerinde alevilere düşman olanlar, büyükşehirlerde arkadaş dost oluyor.
  • intern in the house  (17.06.15 19:53:39) 
sunni inancı tek neden değil. toplumda yabancı olana karşı tolerans yok. kültürden ve eğitimsizlikten kaynaklanıyor diye düşünüyorum. sadece alevi değil, hıristiyan veya yahudi olsun aynı uzak duruş hepsine karşı var. bunun yanında sünni yobaz söylemin de yanlış. akp'nin kamplaştırma siyasetinin iyi bir örneğisiniz ne yazık ki.


  • sporty  (17.06.15 20:06:23) 
@bakımsızdeve +1111

başlığı açan şahıs , bu arkadaşın cevabına da tik at bi zahmet.
önce kendi eğrilerimizi görelim.
  • 1adam  (17.06.15 20:11:09) 
işte yobaz demek sorgulamayan din narsizmi yapan kafasının dikine giden insanları fikirleri ve inançlarına saygı duymayan kişiler demektir. Alevilik de Sünnilere göre hepsi değil tabii yobaz olanlara göre lanetlenmiş ve saptırılmış bir inanç bu kafayla bakan yobazlar kin kusuyor bizlere.

bu arada arkadaşımız sünni yobaz dediğini için yobazlar tepki göstermiş. kardeş maalesef sünnilerin yobazları hiç çekilmiyor takılma sen bunlara.
  • le fantome de l opera  (17.06.15 20:33:44 ~ 20:35:01) 
ne salak şeysin sen ya


  • dafuq  (17.06.15 21:31:40) 
şiiler muaviyeyi tekfir etmiş. sünniler muaviye sahabedir, sahabe tekfir edilemez diyip bütün şiileri tekfir etmiş. alevilik de bu tekfirden nasibini alıyor.

elemanın teki muaviye, sahabe, ebu-laheb, yezid, ali, tekfir, tevhid, şu hadis bu hadis falan filan, bunları halka anlatmak zor diyip, halkın seviyesine nasıl inebilirim diye düşünüp, mum söndü diye bir şey icadetmiş diye tahmin ediyorum.

kemalizm ve baas üzerinden laiklik derken bu tekfir falan nispeten unutulmuş, ılımlı akımlar çıkmış ortaya. (gerçek islam bu değilcilik)

şimdi tr'de tekfir meselesini unutmamış adamlar iktidara geldi. bi de suud'da falan çok para var ve onlar da sürekli bunun propagandasını yapıyorlar, yapan adamları destekliyorlar. iran, suud rekabeti, hatta bunun üzerinden abd-rusya rekabeti, falan derken sünni dünyada tekfircilik yeniden moda oldu. evet.

bonus:
www.youtube.com
  • kta  (17.06.15 21:41:44) 
İğrençsiniz.


  • phoenixboy  (17.06.15 23:17:51) 
tarihi çatışmalar diyebiliriz. anadoluda çıkan isyanların büyük çoğunluğu alevilerin imzasını taşıyor. celali isyanları, şah kulu isyanı gibi.. bu da mezhepler arası uçurumu daha da açmış. sünniler alevileri, aleviler sünnileri dışlamış.

bilgi içerikli cevaptan sonra belirtmeliyim ki tam bir kaz kafasın ve amacını anlayabiliyorum. ortalığı karıştırmak... sana laflar hazırladım ama neyse..
  • kallesnikof  (17.06.15 23:26:01) 
neyi seviyorlarki her şeyden nefret ediyorlar.


  • mrthany  (17.06.15 23:28:47) 
yobaz diye yaftalanan bir şehirde büyüdüm ve aleviyi kürtü üniversiteye başka şehre gidince öğrendim
alevi ve kürt diye hiç horlanan bir insan görmedim 20 yaşıma kadar,

Genelde insanları sevmem ama asla alevi kürt diye sevmemezlik etmedim.


Cevap:Diğer insanlar neden böyle ırkçı bir ayrım yapıyor bilmiyorum.
  • basond  (17.06.15 23:30:35 ~ 23:31:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.