[]

Kürtleri ne bekliyor?

Hem hdp'nin istediği haklar hem de karşılaşılan ırkçılık bağlamında soruyorum. Zamanında solun sonrasında da akp'nin desteğini aldıktan sonra şu an kısıtlı bir chp kitlesi dışında bu harekete pozitif bakan pek yok gibi geliyor. Akp yönetiminden çözüm sürecinin anca filmini çekersiniz tepkileri gelirken tabanda nankör kürtler söylemi yayılıyor (hdp'yi değil direkt kürtleri yerecek şekilde). Bu saatten sonra iktidar olsa da akp daha milliyetçi bir tutumla iktidar olacak, mhp desen kökten karşı olmaya devam edecek. Bir chp'nin ortak bir noktada buluşma ihtimali var ama onların da tek iktidar ihtimali mhp koalisyonu, yani pek umutlu bir durum yok. Baraj geçildi iyi güzel de millet hdp çizgisi ilk kez meclise girmiş gibi davranıyor, öcalan ve kürdistan bayrakları halkın genelinde normalleşmeyeceği için de tepkiler de olacak bunlara. Bir de son olarak chp'lilerin bazılarının başörtüsüyle bu kadar uğraşmamalıydık tutumuna benzer şekilde trt 6 açıldı da ne oldu bak bölünmedik tepkisini halkın çoğunluğunun paylaştığını düşünüyordum. Sağda solda andımız geri getirilsin, diğer kazanımlar geriye alınsın yorumlarını görünce üzülüyorum. Kürt hareketini ne bekliyor önümüzdeki dönemde?




 
guzel gunler bekliyor.

cok cok kotu zamanlardan sonra bunlar kurtler icin baya guzel zamanlar. turkiye genelinde de boyle, kuzey irak, ozellikle rojava'da da boyle. su anda en guclu, en mesru olduklari zamanlar kurtler icin.

turkiye icin; en kotu senaryo olan akp+mhp gelse bile artik geriye goturemezler bazi seyleri.
  • nawres  (09.06.15 13:30:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.