[]

Laptop'a kaynar adaçayı döktüm. Çalışıyor, ama ilerisi için önlemler?

Yarım bardak kaynar adaçayı klavyeden ve hoparlörlerin arasından içeri sızdı.

Hemen laptop'u ters çevirdim, o haldeyken de içindeki suyu elektrik süpürgesiyle çektim.

Şu anda içerde su yok, bilgisayar da klavye de tıkır tıkır çalışıyor.

Fakat nemlenme oksitlenme vs.. ilerde sorun yapar mı diye endişe ediyorum.

Pirince yatırma işini yapamam, bilgisayarın içini açsam açamam. Yarın hemen bilgisayar tamircisine götürsem, ilerde çıkabilecek problemleri onlar önlerler mi sizce?

Yoksa nasıl olsa çalışıyor, bilgisayarcı da bir şey yapamaz diye mi düşünmeliyim?

Ne yapsam?

 
Ben kahve dökmüştüm, açtım temizledim tamam derken mavi ekran verip kapanmaya başladı. Tekrar açtım, ilk sefer görmediğim yerleri de temizledim. Nerdeyse 10 yıl olacak hala çalışıyor :)

Kendin yapamıyorsan tamirciye götür.
  • bigbadabum  (08.06.15 23:22:44) 
tamirciye götür de laptop hastanesi kıvamında firmalara götür.
laptop tamiri yapılır diyen küçük dükkanlara götürme. ne zaman böyle ufak dükkanlara girsem 2 katı masraf ediyorum.

  • rakicandir  (09.06.15 00:49:09) 
Bilgisayarı hemen kapat, en az 24, mümkünse 48 saat kapalı kalsın. Benim de çok sıvı dökmüşlüğüm vardır laptop'a, başta çalışıyor, sonra içine edliyor.

Eğer 24-48 saat açmadan beklersen çok problem çıkmaz. Klavyen bozulmuş, onu değiştirmen gerek olabilir. Çok zor değil klavye değiştirmek, internette bilgisayarının modelini araştır, orada video/fotoğraf bulursun büyük ihtimal bilgisayar nasıl açılır, klavye nasıl değiştirilir. Kendine güvenmiyorsan bilgisayarcıya götür 48 saat sonra.
  • iamelf  (09.06.15 13:25:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.