[]

ilk kez araç kiralayacam

Bu pazar ilk kez araç kiralayacam. Neye dikkat etmeliyim? Sonradan sıkıntı çıkmasın




 
bilindik firma dışında ara sokaklardan falan kiralama sonra 2.konu açarsın rent a car benden;

*depodaki benzin için
*tampondaki çizik için
*krank mili için
*lastikte yama için


para istiyor ne yapmalıyım diye, bahtsız bedevi ise kaza yaptım, yattı parası diye birşey var mı diye sorarsın :)
  • Fritz-X  (08.06.15 22:13:36 ~ 22:14:07) 
Sürekli kiralayan biri değilim ama ben şunlara dikkat ettim:

- Aracın ruhatsının kişiye değil de şirkete ait olması
- Ek sürücü
- Aracın 2 yaşını aşmamış olması (Kiralama nedeniyle çabuk yıpranıyorlar)
- Sözleşmenin çok iyi okunup en ince ayrıntısına kadar sorulması
- Aracın gündüz teslim alınması (Küçük çizikler gece farkedilmeyebilir)

Şu Google aramasında ilk sayfada çıkan herşeyi okuyun, uyanık olun, hiçbişey olmaz. Gönül rahatlığı ile kiralayabilirsiniz. Site olarak skyscanner dan bak.

www.google.com.tr

Arkadaşlara katılıyorum. Kesinlikle küçük firmalardan kiralama. Havaalanına git olduğu şehirde, oradaki firmalardan kirala.
  • winston insani  (08.06.15 22:20:02 ~ 22:21:17) 
garenta dan kiraladım istanbulda sadece. gayet memnun kaldım. sadece seçtiğim arabanın muadili geldi ama gerçekten aynı sınıf olduğu için üzmedi.


  • acan99670  (08.06.15 22:22:29) 
@fritz-x'i dinle.
geçenlerde bir tanıdığım buna benzer olay yaşadı .aynen dediği üzere ,kendilerinin neden olmadığı tüm masrafları olay çıkmasın diye karşılamak istemelerine rağmen, üstüne birde araba sanayide günlerce kalıp "yatacağı" için bunun da ücretini istiyorlarmış. tümüyle sahtekarlık yani.

  • 1adam  (08.06.15 22:27:54 ~ 22:28:25) 
benim kuzen mahalle arası bir yerden araç kiralıyor bir günlüğüne. araba yağsızlıktan yatak sarıyor. bir dünya para tehdit vs. sanki yağı aldı boşalttı. küçük firmalar arıza yapacak, bozuk vs araçları yabancı/tanımadığı/ bir seferlik müşterilere çakarlar yağına, suyuna bak kısaca büyük yerden al. senet imzalatmıyorlar kredi kartı ile teminat alıyorlar.


  • mr fusion  (08.06.15 23:06:14) 
Adamın gözünün önünde arabanın fotoğraflarını çek. Dışardan her yerini, içerden kilometresini, döşemeyi falan çek. Adam mesajı alır zaten.


  • bigbadabum  (08.06.15 23:18:25) 
kiraladığın yere diyeceksin ki arabayı gidip duvara çarparsam ne olacak?

sana sigorta şartlarını sayacak. sayması lazım. sonra bu imzaladığım kağıdın neresinde yazıyor diyeceksin. gerçekten yazıyorsa kirala. katakulli varsa sakın bulaşma.

mutlaka sixt, europcar, hertz gibi bir firmadan kirala ayrıca.
  • roket adam  (08.06.15 23:24:39) 
Gunluk 10 tl fazla ver full kasko yaptir. Isim geregi cok fazla arac kiraladim. Kurumsal firmadan sasma. Europcar oneririm. Full kaskon yoksa ufak tefek ciziklerden bile hasar bedeli olarak para alirlar.


  • japon askeri  (09.06.15 03:02:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.