[]

Tayyip'in doğrusu yanlışı

Tayyip istese doğuyu alırdı gibi. doğuda büyük aşiretler kendi kendilerine oy kaybettirdiler, onun dışında kalanların da bir kısmı akp'de kaldı bir kısmı da tayyipten yüz bulamayıp hdpye geçti. tayyip isteseydi, doğuda ki her ilden hdp'nin elinde ki 1 milletvekilini çizerdi(akp safına katması zaten büyük olası da, akp safına katmasaydı bile hdp'ye bırakmazdı). ama adam milliyetçi yaklaşımı ve despotluğuyla o aşırı yüksek özgüvenini birleştirdi -ki bunda yerel seçimlerin sonuçlarının da etkisi büyük. 17 aralıktan sonra bile halk uyanmadı- ve doğuda ki işleri partiye değilde kendine yontmaya çalıştı. durum patladı.

yanlış anlaşılmasın tayyip tek başına barış kazansın istediği için yaptı bunları demiyorum, ancak o despotluğu ile biraz babacan bir tavırla doğuda ki aşiretleri ve bir kısım önde gelen insanların üstünü çizdi ve o çizmesinin bedelini de oy bölünmesi(aşiretler arası oldu bu olay ve hiçbirine yaramayıp hdp'ye yaradı.iyi de oldu) ve bazı aşiretlerin hdp'ye kaymasıyla ödedi. yani, bu seçimin kazananı eğer elindekileri iyi değerlendiremezse mhp yerine yine tayyip erdoğan olacaktır. devamı öncesi 1 açıklama yapmam gerekiyor sanırım,

duyuruyu soru şeklinde açmamın sebebi, bana rahat rahat küfretmeniz değil, doğuda ki aşiretleri ve siyasal yerlerini etkilerini, kara para aklama mekanizmalarını, güç kaynaklarını ve orada ki siyasi gücü bilen arkadaşlarımızın bakış açılarını da merak etmem.

...hatta daha büyük görüp yeni bir seçim olsa yine tek parti olabilecekken onu da tercih etmeyebilir. sınırda pkk yı ışid'le basıp, mhp-hdp ittifakını zor duruma sokabilir. arap sermayesinin yalan olacağı zaten aşikar. global firmalar bunu çok önceden görmüşlerdir zaten, ekonomik boyutuyla da kurtarıcı olma fikri tayyip erdoğan'da yeni değildir.

tüm bunların dışında, devlet bey'in onurlu duruşuda bir erdemdir ancak işin özü osmanlı padişahlarının son zamanları gibi olabilir. yani 40 pare top atışıyla karşılanmak meziyet değildir. meziyet ingilizlerle ve ruslarla anlaşarak bir çözüm sunan Mustafa Kemal Atatürk'tedir.

edit: ibretlik nawres hoşgeldin. kendi kendini doğrulayan kehanet bu oldu işte. doğuda ki aşiret yaklaşımı bi' otel yapacam buradan bir vekillik kaparsam benim işime taş koymazlar şeklinde olduğuna bi' bak gel. sonrasını isim isim sonra konuşalım. halen seni aşağılamamamı da takdirle izliyorum. yaşlılık, anlayış alışkanlığını da yanında getiriyor.

 
"Tayyip istese doğuyu alırdı beyler."

başını alirdi.

"istese hdp'nin elindeki 1 milletvekilini cizerdi", "tayyip'in babacan tavri" vs?

"duyuruyu soru şeklinde açmamın sebebi, bana rahat rahat küfretmeniz değil" demissin ama amacin kendine kufrettirmek bence.
  • nawres  (08.06.15 15:38:23) 
kusura bakma ama istese x olurdu kalibi turkcedeki en yalan kalip. istese atom muhendisi olurdum, istese sunu yapardi, bunu yapardi. isteseydi o zaman? neden istemedi?


  • baldur2  (08.06.15 15:51:45 ~ 15:52:00) 
başını alırdı + 1


  • kargn  (08.06.15 15:56:10) 
troll müsün kardeş? söyle ona göre hakaret edelim. saçma sapan tonla yazmışsın birde.


  • cetoxim  (08.06.15 15:59:22) 
Seçim süreci boyunca HDP büroları sürekli saldırıya uğrarken, herhangi bir saldırganın belirlenmemiş olmasıyla mı alırdı?
Yoksa Diyarbakır mitinginde patlayan bombalardan sonra faalini araştırmak yerine "aradım açmadı" diye geçiştirerek mi polis saldırısının sebebini açıklamayarak mı doğuyu alırdı?

Tayyip doğudan alabileceği kadar oyu aldı zaten. Mesela aç Şanlıurfa'nın verdiği oylara bak. Karaköprü gibi, son 10 yılda zenginleşmiş ilçeler ve Haliliye gibi ve arap nüfusun bol olduğu ilçeler AKP'yi birinci yaparken, Ceylanpınar, Suruç gibi Kürt nüfusun yoğun olduğu ilçeler HDP'yi birinci yaptı.

Demem o ki, Tayyip istedi ancak bu tavır ve tutumla alabileceği kadar oyu aldı.
  • lcha  (08.06.15 16:04:31) 
Urfa'da bucak'lar ikiye bölündü. ne chp alabildi, ne de bağımsız. izollerde zülfikar izolün açıklaması var gün şeref günüdür diye, patladı(adamın fabrikası basıldı, sahip çıkan olmadı). urfa 1. sıra milletvekilinin urfa ile alakası yok. yine urfada 4. sıra milletvekininin urfanın başına urfalı gelmeli diye açıklaması var. 6.sıra milletvekilini aranızda tanıyan var mı ? urfa gibi bir yerde ?
sürekli ntv'ye çıkan urfalı müteahit nerede ? gördünüz mü hiç ? tayyip urfayı bırakalı çok oldu zaten. gürpınarların bile etkisi kalmadı da dengir mir hdp'ye geçti. bu adamlar siyaset için mi takımdan ayrıldılar ? barış için mi ? hadi 2-3 ergeni geçtim. ama urfa siyasetini bilen adam için oranın tepesi aşırı profesyonel. tayyip bu seçim o profesyonelliği kullanmadı bence. bu arada aklıma geldi, adam fakıbabayı bire geride bıraktı. ha keza onu cezanlandıracağı belliydi de.

  • mete kudur  (08.06.15 16:11:17 ~ 16:24:20) 
milliyetçi yaklaşımı" ndan sonra okumadim.
Recep tayyip?
milliyetcilik?
guldurdun kardesim.
  • kutsalbok  (08.06.15 16:31:04) 
Farklı davransa, değişik stratejiler geliştirse, aşiretlere daha yakın olsa, cumhurbaşkanı olmayıp partinin başında kalsa, cumhurbaşkanı olduktan sonra halen parti mitingleri yapmasa, ak saray ve diyanet arabası konusunda daha mütevazi olsa doğuyu alır, tek başına iktidar olurdu. Yani yine tek başına iktidar olmak başka aktörlerin değil, kendi elindeydi. Ama yanlış hesapladı, planları tutmadı.

Bunu söylemek, "isteseydi (herhangi bir bedel ödemeden) alırdı" demek ile aynı şey değil.
  • long live rock n roll  (08.06.15 16:43:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.