[]

seçim cahili

şimdi benim anladığım hükümet belirli bir süre içinde kurulmazsa, minimum vekil sayısı şartı varmış, erken seçime gidilecek.

1- erken seçime barajı aşan bu 4 parti mi katılıyor yalnızca yoksa sıfırdan aynı seçim mi tekrarlanacak?
2- mhp-chp koalisyonu ve hdp desteği deniyor. ne demek bu?
3- erken seçim kime yarar sizce?
benim kanaatim insanların erken sevindiği ve akp'nin bu karmaşıklıktan yararlanarak oylarını arttırabileceği yolunda.
4-erken seçim olması durumunda haziran ya da temmuza denk geleceği için milletin (özellikle chp tabanı ve üniversiteyi memleketleri dışında okuyan geç vatandaşların) tatilden dönmeyip yeniden seçime katılımın azalacağı korkusu yalnızca bende mi var?

 
1-sıfırdan
2-bakanlıklar bu iki parti arasında paylaştırılacak. hdp hükümete güvenoyu verecek(zımni ya da açık).
3-akp. çünkü ekonomik ve politik kriz varken, buna uzun dönemde akp sebep olmuş olsa bile, 13 yıllık iktidarda 'düzen' yanılsaması yaşatmış akp'ye kayma olacaktır. Türkiye'nin siyasi görüş olarak reaksiyonerliğe yakın çoğunluğu, hep düzen taraftarıdır. Bence bu seçimde de akp'ye ve otoriterliğe bir mesaj verilmedi. Muhafazakar kürt aşiretlerinin hdp'ye kayması, bazı milliyetçilerin mhp'ye kayması vemilli ittifak'ın küçük bir fark yaratmasısöz konusu.akp yine %40 aldı.
4-eylül gibi olur muhtemelen. ama bir bıkkınlık olacaktır.
  • protector  (08.06.15 12:59:10 ~ 13:02:56) 
1: Erken seçim olursa sıfırdan yeni bir seçim olacak herkes katılacak.

2: CHP MHP koalisyonu 276 milletvekili olan hükümet kurma sınırını geçemiyor. Fakat HDP güvenoyu verirse azınlık hükümeti kurulabiliyor.

3: Erken seçim olursa AKP'nin milletvekili sayısı daha da düşer, zira seçim sonuçlarına göre 3 şekilde hükümet kurulabiliyor. Buna rağmen kurulamıyorsa eğer işin içine yine bir ibnelik girecek demektir. Bu da 5 milyon olan HDP oyunun biraz daha artmasına neden olacaktır.

4: Erken seçim olursa 2015'in sonu gibi olur, yaza denk gelmez. O zamana kadar da geçici hükümet olur.
  • angelus  (08.06.15 12:59:27) 
1.tabiiki de tüm partiler katılacak
2.hdp hükümette olmayacak. yani bakan olmayacak. güvenoyunda evet diyecek. güvenoyu ne demek biliyorsun dimi
3.akp daha da düşer
4.seçime katılım daha az olur
  • dafuq  (08.06.15 13:00:23) 
geçici hükümet nasıl kuruluyor. kimler kuruyor?
eskisi ne zaman feshediliyor?

  • shubulubapshubaptishaluva  (08.06.15 13:00:53) 
1- hayır herkes

2- erken seçim ekim -kasımdan önce olmaz. öyle ha deyince seçim yapılmıyor. seçim hazırlık, propaganda süresi vs. var.
  • jugador  (08.06.15 13:00:55) 
4- erken seçim en erken kasımda olur demişlerdi tvde
gerisini arkadaşlar açıklamışlar Hükümetin tam olarak oturması ve işlevini yerine getirmesi de en erken 2016 çeyreğinde olur yani nerden baksan 1 yıl sonra dediler tvde. Çok sıkıntılı bir durum ülke için

  • limoncello  (08.06.15 13:05:08 ~ 13:06:29) 
Koalisyon ve azınlık hükümeti seçenekleri iş yapmadığında, milletvekili sayısına bakılarak bir Bakanlık Kurulu oluşturulur. Bu bakanlık ülkeyi erken seçime götürür. Bakanlık Kurulu için güvenoyu alması gibi bir şart olmadığı için kabul edilmeme gibi bir durumu olmuyor. Geçici Hükümet bu şekilde kuruluyor.


  • angelus  (08.06.15 13:08:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.