[]

Bahceli'ye dün yaptigi aciklama icin kizan bir tek ben miyim

Secimden önce en güzel senaryo chp+mhp ve disardan destek hdp idi. Dün yaptigi sacma sapan aciklama sonrasinda bu süper formülü atip erken secim olsun daha iyi olur demeye basladi. Hdp'yi sev yada sevme ama bu adamlar bile cikip biz arkadan ittiriz arabayi binmemize gerek yok diyorlar. Bahceli cikmis bu süper firsati ellerinin tersi ile itip ben girmem koalisyona aga, bakin basinizin caresine diyor.

Tamamda AKP secmeninin ne kadar aptal ve kandirilmaya müsait oldugunu biliyoruz. Tayyor cikip bak iste AKP gitti dolar 3 lira oldu, baska careniz yok AKP'den baska diyecek. benim ekmek kafali vatandasim da he lan dogru diyor diye tek basina iktidara tasiyacak AKP'yi. Böyle mallik olur mu yahu. Biktim sizin bu irkciliginizdan da TR'yi seviyor gibi görünüpte yaptiginiz kisisel hesaplardan da.


 
naz yapıyor naz. koalisyon pazarlığında koz elde etme peşinde.


  • zgrydn  (08.06.15 11:41:52) 
boyle guzel bir firsatin icine sicacaklar gibi gorunuyor.

ortami bulandirmaya basladilar daha ilk gunden, akp bunu iyi kullanir.
  • nawres  (08.06.15 11:47:48) 
chp ile niye yapmak istemiyo onu anlamadim. sonucta gecen sene yapmislardi.


  • baldur2  (08.06.15 11:48:43) 
bu sonuçlara göre MHP kilit partidir, bu parti olmadan koalisyon imkansızdır. MHP'nin rol alacağı her türlü senaryo ileride başına iş açabilir. o nedenle erken seçim isteyebilir. doğaldır.

akp+hdp birlikteliği seçim öncesi iki taraftan da imkansız görülmüştü.

hdp'nin barajı geçmesi için gereken oylar akp'den geldi bunu da yazın bir kenara.
  • teknikekip  (08.06.15 11:48:44) 
ya ne diyecekti adam, hdp ile koalisyon mu yapacaktı bir de?
ya akp+mhp ya da erken seçim. başka ihtimal yok.

  • ne nicki be  (08.06.15 11:50:41) 
olası bir mhp+chp koalisyonu dışarıdan teröristlerin desteğiyle hükümet kurabiliyor.
bu süre içinde gerekli yargılanmalar yapılabilir. hatta akp bitirilebilir. peki ne değişir. yüzde 40 olan akp tabanı yüzde 39.9 a düşer mi sence. bir sonraki seçimler peki?
tayyor'bak bunlar hdp ile koalisyon yaptı' diyip o kadnırılmaya müsait seçmenlerini doldurursa? mhpnin 16lik oyunu kim alır ? chp mi? hdp mi? yoksa akp mi ? bence akp.

daha sorulacak yüzlerce soru binlerce senaryo var. sen hepsini düşünüp cevaplarını verdiğinde meseleyı kişisel hesaplara bağlamıssın. tebrik ederim. zehir gibi bir zeka.

eğer yanlış bir adım atılırsa bu mhpnin sonu ve daha da güçlenmiş bir akp demek. bunu da bahçeli danışmanları ve diğer yakınlarıyla uzun uzun görüşmüştür. o konuşması milleti gaza getirmek için değil uzun uzun düşünülüp yapılmış bir konuşma. o konuda rahat olun.

mhp bu seçimlerde üstüne düşeni fazlası ile yapmıştır. konuşmayı ırkcılığa bağlamakta yüksek ihtimal beyin iltihabıdır.
  • kutsalbok  (08.06.15 11:52:29 ~ 11:54:27) 
koalisyona yanaşmazsa bir daha bu you bulamaz. %50 ile akp birinci parti olur. 2002 seçimi gibi muhtemelen barajın altında kalır.


  • dokuzonbeş  (08.06.15 11:53:48) 
mhp'li gibi düsünemiyorum zira benim vatan sevgisini olusturan denklemin icinde irkcilik yok ama hdpnin güvenoyu verdigi bir chp+mhp niye secenek disina itildi. Yap abi 1 sene bunu, indir secim barajini. Bu bir senede egeboyu, boyunsuzu yargila. Bunla ötsün, medya özgürlessin. Kafasi basmayan anadolu comarlari akpnin gercek yüzünü görsün. Akp bitsin unufak olsun. Sonra akpden dönen sag secmenin oylarini al, güclen. eywallah da, sen simdiden hdp bizim yolda kalmis arabayi ittirmesin hele o arabaya dokunmasin bile adamlardna vebali gibi kacarsan aha akp kandiracak %49 Akp ile gelecek. Ne bu kezban tripleri Allahaskina


  • beholderrulez  (08.06.15 12:01:47) 
dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak istemiyor.


  • kayranin kedisi  (08.06.15 12:04:19) 
başlık ve ilk cümleyi okuyarak cevabımı yazıyorum.

öksürürken içim acıdı :( mutluluktan da gözlerim doldu.

dışarıdan bile destek olsa pekekeyi asla kabul etmeyeceğiz işte biz. anlamsız bir kutlama mı yapsaydı kılıçdaroğlu ve ahmet gibi. puhaha.

bizim, yani ona oy veren insanların istediklerini söyledi adam. bazen kendi görüşünde; ne olursa olsun sabit durmak gerekir.

bu adam cumhurbaşkanlığı seçiminde zaten chp ile birlikte olmadı mı? katı bir kimseyle birlik olmam durumu yok aslında. daha bir sene önceydi.

ancak ortada tayyip'i başkan yapmicaz diyip bebek katiline başkan diyen insanlar ve bunu umursamayan elit kesim ve pkk.

çok iyi oldu çok da güzel oldu.

ancak herkes çok farklı şeyler anlamış konuşmasından sanırım.

özet geçiyorum ben:
*kağıttan okumak ve öksürükle geçen başlangıç
*tayyipe küfür
*tayyip sen akp ile alakanı kes ya da istifa et
*akp sen bittin
*hdp akp siz osloda sevişmediniz mi? hadi birleşin
*ya da siz hepiniz ben tek
*2002 yi en acı o hatırlıyordur ama olacaksa erken seçim olsun

chp+mhp+hdp koalisyonunu tek isteyenler de hdpliler.

bi de tayyip neden konuşmadı hiç :( onun sesini duymadığımız tek gün. ilginç
  • disardayim  (08.06.15 12:11:01) 
aynen bence de. baraj insin. tüm yargılanmalar yapılsın. tüm kadrolara yeniden düzeltisin. havuz medyası hesabını ödesin. ama bunu 6 ay da yapsın diyorsun. akpnin 12 yılda cemaat-tsk -polis-yargı ile yaptığı bu kadrolaşmayı 6 ayda bitirsinler öyle mi ?

aynı şeyi istiyoruz. o konuda şüpheniz olmasın. tek söylemek istediğim kendisi bir anlık gazla konuşmuyor. bir anlık karar değil. belki koalisyon pazarlığı. belki bir sonraki seçim için elinde bu olasılığın anketleri belki diğer risk değerlendirmeleri hepsi gözden geçirilip bu yol çiliyor.

kendiniz söylüyorsunuz bu kadar aptal ve kaldırlmaya müsait bir seçmen var. bu seçmeni 6 ayda düzeltmeye çalışmak mümkün mü? hırsızlıklar yolsuzluklar tapeler çift taraflı siyaset bu adamlar hepsini görüp yine akp dedi. oldukça tehlikeliler. bu aşamada mhp ya seçimlerin kilit partisi olur en az 10 15 yıl seçimleri domine eder. ya da baraj altında kalır.

ama bu olasıklar sözlükte ki 'abi bahçeli siyaset bilmiyor ya' 'abi 2002 de böyle yaptı bu yea' gibi tiplerin hesaplaması mümkün olmayan olasılıklar.
  • kutsalbok  (08.06.15 12:15:14) 
Amerikalilarin bir atasözü vardir cok severim: Bazen hersey göründügü kadar basittir der. Millete AKP'nin aslinda ne oldugunu anlatilabilecek ve yargilamalarin yapilabilecegi mükemmel bir firsat heba oluyor bence suan. HDP ile koalison kurmazsan kurma da adamlar ben destek olurum abi disardan diyorlar. Su aptal irkciligini birak artik yahu. Lafa gelince en cok sizler kafa aciyorsunuz vatanimizi cok seviyoruz ebele gübele diye. Bu sans bir daha yakalanmaz, heleki akp nurtopu gibi krizi kucaga birakmisken


  • beholderrulez  (08.06.15 12:27:52) 
bence herşey daha çok taze olduğundan bu celallenmeler. bi sular durulsun çamurlar dibe çöksün bakalım. o su akar yolunu bulur. tarihi fırsatı kaçırmayıp hemen gerekli düzenlemeleri yapmaları lazım sonrasında yine erken seçime gidilecek zaten. 1,5-2 yıl içerisinde.


  • kakao  (08.06.15 12:36:43) 
Reis elindeki dolarları bozdurup "şaka şaka koalisyon yapacaz hehe" mi diyecek acaba.

Şaka bir yana, HDP bile şartlı/ilkeli birlikteliğe evet demişken yapılan ülkeyi çok ciddi sıkıntıya sokmak.
  • sevgikusunkanadinda  (08.06.15 12:39:31) 
yahu adam devletin elemanı. devletin sahibisi de malum :)
bahceli mhp oyları arttığı için bozulmuştur bile :)

  • titiraprap  (08.06.15 12:44:53) 
geçici de olsa bir ittifak yapılması şart sonra naparlarsa yapsınlar bu tarihi fırsatı kaçırmamalılar. Her tülü mhpnin intiharı olur bu. Sen koalisyon yapmıyorsan ki diğerleri de yapmayacak kimse de akpyle koalisyonu en başta istemez, demek tek parti olsun istiyorsun. Peki mhpnin tek başına iktidar ola şansı var mı? Hadi o yok chp ya da hdpnin var mı o da yok. Yani her şeyi yine akpnin ellerine mi bırakmak istiyorlar, sonra başkan da yaparlar. MHP burda uzlaşmacı bir yol izlemelidir hem kendi hem ülkenin selameti için. Yok ben oynamıyorum diyip mızıkçılık yapmak olmaz, herkes elini taşın altına koymalı MHP de dahil. MHP kendini ömür boyu muhalefet olarak mı görüyor. Olası bir erken seçimde baraj altı kalması büyük ihtimal bu şekilde hdp mecliste ve MHP dışarda olabilecek bir ihtimal daha mı hoşlarına gider.
Yıl olmuş 2015 artık sadece milliyetçilik üstünden siyaset yapılmamalı diye düşünüyorum, maalesef istesek de istemesek de hdp bu ülkenin gerçeği ve şu an milletvekili sayısı mhpyle eşit. Bahçeli bence önce şapkasını önüne koyup bunu düşünmeli ve artık akpye dolaylı ya da doğrudan koltuk değneği olmaktan vazgeçmelidir. Bu adamların varlığını kabul etmek zorundasın, dağa çıkmasınlar istiyorsan mecliste kıran kırana tartışmalara girmelisin, bu taviz vermek değildir.

  • limoncello  (08.06.15 12:46:03 ~ 12:47:38) 
adam çözüm süreci denen nanenin başından beri duruşunu hiç bozmadı. akp'ye de hdp'ye de aynı şekilde mesafeli. diğer partiler gibi omurgasız olmadığı için tuhaf geliyor insanlara.


  • sabenburak  (08.06.15 13:46:23) 
içerideki partilerden akp'ye yanaşan yanar. üçü de bunu biliyor.


  • snowman  (08.06.15 17:23:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.