[]

internetten neden araba satın alamıyoruz?

yani 5 bin tl kadar bir geliri neden sıfır satan mafya tipli adamlara kazandırıyoruz? ben özellikleri netten okuyabilirim zaten. ki çoğu zaman ben daha iyi şekilde biliyorum alacağım aracın özelliklerini.

internet üzerinden ticaret bu kadar gelişmişken bu durumun nedeni ne?


 
Noterde adamın gözünün önünde imza atıyorsun, paramı aldım diyorsun falan, bunları nette yapmak zor. Meblağ da büyük olunca risk fazla. Bu haliyle bile dolandırıcılık olayları ortaya çıkıyor, nette insanlar karşılıklı neler yapmaz.


  • bigbadabum  (08.06.15 11:03:13) 
adamlar test sürüşüne çıkarmak istemiyor genelde. ikidir sıfır araba alırken aldığım arabayı test edemedim. ellerinde test aracı yokmuş. markalar: dacia ve skoda.

ayrıca teslim ofisi falan açıp ödeme işini gayet halledebilirler bence. boşu boşuna ışıklı salonlar, saçma masalar vb... gereksiz kapitalist zırvalardan kurtulamaz mıyız?
  • siradisi00  (08.06.15 11:16:47) 
Dolandırıcılık. Ayrıca fiyatı 40-50binlere varabilen bir ürün üzerinden kara para aklanabilmesi çok olası, kontrol altında tutuluyor o yüzden.


  • sevgikusunkanadinda  (08.06.15 11:22:21) 
internet üzerinden ev almak gibi düşün. hiç görmediğin bir evi alır mısın?


  • evrimini tamamlamis hamambocegi  (08.06.15 11:44:33) 
rekabetin gelişmediği, arz talep dengesinin oturmadığı ekonomilerde olamıyor maalesef.
Amerika'da var bu mesela. Hatta Tesla aracı olmadan direkt kendi satmaya başladı araçlarını

  • spankenstein  (08.06.15 11:50:40) 
Biraz daha zaman geçmesi gerekiyor sadece.

Bundan 15 sene önce internetten alışveriş yapmak cesaret işiydi. 10 sene önce "Elektronik kitap vb. tamam ama online giysi de alınır mı?" deniliyordu. 5 sene önce yakın zamanda online hesap açılabileceği kimsenin aklına gelmezdi. Hepsi oldu.
  • zombi  (08.06.15 12:03:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.