[]

hdp=pkk mıdır?

evetse neden, değilse neden açıklayabilir misiniz?




 
degildir, biri silahli orgut digeri siyasi parti.

ama cok saglam baglari var, bunu kendileri de inkar etmiyor.

'hdp pkk ile iliskilerini koparsa super olur' dusunceleri biraz naiflik biraz da tarih, siyaset bilgisi eksikligi. kurtler icin pkk en az hdp kadar onemlidir.
  • nawres  (08.06.15 10:52:17) 
eşit değildir ama alakasız da değildir. www.cehd.umn.edu


  • nuka cola  (08.06.15 10:53:15) 
Organik bağ inkar edilemez elbette. Ahmet Türk bir televizyon programında "bize oy veren kişinin oğlu dağda, nasıl ayrıştıracaksınız bu insanları" diyordu. Hakkı var elbette.

Ama arada ciddi fark var. HDP içerisinde yer alan aydınlar, bileşenler, bireyler orada Öcalan için bulunmuyorlar. Kararları, yapılanları yanlış bulup demokrasi mücadelesi içerisinde yer almak isteyen de çok fazla insan var.

Ha ben tercih etmiyorum, o ayrı mesele. Edene saygı duyulmalı.
  • sevgikusunkanadinda  (08.06.15 11:03:41) 
benim gözümde bildiğin birbirlerinin aynısı


  • basond  (08.06.15 11:07:30) 
  • enkolaykullaniciadi  (08.06.15 11:14:29) 
hdp'ye en zıt partiye oy vermiş biri olarak söylüyorum:

senelerce bu adamlara dağdan insinler ne yapmak istiyorlarsa yasal yollardan yapsınlar, dağdan inip ovada siyaset yapsınlar denmedi mi? seçim arefesinde adamların kalesi diyarbakırda mitingde bomba patlattılar ölüler, yaralılar vs. bu ortamda bile eyvallah dediler. ee adamlar ovada siyaset yapıyorlar işte nedir meseleniz? siyaseti bırakıp dağa mı çıksınlar istiyorsunuz?

hdp'ye oy verenlerin en az yarısının pkk'yı terörist olarak değil de gerilla olarak gördüğünü düşünsek bile hdp=pkk değildir. aralarında organik bağ var ancak aynısı değil. bir başka deyişle aynı bokun laciverti, ama laciverti
  • yemrem  (08.06.15 11:23:16) 
biri kürtlerin silahlı mücadele, diğeri siyasi mücadele kolu. siyasi mücadele verdiği kol haliyle daha kapsayıcı ve daha fazla kesimi içine alıyor. daha orta yolcu. çatı aynı ayaklar farklı. benim yazacağımı yemrem yazmış. adamlar dağa çıksa terörist, seçimle meclise girse yine terörist? ne yapsın lan bu adamlar? kimliklerini mi inkar etsinler? ülkeyi mi terk etsinler? daha ne kadar yok sayılacaklar?


  • sir gawain  (08.06.15 11:25:21 ~ 11:28:59) 
HDP, PKK'nin siyasi kanadı diyen adam siyaset bilmiyordur. PKK zaten siyasi örgüt onun silahlı kanadı var HPG. Arkadaşın demeye çalıştığı legal kanadı, ki HDP ile PKK arasında bu kadar kesin bir ilişki yok. Yani örgütsel bir bağ yok ama aynı tabanı paylaşıyorlar ve üyelerinin önemli bir kısmı diğerinin sempatizanı.


  • nuka cola  (08.06.15 11:49:18) 
Pkk nin Legal kanalı HDP artık mecliste isteklerini sunacak onanacak yada reddedilecek.
Benim için HDP = PKK

Apo Apo Apo diye Selo başgan dilinden düşürmüyor haliyle amaçları pkk harici bişey olamaz. Falan falan. Kürt hakkını korumak adı altında pkk yi yuceltecekler
  • indescribable  (08.06.15 11:59:05) 
değildir diyen pkk yandaşıdır. aksini iddia eden yine pkk yandaşıdır.


  • cetoxim  (08.06.15 12:09:40) 
=


  • safsafinaz  (08.06.15 12:14:49) 
eşittir işte. tam olarak öyle değil yea diye kıvırmaya meyilli cümleler kurmaya gerek yok.


  • neseranni  (08.06.15 12:46:05) 
evet.

*başkan apo diye sayıklamak.
*emanet oy diyip de ilk günden imralı ile güzel şeyler olcak inş demesi.
*pkklıların oy vermesi :* kıps

bebek katili yıllardır içinde olduğu adada en çok ne yaptı? kitap okudu. zaten üniversitede siyasal bilimler okumuş birinden bahsediyoruz.

tutuklanma sonrasında kurduğu örgütten istediği en büyük şey
-> çoğalmaları ve okumaları

zaten pkklıların okumasını ve siyasete atılmasını istedi.

yani bu bölücü örgüt içinde bir düzenek oluştu. neyse.

adı üstünde bölücü örgütün. en büyük amacı kendi hallerinde olmak. bunu başta silahla deneyip şimdi siyasetle deneyecekler. çok basit değil mi? :/


---

bonus:

hdp ye oy veren izmir istanbul vejetaryen okumuş elitleri: ay ne var pkk ile bağlantısı olabilirrr kiiiiiğ onlar da haklarını istiyor. onlar da insan. biz onları çok seviyoruz..... o_O
  • disardayim  (08.06.15 12:50:05 ~ 12:54:39) 
evet. hatta kalem kılıçtan üstün olursa, çok daha kötü bir senaryo ile karşı karşıya olabiliriz.


  • khul  (08.06.15 12:59:17) 
Organik bağı vardır fakat ne olursa olsun Meclis'e girip siyaset yapmak isteyen, derdini bu yolla anlatmaya çalışan bir partiye "Senin böyle böyle bir olayın var, siyaset yapamazsın" demek, ki biz ülkece bunu yapıyoruz, demokrasinin en temel anlamına karşı bir harekettir. Biz ne yazık ki bunu anlayamadık bir türlü. Bununla birlikte benim için RTE ve kabilesi PKK'dan daha daha zararlı bir terör örgütü. Bunu da ayrıca belirtmek isterim. Ben Meclis'te Tayyip Erdoğan'ı görmektense Abdullah Öcalan'ı görmeyi tercih ederim.


  • angelus  (08.06.15 13:01:56) 
cebinde bir terör örgütü bulundurmaya devam edip, bunu arada koz olarak öne sürerek barış istiyoruz deyince pek akıllıca davranmış olmuyorsun, kolaycılığa kaçmış ve yüzleşmeden kaçınmış, samimiyetini de yitirmiş oluyorsun. pkk zor durumda ortaya çıkmış ama misyonunu tamamlamıştır. kürt hareketine de artık sadece zarar veren bir fraksiyon. kurtulmaları lazım. şu noktadan sonra hiçbir şey ilk çıktıkları noktadaki hallerine gelmez. medya artık tek bir el tarafından kontrol edilemeyecek kadar çeşitli ve geniş kollara sahip, kimse kolay kolay sindirilemez. şu haliyle baktığımda sadece ödün ve taviz vermeden daha fazlasını isteyen, haksız olduğu yönleri görmeyen, mağdur olmaktan çıkmış akp benzeri bir yapılanmaya dönüştüğünü görüyorum. seçim sonucu oluşan ortamın ne kadar belirsiz olduğuna bakıldığında da halen bu kadar sevinçli olmalarının nedeni ellerinde tuttukları kozdur. bazılarınız mhp'ye çemkiredursun, hdp zaten mhp ile herhangi bir ortaklığa girmenin mümkün olmadığını biliyordu. garip hayallere kapılan sizlersiniz.


  • neseranni  (08.06.15 13:16:37) 
Evet.


  • seni sevenleri bir kere uzdun  (08.06.15 17:17:42) 
değildir.
hdp; pkk'nın devlet ve halklar üzerindeki zorlayıcı gücünü kullanmak isteyen, belli başlı nedenlerle pkk'ya mecbur bir partidir.
pkk; iç ve dış güçlerin maşası bir terör örgütüdür. hdp'ye muhtaç değildir.

yakın gelecekte pkk "hdp'yi sallamıyoruz, biz böyle iyiyiz" derse şaşırma, şimdi komik gelse de.
  • g7mor  (12.06.15 20:31:10) 
nasil bütün kürtler pkkli degil ama pkklilarin hepsi kürt ise, hdp pkk iliskisi de bence aynen öyledir.

bence kesinlikle hdp=pkk degildir. hdp nin tam zitti bir partiye oy vermis olmama ragmen halen hdp'nin secim sonrasi aciklamalarini onurlu buluyorum.
  • ivettivett  (12.06.15 21:02:47 ~ 21:04:56) 
@g7mor

dedi bile: www.radikal.com.tr
  • neseranni  (12.06.15 21:04:40 ~ 21:05:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.