[]

chp azınlık hükümeti

sizce mümkün müdür? Yani erken seçimdense mhp ve hdp neden böyle bi seçeneği kabul etmesin ki? bildiğiniz akp yerine chp gelecek. sol görüş kayan oylar vs hdpnin hiçbir sorunu olacağını sanmıyorum bu hükümetle mhp dersek daha 1 sene bile geçmeden birleşmişlerdi cbaşkanlığı için. kimse kimseye katılmadan sadece iktidarı değiştirmiş olacaklar ve kimse çizgisinden çıkmış olmayacak. mhp böyle bir şeyi onaylamazsa sebebi ne olabilir?




 
AKP hükümeti kurulur, HDP de dışarıdan destek verir işlerine geldiği sürece, zaman zaman da MHP destek atar ve olaylar gelişir. Resmi bir koalisyon beklemiyorum açıkcası.


  • roboute guilliman  (08.06.15 08:20:08) 
olabilir belki ama ben pek ihtimal vermiyorum. her ne kadar cb seçimlerinde ittifak yapmış olsalar da chp ve mhp iki karşıt görüş. şu anda mhp'nin dışarıdan destek vermek yerine daha ön planda bir siyaset yapması beklenir.

benim en büyük korkum akp ile koalisyon yapması. gerçi devlet bahçeli koalisyon yapmayacağız kimseyle dedi ama yine de güvenemiyorum.

diyelim ki chp azınlık hükümeti kurdu ve mhp-hdp desteği ile güvenoyu aldı. o zaman da mhp'ye ters düşen tüm yasalar meclisten çıkarılamayacak. sıkıntı büyük. şu anda en güzel senaryo chp-mhp koalisyonuna hdp'nin dışarıdan destek olması. kaldı ki demirtaş "barajı kaldıracak bir chp-mhp koalisyonuna dışarıdan destek veririz" demişti.
  • himmet dayi  (08.06.15 08:24:43) 
Demirtaş dün de Açıkladı; akepe ile koalisyon yok. Ve demirtaş önceden Demişti CHP-MHP koalisyonunu dışarıdan destekleriz. Dünkü Açıklamalar bunu işaret ediyor.

CHP dün yaptığı açıklamalarla bir koalisyon kovalayacağını belli etti.

Olay artık MHP'de ya CHP ile ya akp ile yapacak. Bence akp ile yapacak ve diğer dönem sandıkta kaybedecek.

Eğer MHP-akp koalisyonu olursa diğer seçimde hem MHP hem Hdp baraj altı kalır bence.
  • canercuxy  (08.06.15 08:39:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.