[]

Bu Diyarbakır mitingi saldırısını yanlış mı yorumluyorum

Ağalar, beyler anlamadığım bir şey var. Herkes devlet, AKP falan yapmış diyor da.

HDP zaten rüzgarı arkasına almış, çoğu anket barajı geçtiğini gösteriyor. Böyle bir saldırı HDP'ye olan desteği arttırmaz mı ?

AKP HDP'ye olan desteği arttıracak bir şey neden yapsın ? Özellikle de koalisyon ihtimalleri konuşulurken böyle bir durumda seçmeninin kanı dökülmüş parti gidip AKP'yle koalisyon yapar mı ?

Bomba patlatarak seçmeni oy vermekten korkutacaklarını mı zannediyor yani AKP ?

AKP bir şey yapacak olsa, kendi mitinglerinde bomba patlatıp sonra her şey terörist bağlantılı bir saldırıyı gösteriyor diye işkembeden sallayıp mazlumu oynasa oyları toplamaz mıydı ?

Kafam çok karışık. Neyi atlıyorum ?

 
kürt halkının sokağa dökülerek terörize edilmesini atlıyorsun bence.


  • zgrydn  (06.06.15 00:08:39) 
@cesario Ne olacakmış geçemezse ? % 10 luk terörist destekçisi napacakmış bize ? Kaldı ki yarısı cihangir enteli..


  • emiter  (06.06.15 00:12:06) 
su an cogu kurt cok dolu, aylardir surekli saldirilar oluyor, erzurumdaki barbarla zirveye cikmisti, bugun de olabilecek son seyi yaptilar, mitingi bombaladilar.

ne kadar sakin kalmaya calissak da bu olanlardan sonra tahammul iyice azaliyor, provoke olmaya daha musait hale geliyor insanlar. ellerinden geldikce bunlari zorlayip kurtleri olay cikarmaya itiyorlar.
  • nawres  (06.06.15 00:19:06) 
mesela bak boyle ergence yorumlari, atarlanmalari gormezden gelebiliyor insan normalde ama su anda hic cekilmiyor.


  • nawres  (06.06.15 00:20:13) 
önce bugüne kadar hangi kürdün ölümü, hangi mağduriyet hadep'e, bdp'ye, hdp'ye oy kazandırdı, bunu bir düşünün.

ardından bu saldırıdan sonra sağduyu yerine hdp'lilerin galeyana gelmesi ve olayların başka illere sıçrayarak büyümesini ve bunun kimin işine yarayacağını düşünün.

elinizi vicdanınıza koyun,

2 gün önce bingöl'de 1 HDP'li öldü
dün 200 HDP'li linç nedeniyle yaralandı, birini arabada diri diri yakmaya çalıştılar
bugün 417 HDP'li yaralandı 4 HDP'li öldü
adana ve mersin bürolarına saldırılar oldu.
seçim çalışması yapan partililer çeşitli illerde dayak yedi.

sayısız fotoğraf ve videoya rağmen tüm bu olaylarda tek bir gözaltı bile yok.

tüm bunların mağdur edebiyatı yapılmaya yönelik eylemler olduğunu düşünüyorsanız-ki halkımız buna bayılır. bu koşullar çerçevesinde hdp'nin tek başına iktidar olması falan gerekiyor. bunu açıklamak bile abes geliyor bana şu an. bunları açıklamak karşımdaki insanın zekasına hakaret ediyormuşum hissi yaratıyor bende.
  • uuth  (06.06.15 00:22:23 ~ 00:29:04) 
yeterince açıklanmış, ben de somut örnek vereyim.

emiter gibi bir tip gerçek hayatta karşıma çıkıp, sırf hdpyi desteklediğim için böyle laflar söyleyip, cihangir solcusu ehi ehi dese ağzını burnunu kırarım. bunu direkt emitere söylemiyorum, "onun gibi bir tip".

emiter denen tipin söylediği laf yerine bombayı koy, benim yerime de hdplileri koy, ona atacağım yumruğu da eylem olarak düşün. denklem aynı. ben yumruklayayım, hdpliler provake olsun, olaylar çıksın. "bunların hepsi terörist" diyebilmek için bütün bunlar.

tahrik etmek için çırpınışına baksana. %10luk terörist destekçisi bize napacakmış diyor. küçük tayyip işte, küçücük aklıyla insanları provake edecek güya. bu asalak gibi tipler belli yerlere gelince de böyle bombalama olaylarına giriyor işte. tek fark, bu asalağın böyle bir gücünün olmaması.
  • ack3000  (06.06.15 01:31:47 ~ 01:35:16) 
Ustteki ana sebeplere ek olarak mitingin yapilmadigini, polisin mudahalesini, hdp tarafinda secimden onceki son gunler olan bugum ve onumuzdeki gun icin olan bircok planin muhtemelen iptal oldugunu da dikkate almakta fayda var.


  • f_d  (06.06.15 01:58:35 ~ 02:01:53) 
sana katılmıyor değilim.

hdp mitinginde bomba patlamak akp'ye olan öfkeyi arttırmaktan başka birşeye yaramaz. bu durum akp'ye oy kazandırmaz aksine kaybettirir ve üstteki yorumda dendiği gibi eğer akp böyle pis bir olaya imza atacaksa kendi mitinginde bomba patlatır mağduru oynar.

mitingte bomba patlatmanın sonucu mağduriyet kazanmak bundan fayda elde etmektir. bu durumda kim bunu elde etmek ister? bence hdp. ha halkı terörize etmek denmiş. kendi mitinginde bomba patlatıp 'bizi istemiyorlar ama siz sakin olun biz barış istiyoruz' mesajı verirsen yine sen karlı çıkarsın. selo'nun da patlamanın hemen ardından yaptığı provakasyona gelmeyin açıklaması buna işaret ediyor. kimseyi suçlamak olmaz bunların hepsi varsayım ancak benim varsayımım eğer biri yaptıysa bu olayı, bence ardında hdp kaynaklı birileri vardır. akp bu kadar da aptal değil.

öte yandan, bana göre hdp kürt halkını falan temsil etmiyor baya baya pkk'yı temsil ediyor. aptal olmayın açın mitinglerini selonun konuşmalarını dinleyin. kürt halkı biz barış istiyoruz diyorsa eli kanlı pkk emeklilerinin arkasına sığınacağına tertemiz bir partiyle siyasete girsin oyumu vermezsem namerdim.
  • KidLazer  (06.06.15 02:17:30) 
bu tür kahpelikleri akp her zaman yapıyor kendi çıkarları doğrultusunda. fakat söylediğin gibi bu defa iş akp'ye ait değil. farklı eller var işin içersinde. bu durum akp'nin işine gelmiyor. ırak'ta bomba patladığında en az 100 kişi ölüyor mesela, seçilen bombada o kadar kuvvetli bir bomba değil. o kadar kişi ölmesin denilmiş sanki. işin içersinde derin pislikler var özetle fakat akp olduğuna bu defa bende inanmıyorum.


  • 2006  (06.06.15 02:27:15) 
yeter ulan 13 senedir tek başlarına iktidarlar
bir bokdan da sorumlu değiller.
ben onu bunu bilmem
devletin tüm imkanları ellerinde
yapanı delilleriyle bulmadıkça
sorumluluk ve suç akp'nindir.
  • titiraprap  (06.06.15 02:31:08) 
bence hdp içinde pkk ye yakın ekstrem gruplar, hdp rüzgarı yakaladı ama dahası lazım diyerekten böyle bişey yapmış olabilir. sonuçta çocuk kurşunluyan, evden 17lik çocuğu yakıp üzerinden arabayla geçen oç'ler de savunuyor bu partiyi. herşey beklenir.


  • mayeskuel  (06.06.15 09:49:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.