[]

laf atma / atılma

nasıl bir şey, nasıl yapılıyor?
nasıl tepki veriyor, alıyorsunuz?
başınızdan geçen ilginç olaylar var mı?

güneşli günler

 
yakın ve samimi arkadaşlarıma atıyorum. ortam müsaitse takılıyorum. bazen sen zayıflamışssın, görmeyeli güzelleşmişsin gibi ucuz şeyler söylüyorum. bazen de duruma uygun daha yaratıcı şeyler. zaten tanışıyor olduğumuz için hoşlarına gidiyor.

ancak tanımadığım birine ya da tanımadığım birilerinin olduğu bir ortamda laf atmam.

erkeğim, saçlarım uzun ve güzeldi. kızlardan da laf atanlar oldu. erkeklerden de. genelde eğitimi ve hayat kültürü yüksek olmayan insanlardı. seviyesiz laf atmalar çok rahatsız oluyor.
  • dahinnotha  (05.06.15 09:26:22) 
Ergenliğin dibinden kum çıkardığım yaşlarda bile yapmadım. Çok saçma geliyor zaten.
Bana yapıldı mı bilmiyorum, çünkü kalabalık ortamlarda sesler kulağımda boğuluyor. Seneler önce bir kere metro merdivenlerinde iki gay "ovvv" gibi bir şeyler dediler. Ama yine kulaklarıma güvenmediğimden iplemedim.

  • arnold schwarzeneger  (05.06.15 09:40:57) 
Laf atan insanların ciddi anlamda sorunları olduğunu düşünüyorum. İnsanın laf yemesi için illa çok güzel/yakışıklı olmasına gerek yok, laf atan adamın psikolojisi arızalı olduğu için o anda ilgi duyduğu cinse karşı ahlak sınırları dışında şeyler söylüyor. Tek başınayken laf atanlar genelde küfürlü konuşurken, grup halinde gezenler laf attığında güya kendilerince daha esprili şeyler buluyorlar, her türlüsü yanlış ve rahatsız edici.


  • elikası  (05.06.15 09:54:54) 
genelde sallamıyorum.
Fiziksel olarak bi rahatsız edilme varsa dövmüşlüğüm, bağırıp rezil etmişliğim de var.
Fakat sadece sözse artık sallamıyorum çünkü ORtaokuldan beri sürekli duyuyoruz artık banelleşti.
Hisler ise genelde mide bulantısı şeklinde oluyor, tiksiniyorsun karşındaki insandan. Hele ki bazen laf atanlar yanında karısı varken bile yapıyor, yaşı çok büyük ya da küçük olabiliyor. İğreniyorsun yani durumuna göre.

Başımdan geçen ilginç olay ise: eksisozluk.com

yine yaratıcı laf atmalar arasında:
- balerin misiniz?
- çevreci yeşil motor (yeşil mont giymiştim) [kızsam mı gülsem mi bilememiştim]
vs.
  • aithra  (05.06.15 10:27:14) 
Er kişisi olarak bana hiç yapılmadı ama bir arkadaşım var acayip yakışıklıdır, Kadıköy'de bununla yürüyorduk, iki kızdan yanımızdan geçiyor, bizimkini süzüyorlar tam önlerinden geçerken biri ötekini önümüze doğru itti. Laf atmayı geçtim, kız attı önümüze :)

Laf da atmadım, utanırım zaten.
  • Tutkun  (05.06.15 10:46:08) 
Igrenc bir sey oldugunu tahmin ediyorsundur sanirim. Bazen cok yaratici seyler cikiyor. Genelde olay yasandiktan sonra unutmayi tercih ediyor insan. Yoksa erkek aklindan komple tiksinecek malzemen olur.
Birkac kere nevrim donup insan kovaladigim oldu. Bir tanesini burada anlatmistim hatta. Tepki verilmesine alisik olmadiklari icin korkup kaciyorlar zaten. Ajjsjd

  • ay nov kung fu  (05.06.15 10:53:56) 
kung fu 'ya ek olarak bazen tepki verince üste çıkıp hakaret eden de oluyor. O zaman umursmayıp gidecek misin, etraftan kime destek gelecek ya da cvp verip fiziksel bi savaşa mı gireceksin bunlara karar vermen gerekiyor.
bazen sana pis bi laf geliyor si.meli so.malı, ne diyon dayı diyorsun. ne oros.uluğun kalıyor ne hastalığın... o zaman dönüp arkanı gidebiliyorsan olmuşsun demektir.
Ama bazen olmuyor işte, üstüne yürüyen bile oluyor. Bi de bu aşamada fiziksel tacize giren davranışlarda da bulunuyorlar. Üstüne üstlük etraftan koruyan da çıkmıyor bazen, insanlar sorun sizdeymiş gibi bakıyorlar ya da kafalarını çeviriyorlar.

Böyle şeylerle karşılaşınca yanında biber gazı, şok aleti taşıyan bayanlar bile oluyor, var yani.
Biber gazı sıkmışlığım var, laf atan babam yaşındaki sarhoş bi de üstüme yürüyüp sürtününce sırtına yumruk indirmişliğim var. Bunlardan birisi yol ortasında bağırarak beni öldürmekle ve tecavüz etmekle tehdit etti misal.
var da var.
yukarıda da dendiği gibi, erkek zihninden tiksiniyorsun unutmazsan.
zaten kabullendik artık, ayyuka da çıktı, bu coğrafyanın erkeklerinin %70i sapık, bunu göstermekten de utanmıyor.
Sadece sözle tacizde kalsa iyi yine, kötüye şükreder olduk.
  • aithra  (05.06.15 11:01:17 ~ 11:03:27) 
Semtten semte çeşitlilik gösteriyor onu söyleyebilirim. Mesela lisem unkapanı civarındaydı, oralarda küfürle karışık bir laf atma tarzına denk geldim çok. (Senin bilmem neyini bilmem ne yaparım gibi.) Beşiktaş'ta yaşıyorum şimdi de, buralarda daha modern yöntemler kullanılıyor galiba. Geçen gün bir binanın asansöründen genç bir çocukla beraber indim. Yani on saniye içinde evlenme teklifi edecek sandım o derece. Beşiktaş'ta gördüğü en güzel kızmışım, gözlerine inanamıyormuş, nerede yaşıyormuşum, nerede okuyormuşum, vs. vs.
Alıştım tabii artık, sallamıyorum hiç.

Laf atan kişinin psikolojisini öğrenmek açısından da şu videonun yararlı olabileceğini düşünüyorum:

www.cumhuriyet.com.tr
  • lolita  (05.06.15 11:11:53) 
djhdsk yolda karsidan karsiya gecerken onumden iyice yavaslayarak gecen(camini sonuna kadar indirmis bakip vay vay yapiyor)" yuru lan gerizekali ne bakiyon" diye bagirip tamponuna tekme atmisligim var.. hareket eden araclara vurmak, helikopterden helikoptere sarjor degistirmek bizim isimiz ;_;


  • shotgunwoman  (05.06.15 14:58:23) 
gözüne far tutulmuş tavşan gibi kalakalıyorum.


  • mesgul ve huzursuz  (05.06.15 22:18:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.