[]

Sigara içen insanlara yaklaşımınız nasıldır?

Az önce kilolu insanlarla ilgili bir soru ve verilen cevapları okudum, genelde sağlıklarını umursamadıkları için şişmanları sevmediğini yazmış cevap verenler. Sigaranın sağlığa zararlı olduğunu kabul etmeyen kimse yoktur büyük ihtimalle ama ben hiç bi yerde sigara içen insanların sevilmediği ya da hor görüldüğü bir algıya rastlamadım.

Ben kendi adıma bir insanın sigara içtiğini görürsem üzülüyorum ve bir miktar soğuyorum o kişiden, keşke içmiyor olsaydı diye düşünüyorum ama sevmeme ve hor görme gibi bir durumum olmuyor, sizde durum nasıl?


 
hayatımda içmedim ve iğrenç koktuklarını düşünüyorum dış görünüşü direkt yani kilo kadar etkilemediği ve bir sosyalleşme amacı olarak görüldüğü için o kadar göze batmıyor.


  • limoncello  (04.06.15 17:18:45) 
normal. arkadaslarim iciyor yani. ve normal insanlar. hatta bazilari normalden bayagi iyi, zeki falan. ben hayatimda hic icmedim hani ama garip gelen de bir yani yok.


  • hot potato  (04.06.15 17:19:01 ~ 18:40:41) 
kötü kokmayı kendilerine layık gördükleri için üzülüyorum. Ayrıca içtikleri sigaradan kendileri dışında başkaları da etkileniyor


  • rock n roll  (04.06.15 17:29:38) 
sen nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama genelde sigara içmeyenler sigara içenlerden nefret ederler


  • neseranni  (04.06.15 17:32:28) 
Ben üniversitedeyken düzenli olarak içiyordum, ama yanımda içmeyen biri varsa ondan izin alır içerdim. Duraklarda, kapalı mekanlarda filan da içmezdim. Yani eğer içen kişi kaba biri değilse yine dikkat ediyor başkalarını rahatsız etmemeye, ama tabi sigaranın kötü koktuğu bir gerçek ve ister istemez bir rahatsızlık yaratıyor içmeyenler için kokusuyla bile.

Ben bıraktım, 6 sene oldu bırakalı; ama mesela senede 1-2 defa canım çekerse içerim. Sonra da tekrar içeyim demem. Sigara içenlere şaşırıyorum, kanser yaptığını bile bile içmeye devam ediyorlar diye ama en çok da sigarayı bırakmayanların "Bırakamıyorum" demelerine şaşırıyorum, çünkü öyle bir şey yok, yalan o.
  • whimsical  (04.06.15 17:36:07 ~ 17:36:51) 
zaman zaman sigara içmeme rağmen (şu an kullanmıyorum) bir insanın sigara içmesi ona duyduğum saygıda azalmaya neden oluyor.
bir insanın sigaraya bağımlı olması, aralarda molalarda köşe bucak sigara içecek yer araması, cafe veya restaurant ararken sigara içilebilir olmasına dikkat etmesi, sürekli çakmak, sigara fiyatı vs muhabbeti yapması çok aptalca görünüyor. genç kızların sigara içmesi çok daha aptalca görünüyor, yakışmıyor.
sigaraya karşı çıkan her yasayı destekliyorum, yurtdışındaki gibi kaldırımda bile sigara içilmesi yasaklanmalı bence.
  • dafuq  (04.06.15 17:39:02 ~ 17:39:31) 
sigara içenle bir alıp veremediğim yok. ben de içiyorum.
ama metrodan iner inmez daha merdiven çofs diye yakan, durakta içen, kalablık ortamda sigara üstüne sigara yakan insanlara ifrit oluyorum. onun da bir insanın sigara içip içmemesi ile alakası yok. karakter yapısı.

  • teritori  (04.06.15 17:46:21) 
Toplumdan olabildiğince tecrit edilmeliler.


  • angelus  (04.06.15 18:05:46) 
*sigara içen insanlarla arkadaşlık yapmıyorum.
*annem evde sigara içiyorsa içmediği odada oturuyorum ve sürekli söyleniyorum.
*sigara içilen ortamda bulunmak mecburiyetim varsa sürekli elimle dumanı dağıtma hareketi yapıyorum, herkesi rahatsız hissettiriyorum. yüzlerinden okunuyor.
*sigara içenlerden hoşlanmıyorum.
  • headredhead  (04.06.15 18:23:31) 
Uzun süredir sigara kullanıyorum. Berbat alışkanlık. Yürürken sigara içenden, çocuklara aldırış etmeden ulu orta içenden, izmariti attığı and. Otobüse binenden hazzetmem. Yalnız O.Ç. ağır olmuş dostum, sende herhangi hareketinle klübe girersin yani


  • worst case  (04.06.15 18:47:56) 
öteki mesajdakileri okudum. obezite bir hastalıktır. öküzlük etmiş bazı arkadaşlar yazıların dozunda.

ben sigara içenlere insan gibi davranmıyorum. bağımlı olduklarını yüzlerine söylüyorum. şansa iş yerimde dahil çoğunluk sigara içmiyor. bu baskıdan dolayı sigara içenler azaldı. herkes sigarayı bırakıyor bize özenip. hoşuma gidiyor.
  • ozdek  (04.06.15 18:59:51) 
hazır konusu açılmışken 2 satır gocunmak istiyorum duyuru:

sene 2003-2007 lise yıllarındayız sigara içmiyorum, içenleri de sevmiyorum. "Ne o öyle iradesizlik ıyh" falan düşüncesindeyim erkekler için. Hemcinslerim içinse hem iradesizlik hem basitlik göstergesiymiş gibi bir yargı oluşturuyorum kafamda. Diğer taraftan sigara içen kızlı erkekli gruptan uzak kalıyorum tenefüslerde filan test çözen gereksiz bi garibim zaten. Erkeklerin sigara içen kızlarla daha çok muhabbet ettiğini düşünüyorum filan hatta ben sigara içmiyorum diye benimle pek rahat iletişim kurmadıklarını düşünüyorum (kısmen doğru kısmen yanlış böyle çarpık bi algıdayım o zamanlar)

sene 2007-2012 üniversite yıllarım boyunca: bu sefer sigara içen kızlı erkekli gruba dahilim, o sosyal çevreye girmişim yani :) fakat hala bir kere bile ağzıma sürmemiş durumdayım. Erkek arkadaşımın bir-iki kere içtiğini görünce bırakması yönünde teşvik etmeye çalışmışım. En azından öpüşürken ağzının koktuğunu ve hoşuma gitmediğini filan belirtmişim. O da sağ olsun saygı duymuş o zamanlar. Hala sigara içen kızların daha kafa olduğunun düşünüldüğü ve onlarla erkeklerin daha rahat iletişim kurduğu algım devam ediyor bu arada.

Sene 2013 ocak çok çok çok üzgün olduğum bir dönem hayatımda. Ilk defa büyük bi hayal kırıklığı yaşamışım. Bazı şeylerin çözümsüz olduğu hissine ilk orada kapılmıştım. Arkadaşımla dertleşirken uzatmış ilk orda başlamışım.(yaş 24) Sonrasında da 1 hafta günde 2 başka bi hafta haftada 3 tane hatta bazen 2 ayda 1 paket bitecek şekilde yahut yalnızca içkiye katık edecek şekilde bir sigara içerliğim söz konusu olmuş. Tiryakiliğe varamıyor hiç bir zaman zira alerjik astımım var hemen alarm veriyor.Elim gitmiyor nefesim filan tıkanıyor zaten.

İşte tam bu noktada tüm ergenlik zamanlarında kızların sigara içmesi karizma idiyken benim elimde sigarayı gören türlü er kişiler "Yahu hiç yakışıyor mu senin gibi tatlı bi kıza" gibi yorumlar yapmışlar filan. Birdenbire toplumda sigara içen kadın imajı negatif bir hal almaya başlamış. Yahu beni mi buldu derim hep buna! Yani ne zaman ben içmeye başladım "aaa sigara içen kadın mı ı ıh tercih etmem" filan modunda insanlar sardı çevremi eskiden tam tersiyken.

Bu duruma oldukça gıcık oluyorum zira içkiyle sigara içmeyi seviyorum fakat normal hayatımda mesela içki içtiğim bi akşamki kadar sigara içmiyorum. Ama bunu bilmeyen için içki içilen bir yere gittiğimde ilk kez karşılaştığım insanlar için ilk intibam kötü olmuş oluyo örneğin.

Duyurunun cevabına gelince evet kötü kokuyor ve zararlı ekmek su kadar muhtaç olunmaması gerektiğini düşünüyorum. Birinin sigara içtiğini görsem yadırgamam yalnız çok içiyorsa onun adına üzülürüm. Yalnız bu kişiyi hayatıma dahil edeceksem bu çok büyük bir problem çünkü zaten benim bile içmemem lazım alerjik astımım var. Zor bi durum olur ve evet kahvaltıdan önce sigara içmeliyim diye kakacak kadar bağımlılığı olan insan için bir saygı azalması olabilir.

diğer taraftan yanımda içmeyen varsa mutlaka izin isterim. Sigara içenlerin yarı kapalı alanlarda dahi içmeyene zulum etmesine karşıyım. Bencillik bence bu.
  • gis  (04.06.15 19:00:05 ~ 19:01:53) 
Onun için zerre üzülmüyorum. Zararlı bir gazı havaya saldığı için kızıyorum, küfrediyorum. (bkz: pasif içicilik)


  • grgn  (04.06.15 19:12:19) 
23 tane cevap verilmiş, tik koyun zahmet olmazsa.


  • grgn  (04.06.15 19:53:31) 
@yesilimtrak yanlış anlaşılmışım, içen kişi adına üzülmüyorum zaten, kendi adıma, hoşuma giden biriyse eğer içen, biraz hayal kırıklığı oluyor. İçen kişinin kendi seçimi, ben neden üzüleyim.

Teşekkürler cevaplar için.
  •   (04.06.15 20:12:42) 
Normal. Sevgilimin içtiği sigarayı içmeyi seviyorum. Ben kullanmam normalde.


  • bigbadabum  (04.06.15 20:27:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.