[]

laptop neden kendiliğinden kapanır?

bilgisayarcıyım diye geçinen birinin böyle bir duyuru açması gülünç ama aklıma başka bir çare gelmedi.

5 yıllık bir dizüstü bilgisayarımız var, arada çat diye kapanıyor. bazen günlerce sorunsuz çalışıyor ama mesela dünden beri power tuşuna bastıktan sonra masaüstü ekranına gelmeden gidiyor. deneyip de işe yaramayan yöntemleri yazayım ona göre tekrar yazmayın sizde.

- fanları temizleyip termal macunu yeniledim (hem işlemci hemde ekran kartı)
- bütün parçaları çıkarıp tekrar taktım (ram, hdd, anakart, işlemci vb)
- statik birikmiş olabilir diye fişten çıkarıp power tuşuna bir süre basılı tuttum,

bütün bunlara rağmen sorun çözülmedi ve ben hala donanımsal bir sorundan şüpheleniyorum çünkü daha açılışta siyah ekranda kapanıyor. bu arada mavi ekran hatası almadım hiç.

bios piliyle alaksı olabilir mi? veya deneyebileceğim başka bir yöntem var mı?

 
omrunu tamamlamis o. anakart arizasi gibi duruyor. sanirim pilsiz calisiyor, guc girisinde de ariza olabilir. pil ile alakasi olmaz onu belirteyim. pil bitmis olsa surekli f1 f2 ekrani gelir.


  • tek basina avlanan kanarya  (04.06.15 10:30:22) 
benim bürodaki bilgisayarda da vardı benzer bir sorun.

windows 8.1 için konuşuyorum: start tuşuna sağ tıklayıp Olay Görüntüleyicisi'ne girin. Orada karşısınıza gelen ekranda Hata sekmesinin solundaki + işaretine tıklayarak o sekmeyi açın. Çıkan hatalardan en yakında gerçekleşeninin üzerine çift tıklayın. Hangi tarih ve saatlerde ortaya çıktığı görülür o zaman. Hatanın hangisi olduğundan emin olduktan sonra internetten bir çözüm arayın. Bendeki hata Kernel-41(63) gibi bir şeydi sanırım. Sizdeki de aynısı olabilir.

Eğer sorun öyleyse (ki bende öyleydi) nice sürücü güncellemeleri işe yaramadı. Bürodaki teknik eleman yeni bilgisayar getirdi. Eski bilgisayarın harddiskini söküp yenisine taktık. O günden beri sorun çözüldü. Benim tahminimce eski bilgisayarda güç ünitesi ile ilgili donanımsal bir sorun vardı.
  • starborn  (04.06.15 10:40:20 ~ 10:44:17) 
masaüstü ekranı gelemeden cat diye restart oluyorsa mavi ekran veriyordur muhtemelen. donanım arızası gibi geldi bana da. bir anda güç kesiyorsa.


  • hasansabbah  (04.06.15 11:02:27) 
www.banggood.com

burdakinebenzer bir debug kart alıyorsun ve mini pci soketinden wireles modülünü çıkarıp bunu takıyorsun.orda çıkan kodlara göre hareket ediyorsun.muhtemelen faydası olacaktır.
laptop debug kart diye aratınca değişik model kartlar çıkıyor.seninlaptopa uygun olan bir tanesi işinigörürbence.
  • izole  (04.06.15 23:34:48) 
tamire vermiştim, besleme arızası var 110 lira masraf çıkar dediler.

uygun mudur sizce?
  • tolga asp  (17.06.15 12:49:38) 
cihazın fiyatına orantıla tamir fiyatını. değiyorsa yaptır. azıcıkta pazarlık yapmaya çalış.


  • hasansabbah  (17.06.15 15:45:06 ~ 15:45:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.