[]

turizm sektöründe bahşiş

nasıl alınır ?
işin püf noktaları nelerdir?



 
işe göre değişir
tam olarak yapacağın iş nedir?
Bellboy mu yoksa rehber mi?
  • basond  (03.06.15 17:36:41) 
Muhabbet ederek. Bazen de küçük sürprizler yaparak.


  • bigbadabum  (03.06.15 17:50:08) 
Çok değişkenli soru. Bir standartı yok, şöyleki; ben bellboyluk yaptığımda Türklerden en yüklü bahşişi alırken(+ 20tl) ingilizlerden 1-2 pound alıyordum. Aynı otelin kat temizlikçisi olarak çalışan teyzeler ise Türklere bahşiş vermiyor diye kızarken avrupalılara bayılırdı.

Genel olarak ise,bahşiş istediğini inceden belli edeceksin.(bellboysan odada biraz beklemek falan,garsonsan laf oyunları sempatiklik)
Tip de çok önemli,iyi niyetli ve temiz yüz iş yapıyor at hırsızı gibi olmaktansa,biraz da ayrıcalıklı hissettir.

Resepsiyonda çalışırken mesela oda teslim saati 14.00 iken sabahın 7-8inde çıkıp gelen müşteriyi bir saat falan bekletip,kahvaltıya falan gönderip;efendim işte ben insiyatif alıp odanızı hazırlatmayı düşünüorm,siz de sıcakta boşuna ailenizle beklemeyin falan tarzı konuşurdum.O cimri ingilizler bile çıkarıp 20-40 pound sallardı.

Genç sevgililere dandik oda verirken (adam inglterede öğrenci amk verceği bahşişten nolcak) 40lı yaşlardaki ailelere havuz,deniz manzaralı oda çakardım. Bahşişi kapardım.

bunun gibi çok tüyosu var her departmanın :)
  • bialo czerwoni  (04.06.15 13:44:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.