[]

bir amsterdam-brugge-paris gezi sorusu da benden

şimdi biz eylülde balayı adı altında buralara gidelim diyoruz.

gidiş amsterdam dönüş paristen olacak. evleri de airbnbden tutalım diyoruz.

3 gece amsterdam, 2 gece brugge ve 2 gece de paris olmak üzere toplam 7 gece yeterli midir buralar için?

amsterdamda; heineken experience, madama tussauds, van gogh museum bir gün sadece vondelpark falan.

pariste; eyfel, louvre müzesi, notre dame katedrali, ahmet kayanın mezarı, bunlara ek sizin ekleyecekleriniz neler olur?

peki bruggeda ne yapalım?

uçak + konaklama + yeme içme toplamda 5000TL ayırdık. rahat rahat yeter mi bu para ne dersiniz?

başka ipuçlarınızı da seve seve dinlerim.

 
2 gece amsterdam 1 gece brugge 4 gece paris tavsiye ederim. Hatta brugge günübirlik bile olur.
5000 tl yetmeyebilir. 2 kişilik mi bütçe? Yani yeter tabii bir şekilde de rahat rahat yetmez.

  • whoosie  (03.06.15 12:48:56 ~ 12:51:07) 
Turla gitsenize 1450 tl di dün bu şekilde bi tur gördüm. Uçak biletleri ve kalacak yer bir kişi için fiyat buydu.


  • ekaterina  (03.06.15 12:57:13) 
@whooseie bütçe iki kişi için evet. ne kadar olmalı peki?

@ekaterina turla gitmek istemiyoruz ama rica etsem bulursan link paylaşır mısın?
  • zenc  (03.06.15 13:21:16) 
Öncelikle uçak bileti ve kalacak yerleri ayarlayın, transferlerinizi nasıl yapacaksınız mesela, ara tren biletlerine falan bakın, ondan sonra günlük kişi başı 100 euro ayırın derim. Amsterdam'da mesela kalacak yer bulmak oldukça sıkıntı belli bir bütçenin altında.Kişi başı günlük 100 çok görünebilir ama müze girişi, 3 öğün yemek, metro bileti, içki hediye derken geçersiniz bile.

Tabii öğrenci stayla da gezebilirsiniz ama balayı deyince birkaç tık daha yukarısını düşündüm.
  • whoosie  (03.06.15 13:32:51 ~ 13:33:57) 
ben turla gitmiştim buralara. 1 hafta 5 şehirdi (amsterdam-brüksel+brugge-luxemburg-paris-azcık köln). elbette şöyle bir görmek istiyorsanız hepsini 1 haftaya sığdırın ama valla biz bir şey anlamamıştık 1 haftada. evet her yeri gördük ama iki dk bir yere oturup tadını çıkaramamıştık nerdeyse. brugge'da gerçekten bir şey yok 1 gün rahat yeter. onun yerine amsterdam'a ya da hollanda'nın diğer bir şehrinde 1 gün daha kalın.

turla sinir bozucu oluyor ama ulaşım açısından çok rahattı. yol bulmak size zaman kaybettirebilir, o yüzden turla gitmeyecekseniz mutlaka şehiriçi ulaşım konusunda iyi araştırma yapın :)
  • rivulet  (03.06.15 13:34:35 ~ 13:35:58) 
Ben de Paris'e 4 gece cok fazla derim arkadasin aksine. Karari siz verin. Brugge'a gitmedim ama 1 gun yetecek bir yer oldugundan emin gibi bir seyim.
Brugge'un 1 gecesini de Paris'e ya da Amsterdam'a verin derim.

Sehir ici ulasim icin kafa yoracak bor sey yok hem Paris hem Amsterdam icin. Metro-tramvay-yurume ile cok rahat gezersiniz.

Bu para backpacker olarak yeter ama balayi icin biraz kit bu para. Kanal gezisi, muze vs derken cok para gidiyor. Balayi oldugu icin de keyifli gecirmek isteeceksiniz, Eyfel' cikalim, kanal turu yapalim, muzeye girelim falan.
Ben tek basima gitmistim buna yakin para harcadim toplamda ki dolu dolu da gezmis yemis icmis degilim.

Amsterdam'da tramvaya bile pek ihtiyaciniz olmayacak, yuruyerek komple gezersiniz hemen hemen.
  • stavro  (03.06.15 13:58:58) 
kasımda balayında paris ve marseille yaptık. sanırım toplamda 1500-1800 euro tarzında bişey tutmuştu 2013'te. marseille'da araba kiralayıp yakın 2 şehri daha gezmiştik.

paris'te özellikle şu oteli öneririm: www.booking.com

4 gün paris'te gezmiştik. louvre yerine musee d'orsay'ı koymuştuk (ben louvre'a 2 kez daha önceden gittim, eşim pek ilgilenmiyo müzelerle). eyfele çıktık.
1 gün versailles'a gittik. laduree'de macaron yedik. arc de triomph'a çıktık (la o gün notre dame'a da çıktık toplam 600 basamak çıkmış oldum)

bi gece bistro des deux theatres diye bi restorantta yemek yedik. baya güzeldi. onun dışındaki günler fast food olmasa da daha bütçe dostu takıldık.

eşim askeri şeyleri seviyo, invalides'in orda epey bi oyalandık.

sacre couer ve montmarte çevresinde daha fazla zaman geçirmek isterdim ben, oraları biraz yüzeyel geçtik.
  • la noix  (03.06.15 14:07:53) 
ucuk seyler yapmayacaksaniz 5000 tl hayli hayli yeter.

louvre muzesi cok zaman alir hepsini gezecekseniz. ilginizi ceken bolumleri gezin sadece.
ayrica paris'te musee d'orsay ve l'orangerie'ye de gitmenizi tavsiye ederim. l'orangerie'de monet'nin dev nilufer tablolari var.

notre dame'a da sabah erken gidin. cok sira oluyor bazen.

ayrca paris'e giden herkese pierre herme ve sadaharu aoki'ye gitmesini tavsiye ederim:)

brugge'de dinlenin. ara sokaklarda gezin. belcika'nin karamelleri guzeldir.

amsterdam'da foodism ve cafe bern guzel.

airbnb+1
  • goldentitan  (03.06.15 14:47:48) 
ben de kendi tecrübemi yazayım. turla benelüks+paris'e gitmiştik 7 günlüğüne. vize ücreti dahil tam 5bin lira tutmuştu. buna ilaveten günde kabaca 100 euro (2 kişi toplam) yemeğe harcamışız. canımız ne istediyse yedik içtik. çok lüks restoranlara gitmedik ama fastfood da yemedik. güzel cafelerde, restoranlarda yedik. oradan hesap edin. fiyat karşılaştırması şöyle; türkiye'de örneğin güzel bir et yediniz ve ete 40 lira verdiniz. avrupa'da da aynı ete 40 verirsiniz ama euro :(


  • orient blue  (03.06.15 14:49:29) 
biz geçen sene; 5 gece paris, 2 gece amsterdam ve günü birlik brugge yaptık..

amsterdam - paris arasını hızlı tren ile gitmeyi düşünüyorsanız biletini hemen alın. uçak bileti gibi sona kalırsanız çok yüksek para ödeyebilirsiniz.. biz 35 eur'a almıştık.

brugge'de kalmasanız da olur. sabahtan gidip akşam amsterdam'a geri dönebilirsiniz.. biz öyle yapmıştık. tren istasyonundan merkeze yürüyebilirsiniz. bir parkın içinden geçerek gidiyorsunuz. muhteşem bir güzelliği var brugge'nin. yemek yiyebilirsiniz.. kanal turu yapın muhakkak..

Paris; louvre'a pazar giderseniz ücretsiz. fakat hayvan gibi bir sıra var ve bir günde gezerek bitiremezsiniz. biz Louvre'da 100 ünlü eser diye bir app indirip onları görmeyi planlamıştık fakat yine de 1 gün harcadık.. ayrıca paris sokakları da çok güzel ve kanal turu tavsiye ederim.. eyfel'in etrafındaki çimenlerde takılabilirsiniz.. şarabınızı ve atıştırmalıklarınızı alın. orada herkes hemen hemen öyle yapıyor.. pahalı bir şehir.. her şey pahalı.. salyangoz yiyebilirsiniz.. makaron vs.

amsterdam; risk museum gezilebilir. sokakları yine çok güzel. kanal turunu pek tavsiye etmem.. ot-kek vs. denemelisiniz.. falafel güzeldir..

5000 TL yetmez. oteller de pahalı.. bütçenizi daha yüksek tutun derim..
  • kafa koparan manyak  (03.06.15 16:49:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.