[]

Hayatta kalma içgüdüsü

Yaklaşık 2 aylık bir süre için sokakta, çok fazla olmasa da dağda bayırda kampta uyku tulumuyla kalmalı bir gezi düşünüyorum. Mental olarak hazır olduğumu düşünüyorum, uzun zamandır yapmak istediğim ve planladığım bir şeydi. Lakin 1 ay kaldı ve eksik hissettiğim pek çok şey var.

İlk yardım bilgileri tamam, oluşabilecek medikal durumlar için yapabileceğim şeyleri öğrendim sayılır. Medeniyetten çok uzak kalacağımı sanmıyorum ama yine de her ihtimale karşı dikkat etmem gereken şeyler ne olabilir? Lokasyon farkeder mi bilmiyorum ama Avrupa olacak.

Neler yapmalıyım? Her türlü öneri hayra geçer.

 
akıllı cep telefonu alacağını düşünerek ekstra batarya ve küçük bi solar panel bulundur derim. insanlara dikkat et. küçük şişede biber gazı, elektroşok cihazı falan olsun yanında.


  • bigbadabum  (02.06.15 01:12:44) 
gideceğin ülkelerin nerelerinde ne var iyice araştır.
medikal bilgin var tamam da dağ başında yaralansan ve kendi kendine tıbbi müdahalede bulunamacak bir durumda olsan bir acil durum planın var mı?
yoksa kurda kuşa yem mi olacaksın? bunları düşün.
  • cekilmis gayfe  (02.06.15 01:25:23) 
bence yalnız gitme, can yoldası iyi olur. beni al yanına:)


  • art vandaley  (02.06.15 01:32:05) 
açıkçası sıkıntı da burada başlıyor, nereye gideceğim belli değil. sadece başlangıç noktam var o yüzden, sonrasındaki her şeye karşı hazırlıklı olamam, daha genel bilgilere ihtiyaç duyuyorum. acil durum planım şimdilik tek gitmemek, yanıma birisini bulmak. diğer türlü zaten medeniyetten en fazla köy seviyesinde uzaklaşabilirim. uydu telefonu alamam :/


  • kahin ahtapot paul  (02.06.15 01:33:15) 
  • bigbadabum  (02.06.15 01:36:03) 
ha bi de gitmeden bol bol serdar kılıc izle:)


  • art vandaley  (02.06.15 01:48:39) 
rota yok işte en büyük sıkıntı o. bazı yerlerde yürüyeceğim, bazı yerlerde otostop olacak. kısa bir zaman aralığı da olmadığı için alternatif çıkaramıyorum. istanbuldan ankaraya gitmek için bile 50 tane alternatif var neticede. arada gitmeyi istediğim hazır yürüyüş rotaları var likya yolu benzeri. onlar dışında allah ne verdiyse yani.


  • kahin ahtapot paul  (02.06.15 01:55:24) 
bu işler biraz şöyle yürüyor, sen tek olarak bir grubun içine karışıyorsun (kamp alanlarında tabii) sonra oradan bir iki kişi ile tanışıp o gruba dahil oluyorsun, birine bişi olursa diğerleri sorumluluk alıyor vs. sonra tekrar büyük bir grubla karşılaşıyorsun ve bölünme gerçekleşiyor. dolayısı ile başlangıç noktasında kafa dengi insan bulmaya bak biraz. yok başlangıç noktası bir kamp alanı falan değilse yanında tecrübeli biri olsun.

yanına alabileceklerin: düdük, pusula al mutlaka, harita okumayı öğren ve gideceğin bölgenin kağıda basılı haritası olsun elinde (kağıt pek çok durumda dijitalden iyidir), gideceğin bölgedeki zehirli bitki ve hayvanları araştır, şüpheye düştüğün her şey için hayır yanıtını kullan. çadır için küçük kürek iyi olur yanında olsun, iyi bir bıçak (odun modun kesersin) sağlam ayakkabı ve çorap, ayağına iyi bak.
  • selam  (02.06.15 02:57:12) 
bear ı izle. ayrıca yanına survival kit hazırla ve bunu çantanı bütün malzemeni kaybettiğin halde o kiti kaybetmeyecek bir şekilde taşı. bıçak mutlaka olsun netten bakarsın fikir sahibi olursun neler olacağına. boyun cüzdanı al. en son nerede olduğunu bir yakınına belirt .konsolosluğun numarasını, acil durumda aranacak kişileri, allerjilerini ilaçlarını bir karta yazıp pvc kaplat ve ya boynuna as ya çamaşırına iğnele. profesyonel izcilik hayatında öğrendiklerim bunlar


  • mr fusion  (02.06.15 03:21:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.