[]

Motosikletle Hollanda'ya gitmek

Giden var mı? Ya da benzer civarlara da olur. Tecrübeleri alabilir miyim?
100 kmde 4 litre benzini lıkırdatarak içen motorla ne kadar ekonomik olur? Dinlenmek için nerelerde kaldınız? Motoru değiştirip mi gitsem?? Bulaşmayıp uçakla mı gitsem?
Ekşiteker'e almıyorlar beni, yeri gelmişken burdan tüm yetkililere sesleniyroum.


 
Öncelikle bu kadar uzun yola çıkmadım,motorla daha çok yurt içinde dolaştım. türkiye-bulg-sırb-macar-avust-alm-hollanda güzergahı yaparsan ortalama benzin fiyatin 3.75-3.85 arası değişir 3500 kmde 550 tl civarı yakmış olursun.Mutlaka çadır bulundur ve onda kal hem ekonomik hem zevkli.Ben yapamadım böyle bir gezi sen inş yaparsın


  • cunupkral  (31.05.15 20:28:46) 
yol kaç km?
hangi ülkelerden hangi şartlarda geçeceksiniz?
motosikletiniz ne, durumu nasıl?
tek kişi mi?
bunlar önemli şeyler.
  • icim urperiyor  (31.05.15 21:01:52) 
Biliyorum önemli şeyler. Tecrübesi olan ne biliyorsa yazarsa seviniiz işte


  • fiber  (31.05.15 21:12:41) 
Oncelikle eksiteker'i sktret, 4 litre güzel bi ortalama, ne icin değiştirmek istiyorsun motorunu? anladığım kadarıyla 200-250cc bandında bir motorun var bence değiştirmene gerek yok hatta nekadar az oynayan parçası varsa o kadar iyi. 250cc ile Türkiye'nin çoğu ilini gezdim. Bu yaz ülke dışına çıkmayı planlıyorum bende 10 gün Romanya tarafina doğru gidicem aşağı yukarı bin euro civarı masraf hesapladim otelde kalicam genelde.


  • mirty  (31.05.15 21:58:09) 
O bir scooter&150 cc ve benzini içiyor. 110 120 yapan motorla 90-100-110 gidince sonuç bu. Cbr mi alsam demiştim yarısından daha az yakıyorlar.


  • fiber  (31.05.15 22:04:38 ~ 22:05:38) 
maddi gücün varsa pulsar'ı öneririm bi araştır, bizim klüpte 3 kişide var hepsi memnun


  • mirty  (31.05.15 23:11:31) 
Sele rahat mı sele?


  • fiber  (31.05.15 23:37:53) 
açıkçası ben scooter'la o kadar yol gitmezdin.


  • kuzey li  (31.05.15 23:40:25) 
motorum yok inşallah bir gün alacağım ama nedense uzun yol için bana chopper'lar daha rahatmış izlenimini veriyor, tabii uzaktan öyle, tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilirler.

birde yurt dışına motor gezisi yapanların bloglarından anladığım kadarı ile güçlü bir motor ile çıkmak (en az 350cc) daha mantıklı oluyor, hem uzun süreli kullanım, hem extra yük (çoğunda 20lt den büyük çanta/çadır vs. de var), hemde gidilecek çıkılacak dağların tepelerin meçhullüğü. büyük motor ile biraz daha rahat edilebilir, daha uzun yol gidilebilir.

ikincisi sarsıntısı olmayan motor kullanmak zira sarsıntı insanı yoracaktır, yorulan bünyeden dolayı dikkat dağılabilir ve kaza riski artar, el yabanda kaza yapmak problem olabilir, riski azaltmakta fayda var.

küçük motorların sarsıntısı fazla diyorlar. sanırım burada silindir sayısı önem kazanıyor.

Yakıt o kadar tutmaz fiyatlar tr'de abartı biliyorsun zaten.

Birde geçenlerde 60'larda 70'lerde vespa'sı ile avrupa ve amerika turu yapan bir türk'ün (karadenizli idi sanırım) belgeseli ile ilgili bir şeyler gördüm, bağış topluyorlardı ne oldu bilmiyorum bir bakın istersen.
  • selam  (01.06.15 00:10:58) 
ben oturmadım hiç ondan bi fikrim yok, ben mesela kle kullanıyorum uzun yola da gözü kapalı çıkıyorum ama yakıt konusunda canımı sıkıyor zaman zaman yoksa onu da tavsiye ederim


  • mirty  (01.06.15 08:37:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.