[]

***yemek sorusu***

merhaba.

cuma günü doğum günüm. ecnebi dostlarıma türk yemekleri/mezeleri yapmak istiyorum lakin daha önce hiç 10-15 kişi için yemek yapmadım. birer duble rakı ikram edebileceğim, yapması kolay yemekler/mezeler lazım. yaban ellerde olduğum için malzemeler tuzluca, bereketli şeyler çok işime gelir. berlin'de ucuz meze alabileceğim yerler biliyorsanız o da çok işime gelir.

n'olur bana yemek tarifleri verin.

sizi seviyorum.

 
berlinde türk marketi mutlaka vardır. hazır meze yada meze malzemesi bulursun.
edit: www.marketlerimiz.de

  • alp9900  (27.05.15 01:29:05 ~ 01:30:24) 
  • Sskywalkeremre  (27.05.15 01:38:11) 
Kisir yap, marketten borek al, ispanakli ve peynirli. Mercimek koftesi de olur, yapimi kolay diyolar ama ben hic denemedim.


  • letheavendangered  (27.05.15 01:58:54) 
Berlin'de çok şey türkiyeden daha ucuz ki?
rakı olayı varsa beyaz peynir al, kavun al, ekşi elma al
süzme yoğurt, kızartma -patlıcan, havuç, biber filan
mercimek köftesi + 1 ilginc geliyor onlara
bulursan bi de ciğer yaparsan hem pahalı değil hem ilginç yeter çok bile
Almanlara her türlü makarna ve patates salatası da yap la yazık
  • niye ama  (27.05.15 02:05:12) 
ispanak tarator: 1 kilo ispanagi kavur, ince ince kiy, suyunu suz, sarimsakli yogurtla karistir.

sigara boregi:yarim kilo cokelek al. yufkalari ucgen kes, sigara gibi sar. kizart

kisir: 1 demet maydonoz, 1 demet nane, 6-7 tane yaze sogan, 1 demet dereotunu ince ince kiy. 2 bardak ince bulguru bir tencereye koy. uzerini az gececek kadar sicak su dok. su ceksin. sonra 2 kasik salca ile karistir. yarim su bardagi zeytinyagi, sikilmis bir limonu salcali bulgura kat. yeterince tuz ve pul biberi kat. sonra yukaridaki kiyilmis yesillikleri karistir. marullarla servis et.

mucver: acik yesil 2 adet kabagi rendele. Rendelerin suyunu sik. bu rendeye iki kasik un, ve 2 yumurta kat. karisimin icine 3 adet taze sogani kiy, 1 demet taze naneyi ve 1 demet dereotunu da kiy. karistir. yagda birer kasik birer kasik kizart.

humus: haslanmis 4-5 bardak dolusu nohutu, sarimsak, limonsuyu, tahin ile robotta cek. Tahin ve sarimsagi cok katma. Cekmeden once kavrulmus sogan da katabilirsin.

saksuka: patlican ve biberi kizart. agir ateste sarimsak ve tercihen defne yapragi ile pismis domates sosu ile karistir. Yogurtla servis et.

Cerkez tavugu: yarim tavugu hasla. Suyunu tercihen bayat bir ekemek ici ile karistirip hamur gibi yap. icine bolca ceviz, tuz, az kimyon, bir dis sarimsak ve pul biber kat. tavuk paracalarini derilerinden ayrip kucuk kucuk paracalara elle ayir. Cig kofte kivaminda hepsini yogur. kucuk porsiyonlar halinde servis et.

arnavut cigeri: cigerin zarini soy. kusbasi yap. 2 bardak dolusu unu, bir kasik kimyon ile yeterince tuz ve karabiber ile karistir. kusbasi cigerileri bu unda iyice ovala. sonra da kizart. maydaniz ve dilimlenmis kuru sogan ile servis et.

kereviz ezme: kerevizin gobegini rendele. yarim havucu rendele. sarimsakli yogurt ile karistir.

Fava: yarim kilo baklayi hasla. sert kabuklarini soy. kalan icleri 1 demet dere otu ve kavrulmus bir adet kuru sogan ile ile robotta cek. zeytin yagi ile sivanmis bir kapta buzdolabinda dinlenmeye al. sonra dinnlnemis malzemeyi kabi ters cevirerek, baska bir kaba aktar. uzerine limon suyu ve zeytinyagi ile servis et.

Kokteyl sosis: sosileri kup kup kes. uc kesimlerini arti seklinde kes. tavada pisir. kurdanla cicek seklindeki sosisleri servis et.

brokoli haslama: brokoliyi hasla. cok dagitmadan, zeytinyagi, limon suyu ve sarimsak ile karistir. arzuya gore uzerine yogurt serpistir. Yogurt haricinde ayni tarifi radika vb otlarla da yapabilirsin.
  • bosch kalfa  (27.05.15 03:57:50 ~ 03:59:20) 
berlin'de küçük istanbul denilen bölgede aradığınız bir çok şey bulunabilir.

biz bir iki defa yabancı arkadaşları ağırladığımızda yaptığımız yemeklerden bir tanesi mercimek köftesi idi. farklı uluslardan farklı kişiler oldukça beğendi. yapması da kolay. kısırın çok beğenilmediğini gözlemledim kendi arkadaş grubumdan. rakının yanına gider mi bilemedim ama, cacık da enfes olur.

biz de seni seviyoruz.
  • dahinnotha  (27.05.15 08:08:09) 
havuçlu tarator, cacık, sarımsaklı kızarmış ekmek
fix yabancı menümdür. her seferinde her şey biter :)

  • la noix  (27.05.15 08:11:15) 
Yoğurtlu semizotu: semiz otlarının yaprak kısımlarını dilimle, süzme yoğurtla karıştır servis et. İstersen yoğurda sarımsak da ekleyebilirsin. Hoş oluyor.


  • temrani  (27.05.15 10:20:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.