[]

Hollanda'ya 2 ay kalacağım, para mevzu?

Selamlar,

Hollanda'da 2 ay kalacagim. Para mevzunu nasil yapayim? Anlasmali banka vs bilen var midir? Yoksa tum parayi yanimda mi gotureyim?

Tavsiyeleri bekliyorum, simdiden saolun.

 
ATM'lerden Türk banka kartıyla para çekebiliyorsun ama market alışverişinde banka kartın çalışmıyor(2010'da çalışmıyordu). Büyük mağazalar hariç, market şu bu kredi kartı kabul etmez.


  • zamanin otesinden gelen edit  (27.05.15 01:04:14) 
hollanda olmasa da yurtdışında bir çok kez kredi kartı kullandım sorun olmadı.

unicredit olan yere gideceksen banka hesabı açtır yapıkrediden. sadece kur farkını ödersin.

ps. hollanda da var mı bilemiyorum.
  • logisticsmanager  (27.05.15 01:10:36) 
aynen cogu yerde visa kartimi kullanamamistim, albert heijin'de falan 1 sene once.


  • jedilance  (27.05.15 01:15:42) 
albert heijin hala kabul etmiyor mesela, 2 ay çok uzun bir süre değil. eğer tedirgin olmayacaksan yanında götür hepsini.

ama bankamatiklerden çekmek de bir seçenek. çekmek istediğin euro tutarını giriyorsun, o parayı senin tl hesabından düşüyor. azar azar çekme komisyon alıyorlar.
  • aybengülerim  (27.05.15 01:36:40) 
cogu yerde kredi karti gecmiyor. buradaki bankalarin kendi sistemleri var, kendi banka kartlari calisiyor ama baska ulkelerin banka kartlari calismiyor. etrafta gordugum atm'ler vardi uluslar arasi para cekebiliyorsun ama yanlis hatirlamiyorsam 20euro gibi bi komisyon cekiyordu. kaldigin yer guvenli ise nakit getirmen daha rahat olur.


  • crucio  (27.05.15 02:49:06) 
nakito kart al. turkish bank'ın hizmeti. ön ödemeli bir kart bu. komisyon ücreti çok küçük. türkiye'deki hesabına para yatırıp herhangi bir atm'den nakit çekebiliyor ya da ödeme yapabiliyorsun. kredi kartından farklı kur dalgalanmalarından etkilenmemesi.

üstelik nakit euro'n varsa bunu kullanmak daha ekonomik olacaktır.
  • dahinnotha  (27.05.15 08:13:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.