[]

Last Fm Arabellek Sorunu

2 bilgisayarım var, biri desktop biri laptop. İkisinden de sürekli last fm dinliyorum. Ancak desktopumda dinlerken sürekli arabelleğe alıp duruyor, bi saniye müzik veriyor yine arabellek diyo, oysa ki laptop da bir saniye bile takılmaksınızın hiç durmadan saatlerce dinleyebiliyorum.

İnternet aynı internet, zaten bant genişliğinin en fazla %10 unu falan kullanıyo, bant genişliğimde bir sorun yok, bant yetmiyo olsa zaten laptopda saatlerce durmaksızın dinleyemem, aynı internet bağlantısı sonuçta, last fm programının ayarları deseniz ikisinde de aynı ayarlar yapılı bir fark yok, bilgisayarların ram leri eşit, cpu desktopda daha fazla.

Bütün koşullar eşitken neden desktopda takılarak dinliyorum da laptopda cillop gibi akıcı?

 
* dns sunuculari farkli olabilir
* desktopta o anda cok daha fazla program bellegi i$gal ediyor olabilir
* desktopta templer dolu olabilir
* desktopta antivirus firewall bu soruna neden olabilir
  • notorious  (10.07.07 17:11:17) 
internet aynı internet de sonuçta aynı bağlantı değil. demek istediğim belki desktop PC'nde arkada bi program kendini güncelliyodur. belki de msn'de biri paylaşım klasöründen birşey atıyodur. birsürü şey olabilir. netlimiter programını kur iki bilgisayara da ve internete bağlanan programları kontrol et. eğer gözünden kaçan bir program güncelleme falan yapıyorsa sorun ondan kaynaklanıyor olabilir.

edit : ben bunu yazana kadar notorious açıklamış bile :)
  • deckard  (10.07.07 17:12:59) 
@Sofistike maymun: İkisinden de kontrol ettim zaten, olay kesinlikle ve keslinlikte bandgenişliği yetmezliği ile ilgili değil, band genişliğini verimli kullanma takıntısı olduğu için sürekli kontrol ediyorum hangi program neti ne kadar kullanıyor diye, kesinlikle sorun genişlik yetmezliği değil.

@Notorious:

* dns sunuculari farkli olabilir
cvp: Bilgisayarlar lan üzerinden aynı bağlantıyı kullandıklarında da sorun aynı. Ancak yine de ayrı ayrı bağladığım zaman hangisi hangi dns yi kullanıyor onu nerden görebilirim?

* desktopta o anda cok daha fazla program bellegi i$gal ediyor olabilir
cvp: Bunu bi kontrol edeyim ben.

* desktopta templer dolu olabilir
cvp: Bunu nerden görebilirim hangisinde ne kadar temp olduğunu, temp dediğin internet temporary files mi?

* desktopta antivirus firewall bu soruna neden olabilir
cvp: iki bilgisayarda da anti-virüs ve firewall yok.
  • 3200  (10.07.07 17:27:34) 
* dns sunucular icin: baslat -> calistir -> cmd < ipconfig /all
* ctrl+shift+esc
* C:\Documents and Settings\kullaniciadi\Local Settings\Temp (gizli dosyalari goster seceneginin aktif olmasi gerek)
* mutlaka antivirus antispam kurun ve taratin
  • notorious  (10.07.07 17:32:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.