[]

iş görüşmelerinde not defteri kullanmak

işe başvuran tarafım, hayatımda çoğu zaman yanımda bir not defteri ve kalem bulunduruyorum, bu notlarda günlük yapılacak işler, karalamalar çizimler, aklıma gelen herhangi bir şey, gördüğüm ya da sonra araştırmak istediğim, arkadaşlarla nispeten önemli bir şeyler konuşacaksak toplandığımızda not defterimi çıkarıp masaya koyuyorum

not defteri kullanmadaki amacım kopya çekmek, tamamen deftere bağlı kalmak değil. konuşmalar esnasında aklıma takılan yerleri daha sonra sorabilmek, arada kaynamalarını engellemek için

aynı tutumu iş görüşmelerinde de sürdürsem nasıl bir görüntü oluşur, daha önce herhangi bir tarafta bu eylemde bulunan birine denk geldiniz mi ?

 
çok normal


  • bordeaux  (25.05.15 10:07:13) 
iki taraf da yapiyor genelde. isveren tarafi genellikle en az iki kisi oldugu icin birinin not almasi görüsmeyi aksatmiyor.

görüsmenin basinda nezaketen bi izin isteyebilirsin, gayet sik durur.
  • ben de  (25.05.15 10:07:52) 
iş görüşmeleri yapan biri olarak zaman zaman oluyor not alan adaylar. benim için nötr bir durum açıkçası ama bir arkadaşım için pozitif olarak berlirtilmişti, "görüşmede not aldı" diye.

Bununla beraber "pardon son söylediğinizi tekrar eder misiniz?" şeklinde belirtip, yavaş yazıyorsa ibre biraz negatife doğru gidiyor bence.
  • zartanyan  (25.05.15 10:08:21) 
Hiç denk gelmedim ama, iş görüşmesini yapacağınız yere göre değişir bence. Küçük bir işletmede yapıyorsanız bunu; "Napıyo la bu değişik" gibi bir düşünce oluşturabilirsiniz. Ama daha kurumsal yerlerde pozitif bir etki bırakabilir. Planlı, programlı olduğunuz kanısına varabilirler. Ama önemsiz, ufak şeyleri not almak da pek güzel olmaz kanımca.

Görüşmeye başlarken direk not defteri-ajandayı masaya koymak değil de, laf arasında çantadan çıkarıp masaya koymak daha iyi olur. "Haa önemli bişeyler söylüyor, not alayım..." düşüncesindeymişsiniz gibi.
  • mylord  (25.05.15 10:10:30) 
bence de not defteri pek iyi bir fikir değil, görüşme esnasında not alınacak bir mevzu olursa çıkartmak daha mantıklı.


  • tiny penny  (25.05.15 10:16:54) 
ben bunu yaptım ama iş görüşmesinde yapmak absürt bir durum bence, yani benim gibi ilk işin ve görüşmen ise öyle yok daha önce çalışmış piyasayı ve ne istediğini bilen biriysen normal diyebiliriz. öncelikle neden yaptığımı anlatayım girdiğim şirkette çalışan arkadaşım vardı bana patronun ve onun etkisiyle müdürlerin not alma manyağı olduğunu söyledi. iş görüşmesinde kesinlikle ajanda getir not al dedi. ben de dediğini yaptım ama sadece elimde durdu açmadım bile ama suratlarından belliydi memnun oldukları. ilk hafta fabrikayı gezerken bana ajandan nerede not almadan mı geziyorsun demişlerdi adjskf. senin bir amacın da varmış bence kesinlikle götür.


  • kapti  (25.05.15 10:30:53) 
Bana da pek iyi bir şey gibi gelmiyor. En fazla ne diyebilir ki, onu da aklında tutamıyor musun? Karşıdaki böyle düşünebilir. Gerek yok yani. Akıllı telefonun olduğunu düşünerek ona not al derim ben. En fazla birkaç kelimelik şeyler olur zaten. Not alırken söylersin.


  • bigbadabum  (25.05.15 10:34:35) 
Hiçbir profesyonel "Aklında tutamıyor musun?" diye düşünmez not defterini gördüğü zaman. Ben de şu anda çalıştığım işin mülakatında çok basit hesaplamalar için bile masada bulunan hesap makinesini kullanmıştım. Büyük ihtimalle kafadan da hesaplasam aynı zamanda hesaplayacaktım ama böylece hata yapma riskimi azaltmış oldum. "Aklından hesaplayamadı" diye düşünmemişlerdir "garantici, temkinli, imajdan çok sonuca önem veren" bir görüntü olarak algılamışlar. Hassas bir denge, götürün bence masaya yerleştirin görüşmeye başlarken hazır pozisyonda ama kullanmayın gerçekten gerek olmadıkça, ama mesela bir sonraki görüşme için tarih ya da yöneticilerden birinin ismini falan verirlerse bu tip şeylerde kullanın sadece


  • nevrochaotica  (25.05.15 10:50:27) 
bence mantıklı. çalıştığım firmada teknik mülakatlara girdiğim oluyor ara ara. not tutanlar olabiliyor. mesela sorduğum sorulardan birini bilmeyen birisi, ben bunu not alayım en azından eve gidince araştırırım demişti. benim gözümde pozitif etkisi olmuştu arkadaşın.


  • hb  (25.05.15 11:45:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.