[]

Lamba yanarken uyuyabiliyor musunuz?

Odada lamba sabaha kadar yanikken rahatlikla sabaha kadar uyuyabiliyorum. hatta lamba yaniyorsa uykuya daha rahat dalabiliyorum ve gece boyunca uykumda da hicbir sikinti olmuyor, sabah kalkktigimda da.

Bu iste bir anormallik yok mu, sizin isikla araniz nasil uyurken?

Normalde biyolojik saatinizin duzgun calismasi icin gereken hormon karanlikta salgilabiliyor, bu yuzden saglikli ve rahat uyuyavilmek icin karanlikta uyumak gerekiyor diye biliyorum.

Bir de soyle bir sey var, eger her sabah kalkip ise gitmem gerekmese, istedigim saatte yatip kalkacak olsam bir kac gunde yatis kalkis saatim 24 saatlik duzene gore tam tersine donuyor. Maks. 1 haftada oluyor bu. Serbest birakirsam mutlaka tersine donuyor ve o sekilde devam ediyor.

Bildiginiz bir sebebi var mi bu saydiklarimin?

Edit: Lamba odayi tamamen aydinlatan guclu bir beyaz led lamba. Hatta isigi odaya biraz fazla geliyor, fazla parlak.

 
nasil lamba olduguna bagli. mesela beyaz ve guclu isik veren, tavandan asmali lambaysa uyuyamam ama odanin kosesinde duvara yansitilmis sari veya beyaz-sari karisimi dusuk miktarda isik veren lamba varsa uyurum. ki genelde o tip lamba acik oluyo uyudugumda.


  • hopeless  (24.05.15 23:50:53) 
hayatta uyuyamam. ama zifiri karanlıkta da uyuyamam. gözümü rahatsız etmicek bi ışık kaynağı mutlaka olmalı. yani sadece zifiri karanlık olmaması adına. ay ışığı falan bile olabilir bu.


  • northernsky  (24.05.15 23:59:14) 
5 sene kiz yurdunda kaldim. Yurttaki tek televizyon maddi gucu yerinde olan oda arkadasimin televizyonuydu. Yurtta internet yoktu. Dolayisiyla herkes bizim odaya dalardi. Bu yuzden de gece gunduz bir ton bir seyler izleyen insanlar olurdu. Ilk zamanlar cok rahatsiz etti ama sonra gurultu ve isik olmadan uyuyamaz oldum. 10 yil oldu, hala yatmadan once film, dizi bir seyler olmadan uyuyamam. Hatta sevgili falan yanindaysam bile kulakligi takar, telefondan bir seyler acarim yanimdakinin gormeyecegi ve duymayacagi sekilde. Yoksa cok rahatsiz ediyor karanlik ve sessizlik.


  • aychovsky  (25.05.15 00:05:00) 
Uyumak istiyorsam herhangi bir engel yok uyumama. Ses, ışık vs. etmen değil. Yeter ki uykum olsun. Uykuyu pek seven biri değilim. İhtiyacım kadar uyumanın taraftarıyım. O yüzden böyle olabilir tabii ki.

Dediğim sebepten dolayı sanırım, benim de uyuma ve kalkma saatlerim çok kolay değişebiliyor. 4-5 civara yatıp, 11-12 gibi kalkmaya dönüyor sistem. şu an ise 12-12 buçuk gibi yatıp 6 buçuk gibi kalkıyorum.
  • nawar  (25.05.15 00:22:49) 
on küsür yıldır kocaman bi lamba yanıyor ve çok da güzel uyuyoruz.


  • bigbadabum  (25.05.15 00:23:39) 
ancak sarhoşsam lamba açık uyuyabiliryorum


  • methamphetamine  (25.05.15 00:30:29) 
3 senedir falan her gün lamba tamamen açık uyuyorum. aynen dediğin gibi daha rahat uykuya dalabiliyorum öyle.


  • birisi.  (25.05.15 00:45:20) 
uykum varsa diskoda bile uyurum -bildiğimiz disko, askerdeki değil.

"Bir de soyle bir sey var, eger her sabah kalkip ise gitmem gerekmese, istedigim saatte yatip kalkacak olsam bir kac gunde yatis kalkis saatim 24 saatlik duzene gore tam tersine donuyor. Maks. 1 haftada oluyor bu. Serbest birakirsam mutlaka tersine donuyor ve o sekilde devam ediyor."

nightshifter veya gece aktif olma (nocturnal) durumu -her ne kadar normali bu kabul edilmese de- sonuçta var. Muhtemelen siz de bu grup insanlardansınız.
  • niye ama  (25.05.15 01:10:02) 
her türlü ışık ve gürültüde uyuyabiliyorum. tabi karanlık ve sessiz bir oda gibi olmuyor. bir de ne kadar uykumun olduğuna bağlı. uykum yok ise en hafif bir şeyden nem kapıyorum.

biyolojik saat var. 1 hafta belirli saatte yat belirli saatte kalk, diğer günlerde yattığın saatte uykun gelmeye başlıyor.
  • belkider  (25.05.15 03:16:03) 
Odada Güneş doğsa uyurum eğer uyumak istiyorsam. Ses için de aynısı geçerli.


  • thor odinsson  (25.05.15 03:33:44) 
kanser +1


  • Sskywalkeremre  (25.05.15 06:46:30) 
yastıgı 2 metre uzaktan görsem uyurum o derece farketmez ama tercihim zifiri karanlık olması


  • mirty  (25.05.15 08:20:22) 
ışıkta uyuyamam. sırf bu yüzden koyu renk perde aldım.


  • inheritance  (25.05.15 09:14:18) 
çok yorgun değilsem uyuyamam. zaten kesinlikle doğru değil ışıklı ortamda uyumak.

www.endokrin.org
  • dolaysiz tumlec  (25.05.15 20:32:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.