[]

sol eli sağ el kadar etkili kullanmak mümkün mü?

sıvazlarken değil, yazı mazı yazarken mesela. çok çalışmayla olur mu? bana sanki beyinde bunu engelleyecek bi parça var gibi geliyo.. yazılımsal da olabilir.




 
yeni yazılımı çıktı zaten onun geçen hafta, siz henüz update'i almadığınız için aktif olmamış. 2.8.1'i indirim yükleyin lütfen


  • mrvengeance  (24.05.15 23:05:54) 
net bir şey diyemem . ama sol eli kullanan insanlar ile ilgili yıllar önce tv haberde onlarda bulunan bir maddeden bahsediyordu .bu madde dünya dışında bulunuyormuş ve bunla ilgili olarak onların uzaydan gelmiş olabilecekleri esprisi yapılıyordu .


  • 1adam  (24.05.15 23:08:02) 
hacı şimdi plastisite dediğimiz bi olay var. fakat bu yaş ilerledikçe çok gerileyen bir şey. beynin farklı assosiasyon alanlarına farklı görevler yükleyebilme kazandırabilme durumu. mesela 4-5 yaşındaki çocuğun ellerini ampute ediyorlar çocuk ayaklarıyla piyano bile çalıyor ama bunu yetişkin adama yaptıramazsın. işleyen demir ışıldar olayı beynine çok zorlarsan çoğu şeyi öğretebilirsin fakat bu bir yaştan sonra bir yere kadar olur.


  • shotgunwoman  (24.05.15 23:08:10) 
Bir deney yapilmisti bununla ilgili. 1 ayda tamamen alisilabiliyor.


  • stavro  (24.05.15 23:13:27) 
öncelikle, solağım.
gerçekten her iki eli de eş kapasitede kullanmak -geliştirmeye çaba harcamadan- nasıl mümkün oluyor bilemiyorum, ben de bir ölçüde iki eli de kullanıyorum; mouse'u sağ kullanıyorum çantayı hep sağa takıyorum filan ama eş değil. çalışırsın, mesela yazıyı yazarsın ama çalışmadığın bir işi yine yapmazsın gibi geliyor.

  • niye ama  (24.05.15 23:15:07) 
eşim de ben de ambidextrousuz. her iki elimizi de rahatlıkla kullanabiliyoruz


  • sta  (24.05.15 23:16:04) 
yazı yazmak dışında hep sol elimi kullanma eğilimim var. çalmadığım halde gitar bile alsam solak gibi kullanmaya çalışıyorum. masa tenisinde sağ sol fark etmiyor. bunun gibi.


  • bigbadabum  (24.05.15 23:18:35) 
sağa göre çok daha yavaş halde sol elimle yazıyorum onun haricinde her türlü işi sağlı sollu yaparım.

bi insanı da sağlak mı solak mı farkederim.

minik kardeşimin solak olacağını daha minicikken belirlemiş insanım
  • indescribable  (24.05.15 23:22:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.