[]

abd'de turkcell kullanmak?

3 ay abd'de olacağım. oradan at&t veya herhangi bi operatorden hat alırım onu kullanırım, sıkıntı yok. yalnız bu turkcell hattımı da zaman zaman açmam gerekebilir. bütün güvenlik şeylerim bu hatta bağlı. (gmail, facebook vs) yani arama yapmak, almak vs için değil de. sadece lazım olduğunda hattı takıp gelen sms'e bakmak için kullanıcam. otomatik şebeke buluyor mu takınca? yoksa bi ayar falan mı yapılıyor? nedir? nerelerde şebeke var bir de? wayne/new jersey'de olcam ben.




 
sms şifre yerine bankaların cep şifrematik uygulamalarını kurabilirsiniz telefonunuza. google için de google authenticator uygulaması var.


  • inheritance  (22.05.15 15:36:43) 
ya evet ama birçok yerde var güvenlik şeyi, hatırlamadığım yerler bile var yarın öbürgün aniden lazım olabilir. ulaşmam gerekir yani telefonuma. turkcell kullanabiliyor muyum onu öğrensem daha iyi.


  • xenophobe  (22.05.15 15:40:54) 
online islem merkezinden falan yada sms'le yurtdisinda kullanima acabilirsin.
otomatik sebeke bulur genelde o senin telefonundaki ayarlar ile alakli, varsayilan olarak otomatiktedir ama.

  • jedilance  (22.05.15 15:43:18) 
otomatik şebeke buluyor. benim avea hattıma siyasi partilerden, ttnet den filan mesaj geliyordu.


  • allanpoe  (22.05.15 15:52:56) 
Sabit hat varsa eğer Türkiye'yi aramak için wirofon uygulamasını da kullanabilirsin.


  • worst case  (22.05.15 16:00:02) 
@inheritance dogru diyor da cok güvenmemek lazim dedigi seye. bende de öyleydi, sonra telefonda sorun cikti, telefonda bazi seyler sildim geri kurdum, program da sifirlanmisti. telefondan gelecek sifre ile bu cepmatik muhabbeti aktive oluyor. sirf buna güvenirsen bir sorun cikarsa kalirsin ortada.

ben almanyadayim, telefonu acip kenara 30 dk falan koyarsam, kapaliyken gelmis gelecek olan milyon tane "hattiniz yurtdisi ücret konsolosluk merhaba ivir zivir" mesajlari geldikten sonra, online bankaciliktan hemen sms alabiliyorum. acar acmaz yapmama nedenim, beklemede olan mesajlarin bankadan gelen mesaji bekletmesi. kuyrugun sonuna ekleniyor yani.

almanyada türk hatti banka smsi whatsapp gmail gibi smsleri alabiliyor. isin bir baska güzel yani spam mesaji gelmiyor yurtdisinda oldugum sürece. ne a101 ne beymen zartmis zurtmus yok yani.

hat yurtdisina aramaya almaya acik olsun, baska ayar yapmadim ben.
  • wiillii  (22.05.15 17:17:38) 
Roaminge actirmak lazim musterinhizmetlerini ara bence.


  • yorgunargin  (22.05.15 18:46:30) 
evet yurtdışına açtırman gerek önce hattı yalnız yurtdışında banka vb güvenlik sms'leriyle ilgili sorun yaşanabiliyor. ben turkcell'de bu tarz altyapı işleri yapıyorum. daha çok avrupa'da yaşanıyor aslında sorun, amerika'da çok görmüyoruz. ama tavsiyem, hesaplarını garantiye alacak alternatif yollar yarat. sonra acil durum olduğunda üzülmeyesin.

ps: sıkıntı yurtdışı operatörlerden kaynaklanıyor. sorun yaşadığın kuruma problemi iletirsen, incelenmesi için turkcell'e iletirler. ama uzun bir süreç ve sinir katsayını arttırabilir.
  • kfk  (22.05.15 20:49:25) 
ilk gittiğimde yapı kredi smsleri gelmemişti ziraat bankası da yurtdışı ip ile internet şubesi kullanımına izin vermiyordu. sonrasında ise her yurtdışı çıkışımda sorunsuzca ulaşabildim banka bilgilerime.

dolayısıyla biraz bankaya da bağlı bu yüzden bankaların sms içermeyen güvenlik çözümlerini denemeni öneririm.

roaming açıksa herhangi birşey yapmana gerek yok ilk indiğinde biraz afallıyor sonra toparlıyor.
  • terlikli cita  (22.05.15 22:26:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.