[]

bilgisayar oyunları ve çocuklara etkisi

sizce bilgisayar oyunlarının çocuklara etkisi olumlu mu olumsuz mu?

yaş grubu:5-6-7

bilgisayar oyunu: gta, max payne, call of duty, mafia, pes (kral oyun falan değil)

sizce olumlu/olumsuz yönleri neler?

*** yukarıda yazdığım oyunlar biraz şiddet yanlısı oyunlar. zaten +13 falan da yazar. şiddete yatkınlık dışında olumsuz etkileri neler?

*** bir de belirli saatlerde belirli sürelerde oynamasına izin veriliyor.

 
gerçeklikten kopuş.


  • merhum  (21.05.15 13:25:31) 
aşırı olumlu (kendimden biliyorum). gta i'ciler favlasın.

ekleme: bahsettiğim nokta çocukların zekasını, dil kullanımını, algısını geliştirmesi üstüneydi. olumsuzlayan arkadaşlar muhtemelen şiddet rerörerö diyecekler. isterseniz biraz da çocukları benzeri şiddet sahnelerinden uzak tutmak için hayattan ne kadar soyutlamamız gerektiğine bakalım. tabi çocuğuna bunun bir oyun olduğunu anlatamıyorsan buna diyecek lafım yok.
  • direnk  (21.05.15 13:30:29 ~ 13:33:22) 
şiddet dışında olumsuzluk? drenk'in de bahsettiği gibi olumlu etkileri?


  • farrytikki2  (21.05.15 13:40:55) 
bence bu oyunlar genel olarak sakıncalı değil, fakat çocuklar çok küçük, yani en azından 9-10 yaşlarında olsalardı bari. gta serisi gta 5'ten önce pek sıkıntı yaratacak bir oyun değildi fakat gta 5'teki işkence sahnesini 13 yaşından küçük bir çocuğun görmemesi gerekir diye düşünüyorum. gerisi klasik aksiyon filmleri kadar ancak etkiler bünyeyi.


  • loch ness  (21.05.15 13:46:29) 
medium.com adam güzel bir taktik izlemiş tavsiye ederim :)

olumsuz etkileri dışında bence olumlu etkileri de var. problem çözme yeteneği gelişir, ingilizcesi gelişir ama krem peynir'in de dediği gibi şiddet içermeyen ve bu tür özellikleri yine kazandırabileceğin onlarca oyun var. oyunların üzerinde zaten 13+ yazıyorsa bi bildikleri vardır.
  • hb  (21.05.15 13:50:54) 
Bu konuda zibilyon tane sey soylenir aslinda ama ben en onemlisi ve en basitini soyleyeyim yeterli olur. 5-6-7 yasindaki cocuk yemek, tuvalet ve uyku disinda surekli hareket etmeli. Bilgisayarin basina hicbir sekilde gecmemeli.


  • m murphy  (21.05.15 13:52:54) 
8 yaşındaki kardeşim benden iyi cod ghost oynuyor. bu tabi günlük hayatına yansıyor. olumlu ve olumsuz yönleri size bağlı. ödevini bitirir, kitabını okursa neden oynamasın. günde 1-1,5 saat oyun oynuyor. geri kalanda parkta arkadaşlarıyla oynuyor.


  • cetoxim  (21.05.15 13:55:59) 
vurmayı normalleştiriyor çocuk için, gündelik sorumluluklarından kaçıyor çocuk.


  • aithra  (21.05.15 14:41:13) 
net hatırlamıyorum ama ilkokulda tetris, ilkokul sonu ortaokul başı gibi ateri sonra da bilgisayar oyunları oynadım. şu an 29 yaşıma girdim giricem ve hala oynuyorum. kendi üzerimde "HİÇBİR" olumsuz etkisini görmedim. quake'de roket atıyorum diye gidip roketle insan öldüresim gelmedi. gta da araba çalııyorum banka soyuyorum, insanları dövüyorum diye gerçek hayatta birisine şiddet uygulayım diye en ufak bir dürtüm olmadı.

olumlu yanları;

- hiçbiriniz inanmayacaksınız ama ben ve bi arkadaşım daha buna ayaklı kanıt; daha iyi görüyorum. "sen normal insandan daha iyi görüyorsun oha" diyen arkadaşlarım var.

- doğru ve hızlı karar verme konusunda gayet iyiyim. en son ne zaman bir şey konusunda kararsız kaldığımı hatırlamıyorum.

- yabancı dil sular seller gibi. oynadığı oyunlar sayesinde üni hazırlık geçen lisede ingilizce dersi görmemiş insanlar tanıyorum.

oyunlardan kötü etkilenmek direkt olarak oyunların suçu değil çocuğu yetiştirenlerin ona katamadığı kişilik bozukluğunun sonuçları. başka da bir şey değil.
  • washe  (21.05.15 15:00:48) 
Kendimi şey ederek cevap veriyorum. Sizin gibi süper düper analizlerim de yok ama anlatıyım işte yarar belki işine.
Altı yaşımdan beri oyun oynuyorum. Aldığım kelle sayısı bir milyonu geçmiştir. Hayatımın hiçbir döneminde şiddete meyilli bir adam olmadım. Çok harika olmasa da ingilizceyi oyunlar sayesinde öğrendim. Okuma alışkanlığını sıkmadan boğmadan oyunlar sayesinde kazanmıştım mesela. Öyle yani yok bir sıkıntısı bence.

  • Giovanni Pipitto  (21.05.15 15:04:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.