[]

Web buton tasarımı teslimi nasıl olmalı?

Faal bir web sayfasının yazılımını yapan bir firmaya gerektiğinde freelance olarak buton hazırlıyorum. Diyelim ki varolan bir butonun pasif olacağı bir tasarım istediler, ama ellerinde bu butonun Psd dökümanı da Png dökümanı da yok. Bu şekilde nasıl çalışabiliyorlar onu geçtim.

Benim screenshot üzerinden çalışmamı ve o butonun aynısının üzeri çizgili halini çalışmamı istediler. Ben de doğal olarak Photoshop üzerinde eski butonu hazırladım. Onun üzerinde de yeni butonu çalıştım. Psd ve png'sini yolluyorum, meslek alışkanlığı gereği çok az daha büyük bir boyutta gönderdim. Kaç seferdir "bak tam web sayfasındaki kadar olacak" büyük yolluyorsun diyip duruyor çalıştığım kişi. Bana ne boyut ne görsel hiçbir şey iletmiyor. Ben iMac 27" kullanıyorum diyelim. Burada aldığım screenshot üzerinden de çalışsam ben bu kadının istediği boyutta bir png oluşturabilir miyim? Bu değişken değil midir?

Bu kadın bana sürekli salakmışım ve anlamıyormuşum gibi davranıyor. "Daha nasıl anlatabilirim bilemiyorum..." falan diyor. Allah aşkına sorun kimde burada?

 
1. button image olur mu allasen?
2. oyle istiyorlarsa ske ske boyut bilgisi verecekler.
3. vermiyorlarsa da link iste. siteye girip tarayicidan inspect element yapip boyutunu bul.
4. yada ekran goruntusu alip ps'de tam denk gelen yerleri secip boyutunu bul.
5. hover, active vs..olaylarini tek jpg de alt alta yap. css'de resmin bir kismini gostermek icin bir zimbirti var. boylelikle tek jpeg'de 4 ayri resmi tek tek gosterebilirsin.
  • mayeskuel  (21.05.15 13:09:15 ~ 13:11:01) 
eğer button imaj ise screnshot alma, source'una bak. örneğin burada kullanılan isminin yanındaki "i" buttonu.
bunun screenshotını almak yerine buttonun kendisini alırsan bire bir aynı boyutta yapabilirsin.

sttc1.eksiduyuru.com

bunun dışında buttonu bitirdiğinde aktifi, pasifi ve hover'ı olacak şekilde psd-png gönderebilirsin
  • try again fail again fail better  (21.05.15 13:10:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.