[]

Ne balık yesem?

Isin ortasinda canim cok deli balik cekti. Balik kulturu hamsi, istavrit ve palamut (kırk yılda bir de alabalık) gibi turleri gecmeyen birisi olarak bana ne tur degisik tatlar onerirsiniz?

Somon boyle pembe pembe uzun yıllardır icimi gicikliyor ama yiyen arkadaslarim pek begenmemis, tatsiz, tutsuz diyor.

Pisirme yontemim ya firina atmak ya da izgara (mangal degil) olacak. Boyle firina atinca uc saat sogan falan dogramak gerekir, ben ugrasmak istemiyorum. Firina atarsam folyonun ustune oyle bodoslama koyarim, keza izgaraya da.

Boyle ugrastirmayacak -ya da cok az ugrastiracak- bi balik soyleyin yiyeyim. Somon diyorum ben, onerisi olan?

 
  • dambil  (07.09.09 15:39:12) 
Çinekop derim. Folyonun içine biraz da sebze doğrayıp pişirin. Böyle bir lezzet yok. Biberin acısı falan da siniyor, harika oluyor. Çok uğraştırmaz öyle, yapılırken de görmüştüm. Nasıl canım çekti of of. Ben de isterim.


  • Lethe  (07.09.09 15:45:11) 
somonu fume olarak yedim ultra super guzel tadı var.


  • bryan fury  (07.09.09 15:52:15) 
benceee somon tavada yağda daha güzel olur ondn fırında en ugrastırmayacak çipura çok da güzel olur fırında ben onu tavsiye ederm :)


  • kelebek-ayça  (07.09.09 15:53:44) 
sadece balıgı yıkayın tuzlayın biraz yaglayın üstüne de iki çizk atınn :) çok fazla işi yok :d ama salatayla yemenizi tavsiye ederm :)


  • kelebek-ayça  (07.09.09 15:56:07) 
  • elbar  (07.09.09 16:22:11) 
ızgara diyorsanız mezgir fleto derim kesinlikle. unlayıp tuzlayıp atın yağa mis gibidir. çipura veya levrek ızgara da denenebilir


  • argent dawn  (07.09.09 16:26:57) 
mangalda çupra ye, bakalım başka balıklara bakacak mısın? :)


  • etna  (07.09.09 16:37:19) 
norveç uskumrusu


  • roadrunner_merlin  (07.09.09 16:42:09) 
balıkcıda bi tane deniz cuprası temizlet, balıkcının yanındaki manavdanda ( genelde olur) yeşil defne yaprağı al içine koy at folyonun üstüne daha ne olsun,
elin değimişken yeşillikde al rokadır , yeşil soğandır

  • magoria  (07.09.09 17:20:25) 
en guzeli dil baligi derler, evet derler.


  • ermanen  (07.09.09 19:29:35) 
dil balığı derim ben de. balık değil başka bir şey sanki. hem fiyatı da düşmüştür şimdi yaz başında çok pahalıydı.


  • mint  (07.09.09 20:57:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.