[]

Saç bakım sorusu.

Merhaba,

Saçlarım çok sık, kalın telli ve kuru; her ne kadar kontrol altında tutmaya çalışsam da bazen başarılı olamıyorum ve bunun sebebini artık bilmek istiyorum.

Hayatımda daha önce hiç maşa, saç düzleştirici vs. kullanmadım, çok kırıyor diye. Çoğu zaman saçlarımı bile kurutmuyorum, kendi haline bırakıyorum kuruması için. Hiç boyatmadım da. 1-2 ayda bir kuaföre gidip üç dört parmak kadar kestiriyorum uçlarından. Uzatmaya da kalkışmıyorum hani sağlıksız uzamasın, kırıklar olmasın çok diye, küt saçtan ötesine geçmedim yıllardır. Hatta onlarca kısa saç kesimi denedim saç türüme daha çok uyacak, kâr etmedi. Duş alırken kuru saçlar için olan bir şampuan, argan yağlı saç kremi, duştan çıktıktan sonra elseve'in mucizevi yağını kullanıyorum. Yine de saçım kuru, mat, elektriklenmiş, kabarık ve yoluk yoluk görünüyor. Ben niçin o yumuşak, güzel, bakımlı saçlı insanlardan olamıyorum?

Belki birkaç öneriniz vardır?

Teşekkürler.

 
2 defa şampuan sürüyorum, onda da az kullanmaya gayret ediyorum. zaten 3 günde bir falan yıkıyorum saçlarımı kurumasın diye. Hangi şampuan iyidir o zaman?


  • lolita  (17.05.15 19:14:16) 
ben argan yagi kullaniyorum. ayda bir filan butun sacima yedirip masaj yapip basima tulbent gibi bir sey sarip uyuyorum. sonra sabah yikiyorum. ilk yikamada cikmiyor ama bir kez sampuanliyorum. sonra ilerleyen gunlerde yikandikca temizleniyor ama haftalarca yumusacik ve parlak kaliyo sacim. sac kremi de kullanmiyorum.


  • shotgunwoman  (17.05.15 20:13:35) 
Kuaförlerin nem kaybına uğramış kuru saçlar için bakımları oluyor. Güvenilir kuaför tavsiyesi verebilirim.

Şampuan olarak da argan Yağlı ve sülfatsız şampuan kullanıyorum. Onu da öneririm. Baya toparlanıyor, hele de boya yoksa daha iyi sonuç alırsınız.
  • amelie poulain  (17.05.15 21:32:16) 
su içmiyorsun belki de. Protein almıyorsan da etkiliyor. Phytokeratin diye bir marka keşfettim. Ürünlerini incele istersen.
Bir de Braun'un iyon veren tarağı var, elektirklenme için cidden işe yarıyor. Büyük teknoloji marketlerine gidip deneyebilirsin.

  • fiber  (17.05.15 21:43:04 ~ 21:43:38) 
Saçın hafif dalgalıdır da sen dümdüz tarayıp çıkıyor olabilir misin? Kabarır öyle. Nemliyken kafanı eğip köpükle, şekil vermeyi dene. kolayca kıvrılıyorsa saçı yanlış kullanıyorsundur.

Doa kozmetiğin bakım kremi güzel gibiydi bu arada, dene istersen.
  • zihuatanejo  (17.05.15 22:15:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.