[]

baz istasyonları mı yoksa telefonlar mı daha zararlı

merhaba millet, birkaç yıl önce bir şeyler konuşulmuştu mühendisler arasında. türkiyede baz istasyonları tepkilerden dolayı gücü o kadar aşağı çekiliyor ki bu nedenle telefonlar çok daha fazla güç harcıyor, çok daha fazla radyasyon yayıyor ve bataryalar da daha kısa sürede bitiyor diye. bununla ilgili bir yazı makale gerçeklik payı var mı?




 
Baz istasyonu binlerce telefon sinyalinin birleştiği bir yer, sen sadece birkaç telefonun yaydığı sinyalleri alırsın. O yüzden daha tehlikeli olabilir. Telefonun güç harcadığı gerçektir ama tehlike düzeyi olarak telefon çok daha azdır.

Zaten bi baz istasyonu gibi binadan, bir de naz istasyonu gibi hatundan uzak duracaksın.
  • bigbadabum  (16.05.15 09:33:19) 
Bu konu öyle bir şey ki bilen bilmeyen herkes yorum yapıyor. Hatta zamanında baz istasyonları kaldırılsın (goo.gl), iptal olsun diye imza toplayanlar vardı. Baz istasyonları şehir dışına taşınsın diyen dangalaklar bile vardı (goo.gl) Bu adamlar için ne desen boş.

Telefon gibi kablosuz sistemlerin hiç biri o radyo frekans yayının yapan sistem olmadan çalışmaz. Gerek uydu, gerek baz istasyonu mutlaka bişey olmalı. Ya da eskisi gibi kablolu sistemlere geri dönmeli.


Bu noktada herkes bişeyler uydurunca insanların korkması normal. Önüne gelen baz istasyonu kanser yapar diyor.

Bakın; Avrupa ve Amerika'da baz istasyonun yayabileceği maksimum güç 40-50mW/cm^2'dir. Bu değer kurallar ve yasalar ile sabit. Peki Türkye'de bu değer kaç 20mW/cm^2

Hal böyle olunca senin telefonun daha fazla güç basıyor. Ya da ben bir tane baz istasyonu kuracağım aralığa iki tane baz istasyonu kurmak zorunda kalıyorum.

Elbette bunun araştırmaları devam ediyordur. Ancak baz istasyonu kanser yapıyor derken, koskoca Türksat koskoca uyduları (goo.gl) ile Türkiye'nin tamamına sinyal basıp tivi yayını yaparken kimsenin ses çıkarmaması bi garip geliyor bana.
  • gkn  (16.05.15 11:40:31) 
@gkn tam olarak bahsettiğim mesele bu "Bakın; Avrupa ve Amerika'da baz istasyonun yayabileceği maksimum güç 40-50mW/cm^2'dir. Bu değer kurallar ve yasalar ile sabit. Peki Türkye'de bu değer kaç 20mW/cm^2" bu nedenle baz istasyonları çok daha az güç kullanıp az radyasyon yaparken insanlar çok daha fazla radyasyona mağruz kalıyor. bu tam bizlik bir durum. mesela gelir vergisi toplanmayıp vergiyi kdv ötv ile toplamak gibi. görünürde bize batmıyor ama çok daa fazla zararı oluyor.


  • hoot  (17.05.15 00:41:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.