[]

mouse'a çay döküldü. sağ tuş tıklamıyor ?

yani tam olarak şöyle: dün bir miktar çay döküldü. ters çevirdim, pirince yatırdım vs derken bir de açtım bugün ve kolonyayla şekerli yerleri sildim falan...fonksiyonel bir bozukluk yok çok şükür. ama sağ tuş sol tuş kadar düzgün tıklayamıyor. o dolu çıt sesi çıkmıyor yani. sağ tuşun altında çayın şekeri kaldığı için falan mı yoksa açıp kapatırken araya kablo falan mı denk getirmişim ?

eğer mümkünse servise verip bekleyesim yok çünkü masaüstü pc.

edit: önemi var mı bilmiyorum ama logitech performance mx mouse. sağ tuşun altına ulaşamıyorum çünkü zilyon tane vida var ve nasıl sökeceğimden emin değilim. daha doğrusu sökersem takabilir miyim emin değilim diyeyim. :/

edit 2: mouse'un ne kadar vidası varsa söktüm ve kıyıda köşede şekerlenmiş parçalar olduğunu görüp kolonyayla sildim. şimdi gayet iyi çalışıyor ama sağ tuşta ufak bir anormallik var. o kadar kusur kadı kızında da olur diye bıraktım.

 
Tekrar aç kapat. Cidden. Ve daha iyi temizle. Bana şeker gibi geliyor.


  • foreignsilhouette  (13.05.15 17:18:48) 
komik gelecek belki ama bir de normal suya sok mouse'u. çay şekerliyse yapış yapış kalmış olabilir. ondan sonra yine pirinç mirinç aynı işlemler.


  • teritori  (13.05.15 17:45:17) 
ne kadar vidası varsa söktüm, alayını sildim ve tekrar çalıştırdım sonuç aynı.

olm ne oldu benim sağ tuşuma yha ://
  • kuul  (13.05.15 19:58:35) 
ya bu arada şimdi aklıma geldi.
benim evdeki mouse da aynı şekilde. yıllar önce üzerine bir şey dökülmüştü, sağ tuşu ve tekerlek o bahsettiğin tık sesini vermiyor. hatta tekerleğin yuvarlarken hissettirdiği kademesi de yok. evde bilgisayarı pek kullanmadığım için dün aklıma gelmedi.

benim mouse da logitech. sanırım bir çözümü yok.
  • teritori  (14.05.15 08:53:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.